fbpx
Sapa

Sapa trekking, Halong bugten og badeferie i Hoi An

Oplev den naturskønne Sapa-regionen med et 2-dages trek, et 2-dages cruise i den smukke Halong-bugt og afslut med en dejlig badeferie i Hoi An.

Rejsens beskrivelse

Vi ankommer til Hanoi, og begynder rejsen med en stille og rolig byvandring i den travle storby, så vi kan komme os over flyrejsen. Herefter begynder et trekking-eventyr for alvor, når vi, med tog, bevæger os op til Nordvietnams smukke naturlandskab, Sapa. Under trekket gør vi flere stop ved både floder og lokale landsbyer. I landsbyerne får vi virkelig Vietnams kultur godt ind under huden, når vi blandt andet lærer om fremstillingen af lokale håndværker, og det vil være umuligt ikke at blive betaget af den smukke natur, vi vandrer gennem. Efter trekket bliver der tid til hvil, når vi besøger den smukke Halong bugt på et 2-dages cruise ombord på Bhaya Cruise. Efter en masse spændende oplevelser, forlader vi Halong bugten, og flyver mod Da Nangi. Her mødes vi med vores lokale repræsentant, der kører os til hotellet i Hoi An. Badeferien er begyndt! Velkommen til Vietnam.

Se alle vores trekking rejser.

En rejse til fordel for dig og de lokale

Denne rejse er idéel til dig, der ønsker at opleve Vietnam, og samtidig ønsker at være aktiv. Vi starter ud med en byvandring i Hanoi, inden vi bevæger os op til Sapa-regionen. Her vandrer vi langs den ene risteresse efter den anden. Med det bjergrige landskab i baggrunden, oplever du et af Vietnams smukkeste naturområder. Undervejs besøger vi flere lokale landsbyer, og hilser på det lokale ‘Hmong folk’, der holder til i Sapa-regionen. Her får vi et indblik i den lokale kultur uden for turistområderne, og lærer hvordan man fremstiller lokalt håndværk. Besøgene i landsbyerne er inkluderet i rejsens pris, og går udelukkende til landsbyfolket. På den måde får du et indblik i den lokale hverdag, og støtter landsbyerne, der ikke har stor gavn af turismen netop på grund af deres beliggenhed.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

15 dage

Ubegrænset

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad: Moderat (T2)

Denne rejse indeholde trekking i Sapa-regionen. Trekket er på ca. 10-12 km og foregår over halvanden dag. Terræn er skiftende fra hhv. grusveje til plantager. Kan være vådt, glat og mudret i tilfælde af regn. Medbring gode sko samt tøj der kan tåle at blive beskidt.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T2

Fra pris:13.299 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Indenrigsfly til/fra Da Nang.
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Tog til Sapa inkl. overnatning i privat kabine.
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • 2-dages cruise på Bhaya Cruise inkl. helpension
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 11 x morgenmad (dag 3-13)
 • 2 x frokost (dag 4-7)
 • 3 x middag (dag 2, 6 & 7)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Vaccination
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Visa
 • Alt som ikke er nævnt under ‘inkluderet.’

Trekking i den smukke Sapa region

Det bjergede landsskab og smaragdgrønne risterrasser sørger for en magisk oplevelse.

Halong-bugtens smukke kalkstens klipper

Kom på et 2-dages cruise i den smukke Halong-bugt, der er placeret på UNESCOs verdensarvliste. 

Hils på Hmong-stammen og få et indblik i kulturen uden for turismen

Vi søger væk fra storbyernes mylder og ud til de lokale landsbyer hvor en spændende hverdag venter os. 

En velfortjent badeferie i fiskerbyen, Hoi An

Vi afslutter ferien i den dejlige ferieby, Hoi An, på det 4-stjernede La Siesta Resort.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark
Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Hanoi i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Hanoi, Vietnam
Velkommen til Vietnam.  Vi modtager vores bagage og blive mødt af vores engelsktalende lokalguide i ankomsthallen. Herefter bliver vi kørt til hotellet.  Efter ankomst til hotellet er der tid til at slappe af og komme sig efter flyturen. Har du lyst til at starte eventyret samme dag som du ankommer, kan du komme med på en tur ud i Hanois gamle kvarter, hvor et bredt udvalg af streetfood venter dig. Vi starter ved Bia Hoi, hvor vi smager på den lokalbryggede øl. Her nyder vi øllen og mærker det pulserende, lokale byliv.  Vi fortsætter turen gennem smalle gader, hvor vores lokalguide peger nogle af de bedste streetfoodsteder og -retter ud, heriblandt nudler, brød og forskellige snacks.  Om aftenen er stedet pakket med lokale, der sidder på stole langs gaderne med kogende gryder og sydende woks omkring sig. Ta’ plads og nyd et godt måltid, inden vi afslutter turen med en dessert i byens bedste isbod.  Vil du hellere tilbringe ankomstdagen på hotellet, kan du også det.

Velkommen til Hanoi

Velkommen til Vietnam.

Vi modtager vores bagage og blive mødt af vores engelsktalende lokalguide i ankomsthallen. Herefter bliver vi kørt til hotellet. Efter ankomst til hotellet er der tid til at slappe af og komme sig efter flyturen. Har du lyst til at starte eventyret samme dag som du ankommer, kan du komme med på en tur ud i Hanois gamle kvarter, hvor et bredt udvalg af streetfood venter dig.

Vi starter ved Bia Hoi, hvor vi smager på den lokalbryggede øl. Her nyder vi øllen og mærker det pulserende, lokale byliv. Vi fortsætter turen gennem smalle gader, hvor vores lokalguide peger nogle af de bedste streetfoodsteder og -retter ud, heriblandt nudler, brød og forskellige snacks.

Om aftenen er stedet pakket med lokale, der sidder på stole langs gaderne med kogende gryder og sydende woks omkring sig. Ta’ plads og nyd et godt måltid, inden vi afslutter turen med en dessert i byens bedste isbod. Vil du hellere tilbringe ankomstdagen på hotellet, kan du også det.

Dag 03 - Byvandring i Hanoi
Vi bruger dagen i dag på at besøge Hanois mest populære attraktioner og skjulte perler. Vi starter ved Ho Chi Minh-mausoleet, som er en imponerende bygning, hvor den tidligere højtærede præsident, Ho Chi Minh, som ledede Vietnams kampagne for uafhængighed af kolonistyret, hviler. Herefter fortsætter vi til templet for litteratur og til en gammel samling af gårde, haver og arkitektur bygget i hyldest til den kinesiske filosof Confucius. Templet er tilbage fra 1070 og med dets knap 1.000 år på bagen, er det det ældste tempel i Vietnam. Til frokost får vi et traditionelt vietnamesisk måltid med et moderne twist på Home Restaurant, som er et hyggeligt spisested beliggende i de rolige omgivelser ved Truc Bach Lake-området. Restauranten serverer både utroligt lækker mad og byder på en spændende atmosfære. Restauranten ligger nemlig i en gammel fransk bygning, som er tilbage fra dengang Hanoi var under fransk kolonistyre, og indretningen er en fusion af fransk landkøkken og vietnamesisk elegance. Efter frokosten bevæger vi os lidt væk fra turistområderne i Hanoi og ind til det gamle kvarters 36 gader, der hver især er opkaldt efter det, der bliver solgt i den pågældende gade. Undervejs går vi gennem nogle af de få gader, der er tilbage, og som stadig sælger det, som gaden er opkaldt efter – som for eksempel Tin Street og Bamboo Street.  Vi kommer forbi forskellige templer og traditionelle huse, hører historier om den antikke by og møder de lokale, som bor der. Herefter bliver det tid til en kop stærk vietnamesisk kaffe, som vi nyder med udsigt til Hoan Kiem-floden. Efter kaffen tager vi et smut ud på floden og besøger Ngoc Son Temple, som ligger på en lille ø i en sø midt i byen.  Vi afslutter dagen med et traditionelt ”Water Puppet Show” inden vi tager tilbage til hotellet og slapper af.  Om aftenen mødes vi atter med guiden, som kører os til togstationen. I nat overnatter vi i toget på vej mod Sapa.

Ngoc Son Temple om aftenen

Vi bruger dagen i dag på at besøge Hanois mest populære attraktioner og skjulte perler. Vi starter ved Ho Chi Minh-mausoleet, som er en imponerende bygning, hvor den tidligere højtærede præsident, Ho Chi Minh, som ledede Vietnams kampagne for uafhængighed af kolonistyret, hviler. Herefter fortsætter vi til templet for litteratur og til en gammel samling af gårde, haver og arkitektur bygget i hyldest til den kinesiske filosof Confucius. Templet er tilbage fra 1070 og med dets knap 1.000 år på bagen, er det det ældste tempel i Vietnam. Til frokost får vi et traditionelt vietnamesisk måltid med et moderne twist på Home Restaurant, som er et hyggeligt spisested beliggende i de rolige omgivelser ved Truc Bach Lake-området. Restauranten serverer både utroligt lækker mad og byder på en spændende atmosfære. Restauranten ligger nemlig i en gammel fransk bygning, som er tilbage fra dengang Hanoi var under fransk kolonistyre, og indretningen er en fusion af fransk landkøkken og vietnamesisk elegance.

Efter frokosten bevæger vi os lidt væk fra turistområderne i Hanoi og ind til det gamle kvarters 36 gader, der hver især er opkaldt efter det, der bliver solgt i den pågældende gade. Undervejs går vi gennem nogle af de få gader, der er tilbage, og som stadig sælger det, som gaden er opkaldt efter – som for eksempel Tin Street og Bamboo Street.

Vi kommer forbi forskellige templer og traditionelle huse, hører historier om den antikke by og møder de lokale, som bor der. Herefter bliver det tid til en kop stærk vietnamesisk kaffe, som vi nyder med udsigt til Hoan Kiem-floden.

Efter kaffen tager vi et smut ud på floden og besøger Ngoc Son Temple, som ligger på en lille ø i en sø midt i byen. Vi afslutter dagen med et traditionelt ”Water Puppet Show” inden vi tager tilbage til hotellet og slapper af.

Om aftenen mødes vi atter med guiden, som kører os til togstationen. I nat overnatter vi i toget ‘Chapa Express’ på vej mod Sapa.

Dag 04 - Trekking i Sapa
Vi ankommer til Sapa, hvorfra vi bliver kørt til hotellet og checker ind. Her pakker vi en rygsæk med de mest nødvendige ting, hvorefter vi mødes med vores lokalguide og påbegynder vores vandring sydover mod den travle landsby Cat Cat.  I løbet af turen vandrer vi gennem regionens smukkeste dale, hvor du kan tage fantastiske billeder. Vi vandrer gennem de smaragdgrønne marker, som ligger ovenover en stor flodkløft. Vi ankommer til flodbredden, hvor vi gør stop. Her bliver der tid til at hvile, dyppe tæerne i det kølige bjergvand og opleve lokale børn fiske med net.  Efter stoppet vandrer vi videre gennem landsbyerne og terrasserne, som tilhører til den etniske gruppe ”Hmong folket”. Det er umuligt ikke at blive betaget af de flotte panoramaudsigter, som ruten har at byde på. Vi nyder en frokost på en lokal landsbyrestaurant, inden vi går videre gennem dalen til Lao Chai-landsbyen.  Ved ankomst til Lao Chai er det tid til et velfortjent hvil og en god kop te, inden vi lærer lidt om kunsten bag batikmaling. Hmong-folket er verdenskendt for deres indviklede batikmønstre. Praksissen, som er en integreret del af deres kultur, er desværre truet af modernisering og praktiseres nu kun af en håndfuld af landsbybeboerne. Vi afprøver selv teknikken sammen med én af de lokale, og får selvfølgelig lov til at tage det, vi laver, med os hjem. Med dit besøg i landsbyen støtter du op om vores turismeprojekt, som går ud på at støtte de lokale kvinder og sikre, at batikteknikken bliver holdt i live til næste generation.  Efterfølgende tager vi hjem til Ms. Moo og hendes familie, hvor vi overnatter. Her vil du se solen gå ned over risterrasserne mens du får et traditionelt Hmong urtefodbad, inden vi går til bords til en smagsfuld traditionel Hmong middag. Familien sørger for, at du får et indblik Hmong folkets livsstil.

Sapa byder på et fantastisk naturlandskab

Hjerteligt velkommen til Sapa-regionen. Når vi stiger af toget, står vores lokalguide og tager imod os. Her bliver vi kørt til Sapa Town, hvor vi spiser morgenmad. Herefter går turen til hotellet, hvor vi checker ind. 

Vi bliver hentet på hotellet og kørrer en kort vej til den nordlige del af Sapa. Her venter os et naturskønt trek, på en rute, der ikke er kendt for turister. Trekket tager os gennem flotte, grønne risterrasser og lokale te-farme. Dagens højdepunkt bliver i en lokal landsby, hvor de lokale H’mong folk lever. Vi lærer om deres kultur og religion og ser hvordan de bor. 

Efter trekket, om eftermiddagen, bliver vi kørt tilbage til Sapa Town, hvor vi spiser frokost. Herefter går turen mod hotellet.  

Dag 05 - Can Cau markedet og retur til Hanoi

Vi står op til synet af solen, der langsomt stiger op over de omkringliggende risterrasser. Efter en tidlig morgenmad siger vi farvel til Ms. Moo og resten af familien, inden vi begynder vores vandring til Ta Van-landsbyen. Igen i dag vil du få nogle helt fantastiske naturoplevelser på vandringen, der byder på smuk natur og udsigt til dalen.  Endestationen er i dag Ta Van Village, hvor den etniske gruppe ”Giay” holder til. Her bliver vi samlet op i et køretøj, og kørt tilbage til hotellet i Sapa. Her bliver der mulighed for at tage et varmt bad og hvile lidt, inden vi tager på en smuk togtur tilbage til Hanoi.  I morgen står på en afslappende dag på vandet i den smukke Halongbugt.

Idag skal vi besøge Can Cau markedet, der ligger placeret i Lao Cai provinsen. Markedet er kendt for at være et ægte lokal markedet. Med andre ord; det er ikke modersineret. Det ser ud, som det gjorde for 100 år siden. Her vil vi opleve et markede, der har beholdt sin særlige, etniske karakter. 

Efter vores besøg på markedet, tager vi til Lao Cai station, hvor vi kører mod Hanoi. Vi overnatter på toget.

I morgen står på en afslappende dag på vandet i den smukke Halongbugt.

Dag 06 - 2-dages cruise i Halong-bugten
Vi går ombord på en shuttlebus, der tager os til Halongbugtens havn. Efter ca. 4 timers kørsel ankommer vi til havnen, hvor vi hopper ombord i en lille træbåd, der sejler os ud til vores traditionelle ”junk boat”. Efter en sikkerhedsbriefing sætter vi sejl og bevæger os ind i bugten, hvor vi passerer den ene kæmpestore kalkklippe efter den anden, der hist og her stikker op fra vandets overflade, og som Halongbugten er så kendt for. Senere hopper vi ned i en kayak og bevæger os tættere på de jungleklædte kalkklipper. Vi overnatter på vores junk boat.

Halong bugten

Vi går ombord på en shuttlebus, der tager os til Halongbugtens havn. Efter ca. 4 timers kørsel ankommer vi til havnen, hvor vi hopper ombord i en lille træbåd, der sejler os ud til vores traditionelle ”junk boat”. Efter en sikkerhedsbriefing sætter vi sejl og bevæger os ind i bugten, hvor vi passerer den ene kæmpestore kalkklippe efter den anden, der hist og her stikker op fra vandets overflade, og som Halongbugten er så kendt for.

Vi overnatter på vores junk boat.

Dag 07 - Tai Chi i Halong Bugten
I dag besøger vi den traditionelle flydende fiskelandsby Vung Vieng. Her får du et indblik i livet i landsbyen, inden vi tager tilbage til båden og nyder en tidlig frokost imens vi langsomt forlader Halongbugten igen.  Vi ankommer til havnen og kører tilbage til Hanoi. Inden vi ankommer til Hanoi, besøger vi Yen Doc-landsbyen, hvor vi får endnu en traditionel Water Puppets-optræden at se. Vi ankommer i Hanoi sent på eftermiddagen.  Resten af dagen er på egen hånd.

Flydende landsby, Halong-bugten

Idag står vi op til en dejlig Tai Chi klasse på soldækket med en smuk solopgang som udsigt. Efter morgenlektionen er der atter tid til at nyde Halong bugtens smukke klippeformationer, inden vi sejler tilbage til havnen. Her bliver vi kørt retur til Hanoi.

Dag 08 - Mod Da Nang

Vi mødes med guiden, som kører os til lufthavnen. Vi flyver mod Dong Hoi og ankommer ca. 1 time og 15 minutter senere.  Vi modtager vores bagage og bliver taget imod af vores lokalguide, inden vi bliver kørt til hotellet i Phong Nha. Vi mødes med guiden, som kører os til lufthavnen.Vi flyver mod Da Nang og ankommer om eftermiddagen.

Vi modtager vores bagage og bliver taget imod af vores lokalguide, inden vi bliver kørt til hotellet i Hoi An.

Resten af ferien er på egen hånd.

Vi ønsker dig en fortsat god ferie!

Dag 09-13 - Badeferie i Hoi An
Hoi An er lige så hyggelig som den er chamerende. Den lille fiskerby huser nogle af de ældste huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor mange købmænd fra både Kina, Portugal og Japan rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv. Noget af det som gør Hoi An meget speciel, er, at bydelen er bilfri. Dermed kan du i ro og mag slentre rundt og iagttage de smukke huse, som er dekoreret med paneler, der er indgraveret med diverse kinesiske tegn og med udskårne ornamenter. Besøg også de historiske monumenter og de prægtige gamle templer.

Cua Dai Beach, Hoi An

Hoi An er lige så hyggelig som den er chamerende. Den lille fiskerby huser nogle af de ældste huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor mange købmænd fra både Kina, Portugal og Japan rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle bydel er på listen over UNESCOs verdens kulturarv.

Noget af det som gør Hoi An meget speciel, er, at bydelen er bilfri. Dermed kan du i ro og mag slentre rundt og iagttage de smukke huse, som er dekoreret med paneler, der er indgraveret med diverse kinesiske tegn og med udskårne ornamenter. Besøg også de historiske monumenter og de prægtige gamle templer.

Dag 14 - Hjemrejse

Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark.  Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale. Vi ønsker dig en god hjemrejse.Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark.

Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale.

Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Dag 15 - Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem. Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

La Belle Vie, Hanoi

★★★★

Chapa Express toget

Bamboo Sapa Hotel

★★★★

Cruise, Halong

★★★★★

Hoi An

La Siesta Resort, Hoi An

★★★★