fbpx
Værd at vide, Værd at vide

Værd at vide

For at få den bedste ferieoplevelse, er det vigtigt, at have styr på alt det praktiske. På denne side har Ferie med Formål svaret på alle ofte stillede spørgsmål. 

Værd at vide, Værd at vide

Vigtige informationer til din rejse

Ferie med Formål tilrettelægger rejser, som er meget mere end bare daseferier. Med os kommer du ud og oplever fantastisk natur og spændende kulturer og traditioner – samtidig med at du gør noget godt for dig selv, dyrene eller lokalbefolkningen.

For at du får den absolut bedste oplevelse, er det vigtigt, at du har styr på det praktiske, inden du tager afsted. På denne side har vi samlet de mest almindelige spørgsmål, folk stiller i forbindelse med afrejse. Vi har ligeledes fremhævet nogle ting her, som ikke altid fremgår så tydeligt, når man køber en rejse.

Når du har fundet din rejse, kan du på hjemmesiden, under det pågældende land, finde et link, hvor du kan finde mere detaljeret praktisk information om netop din destination.

Ønsker du yderligere information, henviser vi til vores værd at vide menu oppe i højre hjørne. Her kan du vælge den kategori du ønsker uddybet. Du finder også vores rejsebetingelser samt handelsbetingelser.

Ferie med Formål er omfattet af lovet om salg af pakkerejser. 

Værd at vide

Fly

Ferie med Formål tilbyder mange spændende destinationer rundt omkring i verden. Vi gør altid vores ypperste for at finde de bedst mulige flyløsninger til din ferie – og altid flyselskaber som vi kan stå inde for. Som udgangspunkt vil der i de fleste tilfælde være minimum én mellemlanding undervejs til vores nuværende destinationer. 

Med flere forskellige destinationer, følger også flere forskellige flyselskaber, der ofte hver især har deres egne individuelle regler. Vi henviser altid til flyselskabets egen hjemmeside, for at få den information der passer til din rejse. 

Bagage

Vi benytter flere forskellige flyselskaber til vores destinationer, og reglerne for bagage afhænger af flyselskab og destination. Det kan derfor blandt andet variere hvor mange pc/kg du må medbringe på rejsen.  Informationen herom findes på din flybillet og på flyselskabets hjemmeside. Vi anbefaler, at du læser alt praktisk information tilknyttet din destination. Her vil det fremgå, hvis specielle regler for bagage gør sig gældende. Når du klikker dig ind på en destination, vil du finde praktisk information øverst på siden.

Husk altid at pak vigtige ting (medicin, bilnøgler, rejsedokumenter m.m.) i håndbagagen. I meget sjældne tilfælde, kan bagagen blive forsinket, og det vil være ærgerligt at stå på destinationen uden sit pas – eller for den sags skyld sine bilnøgler, når man kommer hjem. 

Værd at vide
Værd at vide

Pas og visum

Nogle lande kræver et visum for at komme ind i landet. På vores hjemmeside kan du under de forskellige lande læse om hvert lands regler ift. pas, visum og andre forhold. Det er den rejsende, der er ansvarlig for visum – men vi hjælper selvfølgelig til, hvis du har brug for hjælp.

Husk, at dit pas ikke må udløbe tidligere end 6 måneder efter hjemrejse. Hav altid 2 blanke sider i dit pas til rådighed til visumstempler.

Husk også, at navn(e) på billetten skal være identiske med navn(e) i passet.

Rejser med mindreårige

Hvis du rejser med mindreårige, som ikke er dine egne (eksempelvis børnebørn), vil vi gøre opmærksom på, at dokumentation i form af dåbs- og navneattest, kan blive relevant. Dette gælder også, hvis du rejser med børn, som ikke har samme efternavn som dig. Uden dåbs- og navneattest kan landet nægte dig indrejse. Vi anbefaler derfor, at du kontakter den danske ambassade i det pågældende land, for at høre om særlige regler.

Vaccination

Vacciner afhænger af, hvor i verden du rejser hen, og hvor du befinder dig på destinationen. Vi beder dig kontakte egen læge eller en autoriseret vaccinationslæge angående vacciner. Vi følger på dette punkt anvisningerne fra Statens Serum Institut. På deres hjemmeside, kan du læse mere om vaccinerne samt hvilke vacciner du bør få, inden du rejser. Gå ind på deres hjemmeside, og søg blot på landet du skal rejse til, så finder du alt relevant information. Du finder også vigtig information for dig der rejser med børn.

Værd at vide, Værd at vide
Værd at vide

Rejseforsikring

Som kunde hos Ferie med Formål, er du forpligtet til at tegne en rejseforsikring. Forsikringen bør som minimum dække behandling af sygdom og hjemtransport. Vi anbefaler også, at forsikringen dækker bagage, i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Du kan købe en rejseforsikring via vores samarbejdspartner, Gouda. Gouda sikrer, at du får en rejseforsikring, der passer til din rejse og den destination, du skal til.

Du kan læse mere om forsikringer herunder. Du kan også besøge deres hjemmeside og bestille din forsikring.