fbpx
Winter night landscape with forest and polar northern lights

Finland: På jagt efter nordlys

Med polarcirklen omkring os, er Rovaniemi klart et af de bedste steder i Norden, hvis man vil opleve nordlys i Finland.

Rejsens beskrivelse

Vil man opleve nordlyset, har man de bedste chancer ved polarcirklen. Her er det oplagt at vælge Rovaniemi, da byen og området tilbyder et fantastisk flot landskab, hyggelig (jule)stemning og oplevelser for hele familien. På denne rejse har du mulighed for at tilbringe dagene i det snedækkede landskab og gøre lige præcis det du har lyst til. Derudover sætter vi 3 aftenener af til at opleve det fantastiske naturfænomen, Aurora Borealis [Nordlyset]. En aften på ryggen af en snescooter, en anden under en udendørs picnic og en tredje ved de bedste nordlys-spots i Rovaniemi. Her er der chance for at få de mest magiske oplevelser, du kunne forestille dig.

Denne rejse er tilgængelig fra 1. december til 28 februar.

En rejse til fordel for dig

På denne rejse kombinerer vi sjove udendørs aktiviteter med 3 aftenener, hvor vi går på jagt efter nordlyset. Desuden afprøver vi de sjove snesko på en 2-timers vandring ud i vinterlandskabet. En sko, der er designet til at holde os oppe på overfladen af sneen, i stedet for at træde igennem. Denne tur er idéel for naturfreaks og friluftentusiaster, og giver dig chancen for at opleve nordlys i Finland.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. Fly

Antal dage

7 dage (vinter)

4 personer

Sværhedsgrad: Let (T1)

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rejse inkluderer trekking en af dagene. Iført traditionelle snesko, vandrer vi ud i sne landskabet og oplever naturen. Turen varer 2 timer. Snesko er en anderledes – men sjov – måde at trekke på. Her kan alle i almindelig fysisk form være med.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

Let (T1)

Fra pris:12.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transfer til/fra lufthavnen i Rovaniemi (uden guide)
 • Alle nævnte udflugter
 • Engelsktalende lokalguide på nævnte udflugter
 • 2 x lette aften måltider (dag 2 & 4)
 • Snescootere (dag 2)
 • Snesko (dag 5)
 • Snacks og varme drikke på nævnte udflugter
 • Ekstra vintertøj til udflugter
 • Fotografering på dag 6.
 • Sengetøj & håndklæder 
 • Alle skatter og gebyrer

Måltider kan tilkøbes og nydes på det nærliggende hotel, Sky Hotel. Se placering på kortet nederst på siden.

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Et ægte vintereventyr i Lapland

Med sine store skovområder og det snedækkede landskab, byder Rovaniemi på et fantastisk vinereventyr. 

Nyd landskabet i dit helt eget tempo

Vi har inkluderet et par dage på egen hånd, så du kan nyde landskabet og den hyggelige atmosfære i dit helt eget tempo.

Rovaniemi på snekso

Vi tager sneskoene på, og tager på en 2-timers guided tur ud i snelandsskabet.

Laplans Aurora [Nordlyset]

Vi bruger en aften på at jagte nordlyset. Her er der chancer for at få en magisk (!) oplevelse, når nordlyset maler himlen grøn.

Masser af tid på egen hånd

De fleste udflugter finder sted om aftenen. Det giver dig en masse tid på egen hånd i dagstimerne. Få inspiration under beskrivelsen på dag 03.

Lakituvat Chalets

Lakituvat Chalets er hyggelige hytter der både rummer stue, pejs og sauna. Her får du den finske kultur helt ind under huden. Og måske et par rensdyr kommer forbi?

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark mod Rovaniemi. Når du ankommer til Rovaniemi og har modtaget din bagage, bliver du taget imod af en chauffør, der kører dig til hytten, hvor du bliver indkvarteret. Resten af dagen er på egen hånd. Velkommen til Finland!

Vi overnatter på Ounasvaaran Lakituvat Chalets under hele rejsen.

De fleste flyvninger sker fra København og varer 4 timer inkl. mellemlanding i Helsinki. Flyselskabet er Finnair. 

Dag 02 - På jagt efter nordlyset på snescooter
Nordlys FinlandIdag har du dagstimerne på egen hånd. I aften skal vi på vores første nordlys-jagt, på ryggen af en snescooter. Vi bliver hentet foran vores hytte kl. 19:00. Herefter giver vores lokalguide os en briefing om snescooteren, så vi lærer køretøjet at kende. Herefter sætter vi os tilrette – 2 og 2 – og starter et 2-timers eventyr. Vi kører ind i skovområderne, hvor en kulsort himmel er over os. Her laver lokalguiden et bål, og fortæller os om nordlyset. Under stoppet griller vi pølser og holder øje med nordlyset på himlen. Dette stop, er nemlig et af de bedste steder i Rovaniemi, hvis man skal opleve nordlyset. 
Dag 03 - Rovaniemi på egen hånd
Ravaniemi kirke

Kirken i Rovaniemi

Dagen idag er på egen hånd – og der er masser af ting at give sig til. Oplev byens centrum, besøg Julemandens landsby (Santa Claus Village), hvor du bl.a. kan gå over polarcirklen, besøg restauranterne og smag på laplands lokale køkken, hop ud i sneen og få varmen tilbage i saunaen eller spender dagen i sneen og nyd en varm kop kakao foran pejsen.

Tip: Du burde afprøve den lokale minttu. Minttu er en mint-likør, som smager rigtig godt i varm kakao – næsten ligesom After Eight.

Dag 04 - Picnic under nordlyset
Finland: På jagt efter nordlys

Picnic under nordlyset

Idag skal vi endnu engang ud og opleve nordlyset. Denne gang under en hyggelig picnic. Dagstimerne er på egen hånd. I aften hentes vi foran hytten kl. 20:30. Her kører lokalguiden os ud i skoven, hvor en picnic bliver sat op. Der bliver lavet bål og grillet pølser. Er vi heldige, har du her muligheden for at spise picnic under synet af nordlyset.
Dag 05 - Rovaniemi på snesko
snowshoeing

Trekkingtur med snesko

Idag skal vi på endnu et snefyldt eventyr – denne gang iført snesko. Snesko er en specieldesignet sko, der holder os oppe på sneens overflade. Vi bliver hentet af guiden på hotellet, og kørt til det sted hvor vi skal trekke. Her vandrer vi ind i sandt sneparadis, og oplever den flotte natur. Guiden sørger for lidt varm kakao samt skumfiduser. Herefter bliver vi kørt tilbage til hytten. Resten af dagen er på egen hånd.
Dag 06 - Nordlys spotting i Rovaniemi
nordlyset finland

Aurora, Rovaniemi

Idag har du dagen på egen hånd, inden vi i aften skal på en spændende tur, på jagt efter nordlyset. Vi bliver hentet kl. 20:00 ved vores hytte. Herefter hopper vi ombord på en bus, der sammen med vores lokalguide, kører os til forskellige steder i Rovaniemi, hvor chancen er størst til at spotte nordlyset. Under de forskellige stops, vil lokalguiden tage billeder af os og lave nogle sjove effekter med lyset. Er du heldig at opleve en aften hvor nordlyset står skarpt på himlen, kan du få taget magiske billeder! Turen varer 4 timer, så vi er ca. hjemme ved midnat.
Dag 07 - Hjemrejse
santa rovIdag forlader vi Rovaniemi for denne gang. Vi bliver hentet ved hytten, og bliver kørt til lufthavnen. Hjemrejsen inkluderer en mellemlanding i Helsinki. Vi håber, at du har haft en god ferie i Rovaniemi.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Ounasvaaran Lakituvat Chalets

Lakituvat Chalets