fbpx
Jotunheimen & Øvre Årdal: Et vintereventyr i Norge

Jotunheimen & Øvre Årdal: Et vintereventyr i Norge

Følg med på et ægte vintereventyr i det norske bjerglandskab. Vi afslutter rejsen med et Fjord Cruise på Nærøyfjord og en fantastisk togrejse gennem det snedækkede landskab.

Rejsens beskrivelse

På denne rejse oplever du vinterens højdepunkter i Jotunheimen. Vi starter eventyret med at tage sneskoene på, hvorefter vi udforsker Bygdin-området. Herefter tager vi afsted på en 30 km lang hundeslæde tur, langs Bygdinvatnet, hele vejen til Eidsbugarden. Guiderne sørger for, at tempoet passer dit behov. Ønsker du en sjov udfordring, kan du gøre som guiderne og selv lede hundeslæden. Senere hopper vi ind i et bæltekøretøj, der kører os fra Eidsbugarden til Filefjell, hvor vi overnatter i to nætter. I løbet af dagen udforsker vi den historiske kongelige vej, (Kongevegen) som var den første vej, der forbandt Bergen i vest og Oslo i øst. Herfra bevæger vi os længere ind i landet til Øvre Årdal. Her bruger vi dagen på at besøge Paradisjuvet og fjordene i Øvre Årdal, og om aftenen afrunder vi med en ølsmagning på det lokale ølbryggeri, Tya, i Øvre Årdal. Den sidste dag er mere afslappende; Her tager vi båden over fjordene til Flåm og fortsætter med den berømte Flåmsbanen tilbage til Oslo.

Sæsonen er mellem 13. februar – 1 april 2021.

En rejse til fordel for dig

På denne rejse sætter vi fokus på en sjov og aktiv ferie i det norske snedækkede landskab. De fleste dage går med trekking iført snesko, hvilket kræver, at man er i almindelig god fysisk form. Rejsen egner sig bedst til dig, der har erfaring med trekking – gerne i bjerg -eller snelandskab – og som ønsker en masse unikke oplevelser i det norske sne-paradis.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

7 dage

4 pers.

Sværhedsgrad: Medium

Sværhedsgrad: Medium (T3)

Denne rejse inkluderer trekking. Daglig trekking op til 10 km/dag. Trekket foregår med traditionelle snesko. Vi gør opmærksom på, at trekket foregår i bjerglandskab med op -og nedadgående retninger, hvilket kan være fysisk hårdt. Er du i almindelig god fysisk form, kan du klare turen.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T3

Fra pris:18.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Busbillet til Valdresekspressen fra/til Oslo
 • Wifi i Valdresekspressen
 • Indkvartering på nævnte fjellstuer og hoteller
 • Snesko
 • Bæltekøretøj og chauffør på dag 4.
 • Guide fra dag 2-5
 • Bagage transport mellem de forskellige stop
 • Fjord Cruise
 • Togbillet fra Flåm til Oslo.
 • 6 x morgenmad (dag 2-7)
 • *5 x frokost (dag 2-6)
 • 5 x aftensmad (dag 1-5)
 • Sengetøj, håndklæder og rengøring

Frokost er madpakker som vi laver under morgenmaden. På visse fjellstuer er madpakken lavet til os. 

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Togbillet fra/til Oslo Lufthavn
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Et anderledes og sjovt eventyr i sneen

Denne rejse indeholder adskillige aktiviteter, som ikke er særlig udbredt i Danmark. 

Hundeslæde fra Bygdin til Eidsbugarden

Kom på en adrenalinsfyldt rejse i det norske snelandskab med hundeslæde. 

Paradisjuvet

Paradisjuvet er et af de mindre kendste steder i området. Her venter en fantastisk udsigt og en væsentlig mindre turisme. 

At prøve de sjove 'snesko'

Snesko er en sko, der er designet til at holde os oppe på sneoverfladen, så vi ikke træder igennem sneen. På norsk kaldes de ‘truger.’

Fjord Cruise på Nærøyfjord

Glæd dig til en fantastisk oplevelse, når vi sejler forbi det sneklædte bjerglandskab. Sørg for at have kameraet opladt. Denne tur giver dig minder for livet.  

Verdens smukkeste togtur

Når vi ankommer til Flåm, tager vi toget tilbage til Oslo. Undervejs kører vi gennem det norske landskab, som byder på en fantastisk udsigt.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Oslo efter knap 1 time og 20 minutters flyvetur.

Når vi ankommer til Oslo, modtager vi vores bagage og tager efterfølgende med toget til Oslo Central Station. Togturen tager ca. 20 minutter. Herfra tager vi Valdresekspressen kl. 13:05 og ankommer til Bygdin kl. 17:30. Undervejs har du USB tilgang, gratis wifi og toilet til rådighed.

Vi overnatter på Bygdin Høyfjellshotel.

Afhængig af dine valgte rejsedatoer, kan en overnatining i Oslo være nødvendigt. 

Dag 02 - Bygdin på snesko (10 km)

sneskoVi starter dagen med en morgenmad. Herefter bliver det tid til at tage sneskoene på. Idag skal vi ud på et sjovt og anderledes eventyr i snelandskabet. Iført snesko, går vi en rute på 10 kilometer (tur/retur) og oplever det smukke, snedækkede Jotunheimen. Frokosten, som vi pakkede under morgenmaden, har vi taget med på turen. Vi nyder frokosten samt en traditionel ‘bålkaffe.’ Vi overnatter på Bygdin Høyfjellshotel. 

Distance: 10 km
Varighed: 8-9 timer
Stigning: 200-300 meter

Dag 03 - Hundeslæde fra Bygdin til Eidsbugarden
hundeslaede

Fotograf: Theworldpursuit.dk

Vi starter dagen med en gang morgenmad, inden vi forlader Bygdin Høyfjellshotell. Idag skal vi på endnu en sjov og anderledes oplevelse – denne gang i selskab de energiske slædehunde. 

Vores lokalguide møder os på hotellet for senere at tage os med på et hundeslæde eventyr gennem Jotunheimen. Vi ankommer til den fjellstuen, Fondsbu, som er kendt for sin hyggelige atmofære, den varme gæstfrihed og rigtig god mad. Turen er på ca. 30 km. 

Vi overnatter på Fondsbu fjellstue. 

Dag 04 - Kongevegen og Filefjellstuene

snowshoeing i norgeVi starter dagen med en morgenmad. Herefter hopper vi ind i et bæltekøretøj, som kører os til Tyin. Her tager vi atter sneskoene på og vandrer ud i snelanskabet, til vi ankommer til Filefjell og starten på den berømte Kongevegen [Kongevejen]. Kongevegen var den første vej der forbandt det østlige og vestlige Norge. Kongevegen er en af de bedst bevarede og smukkeste vandrestier i området. Kongevegen var oprindeligt 100 km lang – men der er nu flere stier at gå. Nogle sværere end andre. På denne tur krydser vi Filefjell fra Kyrkjestølen til Maristova, som er det højeste punkt på Kongevegen. Her har du en fantastisk udsigt over Jotunheimen og fjordene. Desuden går vi den spektakulære Vindellavegen, der starter ved Borgund Stavkirke og slutter ved Husum. Vi overnatter på filefjellstuerne. 

Dag 05 - Øvre Årdal, Paradisjuvet og ølsmagning på Tya-ølbryggeri (10 km)
Idag går rejsen til Årdal og Paradisjuvet. Denne skjulte perle er mindre kendt, så her vil man opleve færre turister. Det er for det meste de lokale, der bruger området. Efter turen er det tid til en ølsmagning på det lokale øya Tya-ølbryggeri i Øvre Årdal.

Paradisjuvet. Fotograf: Vettisriket

Idag går rejsen til Øvre Årdal med bus. Når vi ankommer, tager vi sneskoene på, og bevæger os mod Paradisjuvet. Denne skjulte perle er mindre kendt, så her vil man opleve færre turister. Det er for det meste de lokale, der bruger området. Efter turen er det tid til en ølsmagning på det lokale øya Tya-ølbryggeri i Øvre Årdal.

Vi overnatter på Klingenberg Hotel.

Trekking til Paradisjuvet:

Distance: 10 km
Varighed: 4-6 timer
Stigning: 250 meter

Dag 06 - Fjord Cruise på fjorden og Flåmsbanen til Oslo
fjord cruise

Fjord Cruise. Fotograf: Visit Flåm

Idag kommer du på en rejse, du aldrig vil glemme. Vi starter med et Fjord Cruise over Nærøyfjord, der blandt andet fremgår på UNESCOs verdenarv liste. Cruiset vil med garanti få dig til at føle, at du er havnet midt i et eventyr. Når vi ankommer til Flåm, tager vi Flåmbanen, som er et tog, der kører dig til Oslo. Flåmsbanan kaldes også for ‘verdens smukkeste togtur,’ og når du har sat dig til rette i toget, vil udsigten til det snedækkede bjerglandskab få dig til at forstå hvorfor. Klap dig selv på skulderen, læn dig tilbage og nyd rejsen tilbage til Oslo.

Vi overnatter på Thon Hotel Opera eller Thon Hotel Astoria.

Ønsker du at rejse hjem på dag 06, bedes du meddele Ferie med Formål ved bestilling. Turforslaget her tager udgangspunkt i hjemrejse på dag 07.

Dag 07 - Hjemrejse
oslo

Opera huset i Oslo

Idag har du tid på egen hånd i Oslo, inden du skal med toget retur til Oslo Lufthavn. Togturen tager ca. 20 minutter. Vi anbefaler, at du tager toget i god tid, så du minimum er i lufthavnen 2 timer inden afgang. Thon hotellerne ligger 3 minutters gang til Oslo Central Station.

Vi håber, at du har haft en god tur. Vi ønsker dig en rigtig god hjemrejse. 

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Bygdin hotel

Bygdin Højfjells Hotel

klingenberghotelute2 1

Klingenberg Hotel

Thom Hotel Opera/Astoria

Thon Hotel Astoria / Opera

★★★★