fbpx
Unge-munke-Myanmar

Elefanter i Thailand & Laos’ skjulte landsbyer

Følg med på en fantastisk rundrejse i to asiatiske lande. Vi er fysisk aktive i naturen, besøger flere dyrevelfærdsorganisationer og lokale landsbyer. Oplev elefanter i Thailand når vi indgår i et frivilligt arbejdsprojekt. En velfortjent badeferie i Hua Hin i Thailand bliver afslutningen på eventyret.

Rejsens beskrivelse

Følg med på en autentisk rejse i det glemte land Laos, kombineret med et eventyr i det moderne naboland, Thailand. Eventyret bliver kickstartet – bogstaveligt talt – med en dejlig cykeltur blandt Luang Prabangs seværdigheder. Herefter forlader vi byen, og bevæger os ud på landet, hvor ‘Living Land Farm’ venter os. Et autentisk eventyr er begyndt. Under rejsen står vi i mudder til knæene, når vi hjælper de lokale i rismarkerne. Vi vandrer til det smukke flere-etagers vandfald, Kuang Si, og besøger ‘Free the Bears’ projektet. Vi kommer på en fantastisk sejltur, på en tømmerflåde, ned ad Seuang floden – en tømmerflåde vi selv har bygget. Vi når kun lige at afslutte det første eventyr i Huay Xai, inden et nyt begynder. Huay Xai er nemlig grænsen til Thailand. Her fortsætter vi rejsen til Nordthailand – så langt nord vi overhovedet kan komme – nemlig Chiang Rai. Her besøger vi flere af de etniske minoritetsstammer der hersker i det bjergerede landskab. Vi tager dig med ud på endnu en cykeltur til i de lokale landsbyer. I disse områder, kan du godt forvente, at de lokale landsbybørn kigger nysgerrigt på dig. Her er man nemlig ikke vant til særlig mange turister. Et af højdepunkterne i Thailand bliver vores besøg i en elefantpark, der huser tidligere udsatte elefanter. Her er hverken elefantridning eller elefantbadning tilgængeligt. Til gengæld får du lov til at forberede maden til dyrene, og se dem nyde det i ro og mag.

Se flere af vores dyrevenlige rejser.

En rejse til fordel for alle

På rejsen til Laos og Thailand tager vi dig med ud i de lokale landsbyer, hvor turismen ikke eksisterer. Ikke nok med at vi får et indblik i den lokale hverdag, bliver vi også inviteret ud i markerne, hvor vi giver en hjælpende hånd med. I nogle af landsbyerne overnatter vi i lokale homestays på samme vilkår som de lokale. Derudover besøger vi to forskellige rescue centre: Det ene er i Laos. Her passer man på tidligere udsatte bjørne, der har været fanget i kinesiske galdefarme. Det andet er et rescue-center til fordel for elefanter i Thailand. Her tager man sig af elefanter, der tidligere har været udsat for diverse turistattraktioner, herunder elefantridning, badning og cirkus. Du får lov til at observere elefanterne på afstand og efterfølgende forberede deres mad. Vi kombinerer nogle af dagene med lettere aktiv ferie, i form af cykel- og trekking ture. Udover en masse autentiske oplevelser, sørger de lokale for, at du får en masse lærdom og information om de forskellige kulturer samt de organisationer, vi besøger. En perfekt rejse til dyreelskeren.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

21 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad: Moderat (T2, C2)

Denne rejse inkluderer både landevejscykling og trekking i skovterræn. Cyklingen foregår på lande- og grusveje. Trek foregår i skovterræn. Skovterrænet er som naturen har skabt det, og kan være vådt og glat i tilfælde af regn. De fleste kan være med – almindelig god fysisk form er nødvendigt.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T2, C2

Fra pris:24.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alle indenrigsfly
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 19 x morgenmad (dag 3-21)
 • 11 x frokost (dag 3-4 & 6-14)
 • 4 x middag (dag 6, 7, 8 & 14)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Alle nævnte bådture
 • Alle National Park gebyrer
 • Indgang til elefant camp i Chiang Mai
 • Indgang til Free the Bears i Luang Prabang
 • Alle gebyrer og skatter

Kuang Si vandfaldet i Luang Prabang

Ved Kuang Si vandfaldet, der er i flere etager, kan du tage fantastiske billeder.

Livet på landet

I begge lande får du et autentisk indblik i livet på landet, når vi hjælper til med dagens gerninger.

At støtte de lokale landsbyer

Alle besøg i lokale landsbyer er inkluderes i prisen, og går ubeskåret til landsbyen. 

Et besøg hos bjørneorganisationen 'Free the Bears'

Vi bruger en halv dag hos Free the Bears hvor du er med til at passe på bjørnene og udføre dagens gerninger.

Elefanterne i Chiang Mai

Vi forbereder maden til de fritgående elefanter, og observerer dem på afstand. Her er der hverken ridning eller badning – men elefanter, i deres naturlige habitat.

Badeferie i Hua Hin

Vi afslutter ferien med en 5-dages badeferie i Hua Hin med indkvartering på det 4-stjernede Napalai Resort.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Laos i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Luang Prabang, Laos
Når du ankommer til lufthavnen, står vores lokale guide klar til at tage imod dig og følge dig til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. Her kan du tage ud og opleve byens marked, hvor du kan købe tøj, mad og kunsthåndværk.

Velkommen til Luang Prabang

Velkommen til denne charmerende og fredfyldte by, der ikke uden grund er at finde på UNESCO’s Verdensarvliste: Luang Prabang! Ved ankomst står din guide klar til at tage imod dig i lufthavnen og følge dig til dit hotel.

Dag 03 - Livet på landet

På denne halvdagstur, bliver det tid til at smøge ærmerne op, komme ud på landet, og hjælpe til i rismarkerne. Her tager vi ud til ‘Living Land Farm’ der er et samfundsprojekt, opbygget af de nærliggende landsbyer. Her har man slået alles marker sammen, og dannet 1 stor mark, der dyrker økologiske ris, urter og grønsager. Det har man gjort for at skåne samfundet for brug af kemikalier og pesticider. Idag sælger de deres produkter til restauranter og hoteller, og støtter samtidig de nærliggende lokale samfund, med bedre uddannelse og oplæring af underprivilegerede børn. Omringet af smuk natur og bjerge, og med mudder til knæene, bliver du en del af de lokale bønner, og hjælper med at høste og plante, samtidig med, at du lærer om processen. På en lokal farm, er der altid nok at tage fat på. Derfor er det ikke kun en stor hjælp, som de lokale er evigt taknemmelige for – det er også en enestående chance for, at få et glimt af livet på landet. Farmen er desuden hjem for en smed og et kurv-vævningsværksted. Her kan du også se, hvordan man presser sukkerrør og laver sukkervand, på traditionel vis. Du får selvfølgelig mulighed for at afprøve den lækre forfriskning, inden vi bevæger os hjemad. På denne halvdagstur, bliver det tid til at smøge ærmerne op, komme ud på landet, og hjælpe til i rismarkerne.
Her tager vi ud til ‘Living Land Farm’ der er et samfundsprojekt, opbygget af de nærliggende landsbyer. Her har man slået alles marker sammen, og dannet 1 stor mark, der dyrker økologiske ris, urter og grønsager. Det har man gjort for at skåne samfundet for brug af kemikalier og pesticider. Idag sælger de deres produkter til restauranter og hoteller, og støtter samtidig de nærliggende lokale samfund, med bedre uddannelse og oplæring af underprivilegerede børn.

Omringet af smuk natur og bjerge, og med mudder til knæene, bliver du en del af de lokale bønner, og hjælper med at høste og plante, samtidig med, at du lærer om processen.

På en lokal farm, er der altid nok at tage fat på. Derfor er det ikke kun en stor hjælp, som de lokale er evigt taknemmelige for – det er også en enestående chance for, at få et glimt af livet på landet. Farmen er desuden hjem for en smed og et kurv-vævningsværksted. Her kan du også se, hvordan man presser sukkerrør og laver sukkervand, på traditionel vis. Du får selvfølgelig mulighed for at afprøve den lækre forfriskning, inden vi bevæger os hjemad.

Dag 04 - På cykel i Luang Prabang
I dag besøger vi Luang Prabang’s højdepunkter på cykel.  Undervejs kommer du forbi byens gamle uforglemmelige vartegn.  Det er ingen hemmelighed, at Laos er et af de lande, som har været udsat for krig og ødelæggelse op gennem historien. Faktisk er det det mest bombede land i verden pr. indbygger. Under dagen, vil du besøge UXO Luang Prabang besøgs center, som med garanti vil give dig en øjenåbner. Efterfølgende cykler vi videre mod Sa Paper – en lokal papirs fabrik, der håndlaver papir af bark fra morbærtræer.  Herefter fortsætter vi til Ban Xang Khong landsbyen, hvor du vil opleve den lokale kultur. Her finder du flere håndværker butikker med alt fra vævning, malerier og andre håndværker. Efter frokost, afprøver vi en anden lokal oplevelse, nemlig et spil petanque ved Lucky Course tæt på Namharn broen. Dette er den mest kendte aktivitet for de lokale Lao folk. Det er gratis at spille, og det eneste du skal betale for, er lidt mad og en øl, hvis det kunne friste. I dag besøger vi Luang Prabang’s højdepunkter på cykel. Undervejs kommer du forbi byens gamle uforglemmelige vartegn. Det er ingen hemmelighed, at Laos er et af de lande, som har været udsat for krig og ødelæggelse op gennem historien. Faktisk er det det mest bombede land i verden pr. indbygger. Under dagen, vil du besøge UXO Luang Prabang besøgs center, som med garanti vil give dig en øjenåbner. Efterfølgende cykler vi videre mod Sa Paper – en lokal papirs fabrik, der håndlaver papir af bark fra morbærtræer.

Herefter fortsætter vi til Ban Xang Khong landsbyen, hvor du vil opleve den lokale kultur. Her finder du flere håndværker butikker med alt fra vævning, malerier og andre håndværker.

Efter frokost, afprøver vi en anden lokal oplevelse, nemlig et spil petanque ved Lucky Course tæt på Namharn broen. Dette er den mest kendte aktivitet for de lokale Lao folk. Det er gratis at spille, og det eneste du skal betale for, er lidt mad og en øl, hvis det kunne friste.

Dag 05 - Kuang Si vandfaldet og bjørnene
I dag bevæger vi os mod vandfaldet Kuang Si.Vandfaldet er ekstremt smukt: Det fantastiske grønblå vand falder ikke bare lige ned, men falder i ”etager” hele vejen ned. Det er derfor et oplagt sted at tage nogle smukke feriebilleder, og er sæsonen og vandstanden til det, kan du også bade i vandfaldet. Spørg vores lokale repræsentant i løbet af dag 04, om du skal tage badetøjet med – han/hun vil vide, om vandstanden vil være høj nok til en badetur. Efter vi har besøgt vandfaldet, vandrer vi videre til et redningscenteret Free the Bears, som tager sig af bjørne, der tidligere har været udsat for mishandling. Her får du et indblik i, hvordan de tager sig af mere end 100 bjørne, de har reddet fra de såkaldte galde-farme i Kina, som sælger dele af bjørne samt bjørnenes organer på det sorte marked. På centeret ser du, hvordan man sørger for, at de er sunde og raske og har et godt liv i skovens redningscenter. Hertil kommer du til at hjælpe med at klargøre og gemme maden – og se bjørnene finde og spise den. Under dit besøg vil du også få fornemmelsen af, hvad dit besøg har gjort for redningscenteret, og dermed hvordan du har bidraget til, at bjørnene får et godt liv. Under besøget vil du ikke få mulighed for at røre eller holde dem. Bjørnene går selv rundt, og bør ikke komme i kontakt med mennesker.

Kuang Si vandfaldet

I dag bevæger vi os mod vandfaldet Kuang Si.
Vandfaldet er ekstremt smukt: Det fantastiske grønblå vand falder ikke bare lige ned, men falder i ”etager” hele vejen ned. Det er derfor et oplagt sted at tage nogle smukke feriebilleder, og er sæsonen og vandstanden til det, kan du også bade i vandfaldet. Spørg vores lokale repræsentant i løbet af dag 04, om du skal tage badetøjet med – han/hun vil vide, om vandstanden vil være høj nok til en badetur. Efter vi har besøgt vandfaldet, vandrer vi videre til et redningscenteret Free the Bears, som tager sig af bjørne, der tidligere har været udsat for mishandling.

Her får du et indblik i, hvordan de tager sig af mere end 100 bjørne, de har reddet fra de såkaldte galde-farme i Kina, som sælger dele af bjørne samt bjørnenes organer på det sorte marked. På centeret ser du, hvordan man sørger for, at de er sunde og raske og har et godt liv i skovens redningscenter. Hertil kommer du til at hjælpe med at klargøre og gemme maden – og se bjørnene finde og spise den.

Under dit besøg vil du også få fornemmelsen af, hvad dit besøg har gjort for redningscenteret, og dermed hvordan du har bidraget til, at bjørnene får et godt liv. Under besøget vil du ikke få mulighed for at røre eller holde dem. Bjørnene går selv rundt, og bør ikke komme i kontakt med mennesker.

Dag 06 - Almisse i Seuang River Village
I dag står vi op til tempelgongernes lyd og bevæger os ned til de stille gader for at opleve munkene der kommer for at indsamle almisser fra lokale religiøse beboere.  Dette ritual er en buddhistisk tradition hvor munkene beder om mad fra de lokale beboere, for at demonstrere ydmyghed.  Her får du mulighed for at give munkene mad, og her vil vores guide demonstrere hvordan du interagerer med dem.  Efter almissen går vi tilbage til hotellet, og spiser morgenmad. Herefter pakker vi vores ting og kører mod vores homestay, der er en del af et bæredygtigt turisme projekt ved Seuang floden. Her mødes vi med vores værter, der vil vise dig frem til dit hus.  Huset er ganske simpelt, men har elektronik og almindelige badeværelses faciliteter.  Under dit besøg, vil du besøge nogle af de nærliggende landsbyer ved Seuang floden og afprøve forskellige aktiviteter.  Til fordel for de lokale Ferie med Formål har udvalgt denne landsby med det formål, at hjælpe til med at udvikle byen, i form af bæredygtig turisme. En del af rejsens pris, går til landsbyen og du er derfor med til at gøre en stor forskel for landsbyen beboere, ved at besøge dem.

Almisse

I dag står vi op til tempelgongernes lyd og bevæger os ned til de stille gader for at opleve munkene der kommer for at indsamle almisser fra lokale religiøse beboere. Dette ritual er en buddhistisk tradition hvor munkene beder om mad fra de lokale beboere, for at demonstrere ydmyghed. Her får du mulighed for at give munkene mad, og her vil vores guide demonstrere hvordan du interagerer med dem. Efter almissen går vi tilbage til hotellet, og spiser morgenmad. Herefter pakker vi vores ting og kører mod vores homestay, der er en del af et bæredygtigt turisme projekt ved Seuang floden. Her mødes vi med vores værter, der vil vise dig frem til dit hus.

Huset er ganske simpelt, men har elektronik og almindelige badeværelses faciliteter. Under dit besøg, vil du besøge nogle af de nærliggende landsbyer ved Seuang floden og afprøve forskellige aktiviteter.

Dag 07 - Seuang River
Efter frokost bygger vi en traditionel tømmerflåde fra bambus og vinstokke. Herefter padler vi langsomt ned af floden, til en af de nærliggende landsbyer.  Aftenen står på ren underholdning, når dine værter sørger for sang, dans og musik samt lidt traditionelle spil.

Seuang floden

Efter frokost bygger vi en traditionel tømmerflåde fra bambus og vinstokke. Herefter padler vi langsomt ned af floden, til en af de nærliggende landsbyer. Aftenen står på ren underholdning, når dine værter sørger for sang, dans og musik samt lidt traditionelle spil.
Dag 08 - Pak Ou grotterne
Efter morgenmad takker vi værten for opholdet, og kører til landbyen Pak Ou, hvor vi fortsætter med båd til de hellige huler, hvor vi har en smuk udsigt til sammenløbet mellem Mekong floden og Ou floden.  Hulerne er hjem for hundredvis af buddha statuer, som er blevet efterladt af besøgende, for at opnå en god og ind-bringende fremtid. Vi besøger grotterne inden vi tager tilbage til båden og sejler til Luang Prabang, hvor vi kan tage et velfortjent varmt bad, inden vi fortsætter til Pakbeng. Vi ankommer til Pakbeng sent om aftenen.

Pak Ou grotterne, Luang Prabang

Efter morgenmad takker vi værten for opholdet, og kører til landsbyen Pak Ou, hvor vi fortsætter med båd til de hellige huler. Her har vi en smuk udsigt til sammenløbet mellem Mekong floden og Ou floden. Hulerne er hjem for hundredvis af buddha statuer, som er blevet efterladt af besøgende, for at opnå en god og ind-bringende fremtid. Vi besøger grotterne inden vi tager tilbage til båden og sejler til Luang Prabang, hvor vi kan tage et velfortjent varmt bad, inden vi fortsætter til Pakbeng. Vi ankommer til Pakbeng sent om aftenen.

Dag 09 - Turen går til Thailand

Vi står tidligt op så vi når at opleve det lokale marked hvor lokale strømmer til for at sælge lokale frugt, grønt og for at handle varer.  Herefter tager vi tilbage til hotellet, hvor vi får en god morgenmad inden vi sejler videre mod vores næste stop kl. 08:30. På båden kan du slappe af på dækket mens båden sejler dig igennem flodens rolige vand, hvor du har en uforglemmelig udsigt til den smukke natur på vej til Pak Beng.  Undervejs stopper vu ved en mindre landsby, hvor du hilser på de lokale og får et indblik i deres hverdag.  Vi ankommer til Huay Xai på eftermiddagen, og kører mod vores hotel.  Når du ankommer til grænsen mellem Laos og Thailand, møder du vores engelsktalende lokalguide, som tager dig med videre til Chiang Rai, hvor du får en bungalow til rådighed på Laluna Hotel & Resort.

Pakbeng

Vi står tidligt op så vi når at opleve det lokale marked hvor lokale strømmer til for at sælge lokale frugt, grønt og for at handle varer. Herefter tager vi tilbage til hotellet, hvor vi får en god morgenmad inden vi sejler videre mod vores næste stop kl. 08:30. På båden kan du slappe af på dækket mens båden sejler dig igennem flodens rolige vand, hvor du har en uforglemmelig udsigt til den smukke natur på vej til Pak Beng. Undervejs stopper vi ved en mindre landsby, hvor du hilser på de lokale og får et indblik i deres hverdag. Vi ankommer til Huay Xai på eftermiddagen, og kører mod vores hotel. Når du ankommer til grænsen mellem Laos og Thailand, møder du vores engelsktalende lokalguide, som tager dig med videre til Chiang Rai, hvor du får en bungalow til rådighed på Laluna Hotel & Resort.

Bemærk: Visa kræves til at komme ind i Thailand. Vi beder dig læse praktisk information om både Laos og Thailand. 

 

 

Dag 10 - Chiang Rai
Efter morgenmad, begynder vi dagen på vores nye destination: Thailand. Du befinder dig i den nordlige del af landet, Chiang Rai, hvor turismen endnu ikke er blevet så stor.  Vi starter dagen med at køre mod Doi Tung bjerget, hvor vi besøger de traditionelle landsbyer, Lahu og Akha.  Stammen som bor i bjergskråningerne dyrker nu kaffe. Faktisk er Doi Tung kaffen den mest populære kaffe i hele Thailand.  Herefter kører vi til den gyldne trekant, som er et ‘must see’ når man er i Chiang Rai. Her har du en fantastisk udsigt til 3 lande. Thailand, Laos og Burma.  Afslutningsvis besøger vi Opium hallen, hvor du lærer lidt om de tidligere narkotika smuglere – hovedsageligt opium – der dengang hærgede den gyldne trekant. Du hører også mere om nutidens problemer med stofmisbrug og afhængighed.

Den Gyldne Trekant: Myanmar til venstre, Laos til højre og Thailand hvor du befinder dig.

Efter morgenmad, begynder vi dagen på vores nye destination: Thailand. Du befinder dig i den nordlige del af landet, Chiang Rai, hvor turismen endnu ikke er blevet så stor. Vi starter dagen med at køre mod Doi Tung bjerget, hvor vi besøger de traditionelle landsbyer, Lahu og Akha. Stammen som bor i bjergskråningerne dyrker nu kaffe. Faktisk er Doi Tung kaffen den mest populære kaffe i hele Thailand. Herefter kører vi til den gyldne trekant, som er et ‘must see’ når man er i Chiang Rai. Her har du en fantastisk udsigt til 3 lande. Thailand, Laos og Burma. Afslutningsvis besøger vi Opium hallen, hvor du lærer lidt om de tidligere narkotika smuglere – hovedsageligt opium – der dengang hærgede den gyldne trekant. Du hører også mere om nutidens problemer med stofmisbrug og afhængighed.
Dag 11 - Chiang Mai
Efter morgenmad, kører vi mod Chiang Rai by, hvor der bliver lidt sightseeing.  Her besøger vi blandt andet templet Wat Phra Kaew, som dateres helt tilbage fra dengang Chiang Rai blev bygget. Dette tempel huser en af landets 2 mest højt ærede Buddha symboler i hele landet.  Her besøger vi også Hill Tribe muséet, hvor du får indblik i bjergene rundt omkring dig, samt opiumen og hvilket effekt den havde for de lokale beboeres liv. Efterfølgende besøger vi det hvide tempel, Wat Rong Khun, der er designet af en af Thailands mest kendte designere; Chalermchai Kositpipat. Templet er hvidt med små glas stykker på muren, der skinner og glimter i solen. Dette symboliserer renheden og visdommen af Buddha.   Frokost spiser vi efterfølgende på en lokal restaurant.  Herefter bevæger vi os mod Chiang Mai, og ca. 2,5 time efter, ankommer vi til hotellet.  Her er resten af dagen til fri benyttelse.

Det hvide tempel

Efter morgenmad, kører vi mod Chiang Rai by, hvor der bliver lidt sightseeing. Her besøger vi blandt andet templet Wat Phra Kaew, som dateres helt tilbage fra dengang Chiang Rai blev bygget. Dette tempel huser en af landets 2 mest højt ærede Buddha symboler i hele landet. Her besøger vi også Hill Tribe muséet, hvor du får indblik i bjergene rundt omkring dig, samt opiumen og hvilket effekt den havde for de lokale beboeres liv. Efterfølgende besøger vi det hvide tempel, Wat Rong Khun, der er designet af en af Thailands mest kendte designere; Chalermchai Kositpipat. Templet er hvidt med små glas stykker på muren, der skinner og glimter i solen. Dette symboliserer renheden og visdommen af Buddha. Frokost spiser vi efterfølgende på en lokal restaurant. Herefter bevæger vi os mod Chiang Mai, og ca. 2,5 time efter, ankommer vi til hotellet. Her er resten af dagen til fri benyttelse.
Dag 12 - Til fordel for elefanterne

Vi starter dagen med morgenmad på hotellet. Mellem 07:30 – 08:00 bliver vi hentet og kørt ud til én af de få parker i Asien, hvor du kan få lov til at opleve elefanter i fri natur, uden at folk rider på dem, bader dem og stresser dem. Parken huser seks elefanter, som tidligere har været udsat for den mørke side af turismen. Vi starter besøget i elefantparken med en introduktion til parkens fortid, nutid og kommende programmer, som alle er til fordel for elefanterne. Efter introduktionen går vi ud i skovområderne, hvor du fra en sikker afstand får lov til at observerer elefanterne socialisere med hinanden – som var du på en ægte safari i Afrika. Du lærer om elefanterne og møder parkens mahouter. Under observationen af elefanterne kan du stille alle de spørgsmål, du har, og du får ligeledes en ”live undervisning” om elefanternes opførsel, hvor du bl.a. bliver fortalt hvad deres kropssprog betyder, hvor meget de spiser, hvad de vejer, hvor gamle de bliver samt hvilken natur, de lever i. Efter vandringen og observeringen går vi til parkens ”rest station”, som ligger ovenover et mudderhul. Her bliver der serveret traditionelle thaiforfriskninger. Fra stationen kan du være heldig at observere elefanterne slappe af i mudderhullet. Det kan være en god ide at tage tøj på, som tåler at blive lidt beskidt, da der godt kan flyve mindre mudderklatter op fra mudderhullet. Elefanterne bruger nemlig mudderhullet til at køle kroppen ned på varme dage. Her bruger de snablen til at kaste mudder op på kroppen – og det kan godt sprøjte lidt. Herefter bevæger vi os ned til floden, hvor vi får lov til at fylde rør op med majs, sukkerrør, græs, bananer med mere. Herefter bliver der serveret frokost for både dig og elefanterne – og du kan observere elefanterne spise den frokost, du har forberedt til dem. Besøget i elefantparken er inkluderet i rejsens pris, og prisen for besøget går ubeskåret til parken. Det vil sige, at du ved dit besøg har støttet elefanterne, fodret og observeret dem – uden nærkontakt, som normalt skaber stres og angst for dyrene. Dermed kan du roligt have god samvittighed over dagens besøg hos elefanterne! Vi er tilbage på hotellet omkring kl. 15:15. Resten af dagen er på egen hånd.Vi starter dagen med morgenmad på hotellet. Mellem 07:30 – 08:00 bliver vi hentet og kørt ud til én af de få parker i Asien, hvor du kan få lov til at opleve elefanter i fri natur, uden at folk rider på dem, bader dem og stresser dem. Parken huser seks elefanter, som tidligere har været udsat for den mørke side af turismen.

Vi starter besøget i elefantparken med en introduktion til parkens fortid, nutid og kommende programmer, som alle er til fordel for elefanterne. Efter introduktionen går vi ud i skovområderne, hvor du fra en sikker afstand får lov til at observerer elefanterne socialisere med hinanden – som var du på en ægte safari i Afrika.

Du lærer om elefanterne og møder parkens mahouter. Under observationen af elefanterne kan du stille alle de spørgsmål, du har, og du får ligeledes en ”live undervisning” om elefanternes opførsel, hvor du bl.a. bliver fortalt hvad deres kropssprog betyder, hvor meget de spiser, hvad de vejer, hvor gamle de bliver samt hvilken natur, de lever i. Efter vandringen og observeringen går vi til parkens ”rest station”, som ligger ovenover et mudderhul. Her bliver der serveret traditionelle thaiforfriskninger. Fra stationen kan du være heldig at observere elefanterne slappe af i mudderhullet. Det kan være en god ide at tage tøj på, som tåler at blive lidt beskidt, da der godt kan flyve mindre mudderklatter op fra mudderhullet. Elefanterne bruger nemlig mudderhullet til at køle kroppen ned på varme dage. Her bruger de snablen til at kaste mudder op på kroppen – og det kan godt sprøjte lidt.

Herefter bevæger vi os ned til floden, hvor vi får lov til at fylde rør op med majs, sukkerrør, græs, bananer med mere. Herefter bliver der serveret frokost for både dig og elefanterne – og du kan observere elefanterne spise den frokost, du har forberedt til dem. Besøget i elefantparken er inkluderet i rejsens pris, og prisen for besøget går ubeskåret til parken. Det vil sige, at du ved dit besøg har støttet elefanterne, fodret og observeret dem – uden nærkontakt, som normalt skaber stres og angst for dyrene. Dermed kan du roligt have god samvittighed over dagens besøg hos elefanterne!

Vi er tilbage på hotellet omkring kl. 15:15. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 13 - En cykeltur ud på landet

 En cykeltur på landet

Dagen i dag byder på en masse oplevelser som du sent vil glemme. Vi starter dagen med at blive hentet fra hotellet. Her kører vi ca. 20 minutter væk fra Chiang Mai og ud på landet. Langs den stille landevej cykler gennem små traditionelle landsbyer med pælehuse på vandet. Vi kommer forbi rismarker og gør stop på en lokal landsby skole. Frokosten indtager vi på en flydende bambus hytte ved bredden af en af de mange smukke søer. Under dagen får du en fornemmele af de lokale bønners liv, samt en forståelse på processen når det gælder at høste ris. Ikke nok med det, vil du også opleve de støre bøfler, der sikkert krydser vejen under jeres cykeltur. Og når I ankommer til landsbyerne, vil du med garanti få fornemmelsen af, at du er kommet væk fra turismen, når landsbyens børn stirrer overrasket på dig, som de meget sjældne gæster i landsbyen.

Dag 14 - På besøg i Ban Mae Kampong
Efter morgenmad, tager vi vores bagage med os og kører videre ind mod den smukke grønne natur, som den nordlige del af Thailand er så kendt for.  Inden vi ankommer til Ban Mae Kapong, besøger vi nogle naturlige varmekilder i Sankampaeng. Dette er et ‘must’ for dig der går op i sundhed. Kilderne er nemlig – med dets naturlige mineraler i vandet - kendt for at helbrede flere sygdomme og forynge kroppen.  Vi ankommer efterfølgende til Ban Mae Kampong. Her møder vi landsby chefen, der vil introducere dig til landsbyen – hvor du skal spendere resten af dagen og overnatte i et homestay.  Vi mødes senere med vores guide, som vil tage dig med rundt og introducere dig for nogle af landsbyens beboere. Her lærer du lidt om deres landbrugsteknikker, deres unikke sprog samt levestil.  De viser dig også hvordan man laver en traditionel thai hat og en lokal thai dessert.  Efterfølgende er der mulighed for selv at gå rundt og hilse på de lokale, få en thai massage og spise middag.

Varmekilderne i Sankampaeng

Efter morgenmad, tager vi vores bagage med os og kører videre ind mod den smukke grønne natur, som den nordlige del af Thailand er så kendt for. Inden vi ankommer til Ban Mae Kapong, besøger vi nogle naturlige varmekilder i Sankampaeng. Dette er et ‘must’ for dig der går op i sundhed. Kilderne er nemlig – med dets naturlige mineraler i vandet – kendt for at helbrede flere sygdomme og forynge kroppen.

Vi ankommer efterfølgende til Ban Mae Kampong. Her møder vi landsby chefen, der vil introducere dig til landsbyen – hvor du skal spendere resten af dagen og overnatte i et homestay. Vi mødes senere med vores guide, som vil tage dig med rundt og introducere dig for nogle af landsbyens beboere. Her lærer du lidt om deres landbrugsteknikker, deres unikke sprog samt levestil. De viser dig også hvordan man laver en traditionel thai hat og en lokal thai dessert. Efterfølgende er der mulighed for selv at gå rundt og hilse på de lokale, få en thai massage og spise middag.

Dag 15-19 - Badeferie i Hua Hin
Efter morgenmad forlader vi vores homestay og kører mod Chiang Mai lufthavn. Her flyver vi mod Bangkok lufthavn.  Efter ca. 1 time og 20 minutter ankommer vi til Bangkok. Her bliver du taget imod af vores lokale engelsktalende repræsentant, der kører dig til Hua Hin, som ligger ca. 3½ times kørsel fra Bangkok.  I Hua Hin får du et Superior værelse til rådighed på hotel Napalai Resort. Her har du resten af ferien til ren afslapning og tid på egen hånd.  Ønsker du at opleve Hua Hin, kommer vi gerne med forslag til dig. Besøg blandt andet abebjerget ”Monkey Mountain” hvor hundredvis af frigående aber holder til og afrund dagen med en drink på Hilton’s skybar. Ønsker du at tilbringe de sidste dage et andet sted en Hua Hin, er du velkommen til at fremlægge dine ønsker. Så sammen-sætter vi dem i programmet.

Hua Hin

Efter morgenmad forlader vi vores homestay og kører mod Chiang Mai lufthavn. Her flyver vi mod Bangkok lufthavn.

Efter ca. 1 time og 20 minutter ankommer vi til Bangkok.

Her bliver du taget imod af vores lokale engelsktalende repræsentant, der kører dig til Hua Hin, som ligger ca. 3½ times kørsel fra Bangkok. I Hua Hin får du et superior værelse til rådighed på hotel Napalai Resort. Her har du resten af ferien til ren afslapning og tid på egen hånd.

Ønsker du at tilbringe de sidste dage et andet sted en Hua Hin, er du velkommen til at fortælle os om dine ønsker. Du vil ligeledes være muligt at forlænge feriedagene.

Dag 20 - Hjemrejse
Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark. Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale. Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Tusind tak for denne gang

Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark.
Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer og dyrevelfærdsorganisationer har også været til god gavn for både de lokale og organisationernes dyr.

Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Dag 21 - Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Villa Chitdara

★★

Homestay

Le Grand Pakbeng

★★★★

Laluna Hotel

★★★★

The Small Hotel

★★★

Napalai Resort & Spa

★★★★