fbpx
Krüger National Park

Sydafrika, eSwatini & Lesotho: Safari, smukke landskaber og kultur

Ferie med Formål har skræddersyet en 14-dages kombineret kultur- og safarirejse, som giver jer muligheden for at opleve Afrikas mest imponerende vildtreservat med verdens største koncentration af vilde dyr, de mest enestående naturscenarier, samt besøg hos lokale stammer i både Sydafrika, eSwatini og Lesotho.

Rejsens beskrivelse

Rejsen tager sit afsæt i den nordøstlige del af Sydafrika. Her kommer vi kommer ud og oplever den smukkeste naturrute i Sydafrika – Panoramaruten, hvor vi ser den spektakulære Blyde River Canyon, en 25 kilometer lang kløft der skærer sig gennem landskabet. Vi skal opleve en af de smukkeste bjergkæder i verden, når vi snører støvlerne og begiver os på vandretur rundt i Drakensberg. Vi kommer på tur rundt i Sydafrikas administrative hovedstad, Pretoria, hvor vi tager et par skridt tilbage i tiden og lærer mere om landets historie. Vi besøger Sydafrikas største by, Johannesburg, der på mange måder indkapsler selve sjælen af Sydafrika. Her besøger vi den mest berømte af alle townships Soweto; oplever den eneste gade i verden der har huset 2 modtagere af Nobels fredspris; og besøger Apartheid Museet. Altsammen foregår i selskab med dansktalende rejseleder.

En rejse til fordel for alle

Vi krydrer rejsen med oplevelser der både kommer os selv, dyrene og lokalbefolkningen til gode. Når vi ankommer til Panoramaruten, oplever vi den smukke natur på en kort vandretur. Men det stopper ikke her. Vi tager atter vandreskoene på, når vi begiver os ud i de smukke Drakensberg bjerge. Dyrelivet opleves i det fri, og på nærmeste hold i Krüger National Park, i verdens ældste naturreservat Hluhluwe iMfolozi Game Reserve og i Afrikas største vådområde iSimangaliso Wetland Park. Ingen rejser til det afrikanske kontinent er fuldendte før vi har besøgt de lokale stammer, langt væk fra den klassiske turisme. Derfor skal vi besøge både Shangaan- og Zulu-stammen i Eshowe, Zululand, hvor vi kan få et indblik i dagligdagen hos lokalbefolkningen. Vi får en oplevelse ud over det sædvanlige, når vi besøger en medicinmand, og får en unik indføring i den traditionelle religion. Vi rejser også til de 2 små kongedømmer eSwatini og Lesotho, hvor vi oplever de 2 landes særegne kulturer og traditioner på nærmeste hold. En fantastisk kombinationsrejse til Sydafrika, eSwatini og Lesotho er begyndt.

Se flere kombinationsrejser.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Moderat (T2)

Sværhedsgrad: Moderat (T2)

Denne rejse inkluderer lettere trekking, når vi begiver os ud på Panorama ruten samt Drakensberg-bjergene. Trekket er hverken langt eller hårdt, men grundet naturen vi vandrer i, anbefaler vi, at du medbringer gode sko. I tilfælde af regn, kan terrænet være vådt og glat. Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T2

Fra pris:21.699 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transfer til/fra lufthavn i Afrika.
 • Alle nævnte game-drives i landcruiser.
 • Alle ophold på nævnte hoteller/lodges
 • Dansktalende rejseleder.
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Engelsktalende chauffør.
 • Gebyrer til Nationalparker.
 • Drikkepenge til lokalguider.
 • 11 x morgenmad.
 • 7 x frokost.
 • 7 x aftensmad.
 • Alle skatter og gebyrer i Danmark.

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer.
 • Vaccination
 • Visum.
 • Afbestillingsforsikring.
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Vandring i den smukkeste natur

Vi deltager i en mindre vandring , når vi blandt andet begiver os ud på den naturskønne og verdensberømte ‘panoramarute.’

Et indblik i den lokale hverdag

En rejse til Afrika bør inkludere et besøg hos nogle af de lokale stammer. Vi besøger bl.a. Zulu-stammen.

Et touch af Sydafrikas barske fortid

Under rejsen får vi et indblik i det forfærdelige Apartheid-styre, som prægede landet, og som stadig har sine spor.

Safari i verdensklasse

Vi besøger forskellige nationalparker under rejsen – mest kendt er Krüger National Park, hvor det er muligt at spotte The Big Five.

Swaziland (eSwatini)

Vi besøger kongeriget, eSwatini og får lov til at overnatte i traditionelle græskuppelformede hytter, så vi kan føle os som ”swazier” for en nat.

2-timers bådtur på i iSimangaliso Wetland Park

Gør dig klar til at opleve et rigt fugleliv, nilkrokodiller og flodheste på tæt hold.

Lesotho – Afrikas Tibet

Lesotho er faktisk verdens højeste beliggende land, da landets laveste punkt ligger i 1400 meters højde.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Johannesburg imorgen. Undervejs vil der være minimum én mellemlanding.

I enkelte tilfælde vil ankomsten være samme aften.

Dag 02 - Ankomst til Johannesburg – Soutpansberg
Magiske Kenya: Strandparadis og safarieventyr

Velkommen til Johannesburg

Når I er kommet vel gennem paskontrollen i lufthavnen står jeres danske rejseleder, lokale guide og chauffør klar til at byde jer velkommen. Vi fortsætter dagens rejse med at køre mod den spektakulære bjergkæde Soutpansberg i den nordlige Limpopo-provins, der er kendt som indgangen til de tre nabolande – Mozambique, Zimbabwe og Botswana.

Vel fremme til vores lodge, er eftermiddagen til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af efter en lang rejse. Vi overnatter på det 4-stjernede hotel Shiluvari Lakeside Lodge, der er beliggende på 30 hektar naturlig vegetation. Vi kan være heldige at se vandbukke og kuduer, som jævnligt besøger området.

Kørsel: Ca. 425 km.

Dag 03 - Et besøg hos Shangaan-Tsonga-stammen
mphambo village 1

Mphambo Village

Efter en god nattesøvn er det tid til en særlig oplevelse, når vi skal se hvordan folk bor og lever i dette område. For ingen rejser til det afrikanske kontinent er fuldendt førend vi har mødt den lokale befolkning på deres præmisser – et autentisk møde langt væk fra klassisk turisme. Så dagen tilbringer vi i landsbyen Mphambo, der er beboet af folk fra Shangaan-Tsonga-stammen.

I landsbyen Mphambo vil vi opleve den samme venlighed og gæstfrihed, der altid har kendetegnet stammen. Mændene tager sig typisk af kvæget, mens kvinder tager sig af dyrkningen af jorden. Når vi ankommer, vil vi møde den lokale høvding, som vil introducere os til landsbyen og dens beboere. Mens vi bliver budt på forskellige lokale retter, får vi et unikt indblik i landsbybeboernes hverdag, hvor de fortæller os om deres kultur, skikke, historie, dagligdag og forhold til deres forfædre.

Efter en minderig dag er det tid til at tage afsked med landsbyen og køre til vores lodge for de næste 2 nætter. Vi overnatter på det 4-stjernede hotel Kubu Safari Lodge, der ligger i et stort privat naturreservat lige uden for Krüger National Park. Mens vi nyder en sundowner og absorbere dagens indtryk, kan vi være heldige at se giraffer eller antiloper der defilerer forbi.

Kørsel: Ca. 250 km.

Dag 04 - Krüger National Park

Bedste rejsetidspunkt Sydafrika

Leopard udgør 1 ud af Afrikas Big 5

I dag skal vi tidligt op og have en hel dags game drive i Sydafrikas største nationalpark, der har et areal på næsten 20.000 km². På dagens game drive er der en stor chance for at vi kan komme til at opleve The Big Five – næsehornet, løven, leoparden, elefanten og bøflen. Vi kører rundt i en åben 4-hjulstrækker for bedre at kunne nyde og betragte dyrelivet.

Vi tilbringer endnu en nat på Kubu Safari Lodge

Dag 05 - Hazyview – Panoramaruten – eSwatini (Swaziland)
swaziland landsby

Swaziland landsby

Efter en skøn nattesøvn er det tid til en dag, der i den grad er dedikeret til naturoplevelser. Vi skal ud på Sydafrikas smukkeste naturrute – Panoramaruten – i den nordøstlige del af landet. Rutens mest fascinerende område er det spektakulære Blyde River Canyon. Den 25 kilometer lange og 1,4 kilometer dybe kløft, er den næststørste canyon i Afrika, og er et af naturens store vidundere på kontinentet.

I området finder vi God’s window. Når I ser gennem ”vinduet”, forstår I hvorfor det bærer dette navn – med en storslået udsigt over kløfter, klippeformationer og vandfald er dette virkelig et område med betagende naturskøn pragt. Vi kommer også til at opleve de geologisk meget imponerende Bourke’s Luck Potholes, som er cylindriske klippeskulpturer formet af vanderosion gennem tusinder af år.

Efter vi har udforsket de naturskabte omgivelser er der tid til at krydse grænsen, og fortsætte rejsen til det lille kongerige Swaziland eller som det retvis hedder i dag eSwatini.

Vi overnatter i Mlilwane Wildlife Sanctuary, der er beliggende i ”Ezulwini Valley” (Valley of Heaven). Vores camp er indhegnet og ligger i det sydlige hjørne af området, hvor der er udsigt til zebraer, impalaer, vortesvin og nyala-antiloper. Vi bor i traditionelle græskuppelformede hytter, så vi kan føle os som ”swazier” for en nat.

Kørsel:Ca. 377 km.

Dag 06 - eSwatini – Hluhluwe iMfolozi Game Reserve - Saint Lucia
Rejse til Cape Town & Victoria FallsEfter et herligt morgenmåltid tager vi til et af livlige markeder, hvor vi kan finde hjemme- og håndlavede souvenirs. I kan bl.a. finde Black Mamba Chilli Sauce, der er fremstillet af lokale råvarer uden brug af tilsætningsstoffer, og hvor I med jeres køb er med til at støtte de lokale bønder. 

Efter vores markedsbesøg er det tid til at krydse grænsen til Sydafrika og køre til Afrikas ældste naturreservat Hluhluwe iMfolozi Game Reserve. Parken har nydt stor international anerkendelse for deres store arbejde for at beskytte og bevare næsehorn. Indsatsen har bidraget til, at reservatet i dag har det største antal af hvide næsehorn i verden. Om eftermiddagen kører vi til byen Santa Lucia og gør os klar til en 2- timers bådcruise på iSimangaliso Wetland Park. 

Vi sejler rundt indtil solnedgangen markerer at det er tid for os at finde land igen, og køre til vores lodge for natten. Vi overnatter på det 3-stjernede hotel Elephant Lake Hotel, der ligger på bredden af Saint Lucia-mundingen, og som til tider får besøg af flodheste ved skumringstid.

Kørsel: 328 km.

Dag 07 - Saint Lucia – Eshowe, Zululand
zululand

Zululand

Efter morgenmaden er der mulighed for at gå en lille byrundtur i Saint Lucia inden vi fortsætter dagens rejse.

Vi befinder os i hjertet af Zululand, der i dag udgør den nordøstlige provins Kwazulu-Natal. Området er hovedsageligt beboet af zuluer, der er den største stamme i Sydafrika med et antal på små 11 millioner mennesker. Zulu betyder egentlig ”himmel” og dermed er zuluerne ”himlens folk”.

Zuluerne er kendt for at være et meget stolt folkeslag med en rig kultur, som de har formået at holde i hævd. I dag skal vi ud opleve det på nærmeste hold, når vi skal besøge en landsby i Eshowe, den ældste by i Zululand. Vi kommer først på en rundtur i landsbyen, hvor vi bl.a. besøger en skole og får en fornemmelse af hvordan undervisningen foregår i denne del af verden.

Dernæst skal vi ud at have en oplevelse ud over det sædvanlige, når vi skal besøge en medicinmand eller traditionel healer, og få en unik indføring i den traditionelle religion, der er knyttet til zulufolket.

Efter et sjældent indblik i en verden, hvor tro, overtro og kultur går hånd i hånd som behandlingsmetode, er det tid til at tage afsked med vores Sangoma, og tage til vores hotel for natten. Vi overnatter på det charmerende 3-stjernede hotel The George, der har fungeret som hotel siden 1906, og hvor væggene kan fortælle mange spændende historier og anekdoter.

Kørsel: 149 km.

Dag 08 - Eshowe og vandring i Drakensberg bjergene
drakensberg

Drakensberg bjergene

Efter morgenmaden skal vi ud at besøge Fort Nongqayi, der blev bygget af briterne til at huse de lokale politimænd (Nongqayi betyder på det lokale sprog ”der bliver kastet lys over sagen”). 

Efter besøget fortsætter vi vores rejse til Nelson Mandela Capture Site Memorial. Mandela, den nu afdøde tidligere præsident for Sydafrika, opnåede international anerkendelse for hans bestræbelser på at etablere racemæssig, social og politisk ligestilling i et Sydafrika, der var hærget af de skadelige virkninger af apartheidregimet.

Efter besøget fortsætter vi vores rejse gennem landet til en af de smukkeste bjergkæder i verden – Drakensberg. Bjergkæden dækker et areal på 2.500 km² og det højeste punkt Thabana Ntlenyana (beliggende i Lesotho) rækker hele 3.482 meter op i luften. I år 2000 kom området på UNESCO’s verdensarvsliste, bl.a. på grund af gamle hulemalerier lavet af San-folket, der vidnede om deres levemåde og trosforestillinger. Vi tager på en vandretur og nyder det smukke landskab. 

Vi overnatter på det idylliske Ardmore Guest Farm, der ligger i den smukke Champagnedal i den centrale Drakensberg-region. Fra farmen domineres udsigten af de 3 højeste bjergtoppe i Sydafrika. Vores værter, James og Leanne, vil gøre sit til at vi får et uforglemmelig ophold. Vores værelser er udstyret med spabad og pejs.

Kørsel: 265 km.

Dag 09 - Drakensberg - Lesotho
lesotho 3

Lesotho

Efter morgenmaden kører vi igennem det imponerende bjerglandskab i Royal Natal National Park på vores vej til kongedømmet Lesotho. I det spektakulære landskab er Amfiteatret en af de helt store attraktioner. Amfiteatret er omtrent 5 km langt og betragtes som en af de mest imponerende klippeflader på jorden. Fra toppen af Amfiteatret falder verdens næsthøjeste vandfald Tugela Falls med imponerende 948 meter ned til bunden.

Vi overnatter i den fjerntliggende landsby Malealea, der ligger gemt i Makhomalong-dalen ved foden af de majestætiske Maloti-bjerge i det sydvestlige Lesotho. Omgivet af et landskab med bølgende bjergskråninger, høje aloe vera planter og den rødbrune glød der skinner over bjergene fra solen, er denne meget landlige landsby det ideelle sted at nyde naturen og stilheden. Vi bor i små runde hytter på Malealea Lodge, hvorfra vi kan høre fuglefløjt og klangen fra klokkerne fra de græssende får.Kørsel: Ca. 438 km.

Dag 10 - Lesotho
lesotho musik

Lokalt kor i Lesotho

Efter en herlig nattesøvn i den friske bjergluft, er det tid til at komme ud og opleve hvordan de lokale mennesker lever og bor. Vi skal på en tur rundt i en af de små landsbyer, hvor vi bliver introduceret til hverdagen. Vi kommer til at se den lokale brønd, hvorfra der hentes vand, vi ser hvordan de lokale kvinder brygger øl, vi vil komme på besøg i deres hjem og vi vil besøge en skole. Vi vil opleve fattigdom, men samtidig også en befolkning der er fuld af håb, modstandskraft, drømme og latter.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af, nyde omgivelserne, eller foretage nogle lokale aktiviteter – herunder en session med Sangoma (medicinmand).

Om aftenen, når solen begynder at glide bag Maloti-bjergene og den lyseblå himmel smelter til lyserød, optræder et lokalt kor og band for os. Musikken er en lige så vigtig del af livet for Basothoerne, som luften er, og den vil de gerne dele med os. Deres sange er følelsesmæssige og inspireret af livet i skyernes kongedømme.

Vi overnatter på Malealea Lodge.

Dag 11 - Lesotho - Pretoria
Magiske Kenya: Strandparadis og safarieventyr

Jacaranda

Efter et skønt morgenmåltid er det tid til at tage afsked med Lesotho og krydse grænsen nordpå til Sydafrika. Målet for dagens rejse er Sydafrikas administrative hovedstad Pretoria. Byen er også kendt som ”Jacaranda City”, når gaderne i september til november er foret lilla af de mange smukke træer.

Den guidede sightseeingtur rundt i byen bringer os tilbage i historien. Vi skal bl.a. opleve Voortrekker-monumentet, Union Buildings og Krüger House.

Vi har 2 overnatninger på det 4-stjernede hotel Court Classique Suite Hotel.
Kørsel: 549 km.

Dag 12 - Pretoria - Johannesburg
Magiske Kenya: Strandparadis og safarieventyr

Nelson Mandelas hus

Efter morgenmaden kører vi til Johannesburg. Uden at overdrive kan Johannesburg siges at være kontrasternes by. ”Joburg”, som den ofte omtales, er Sydafrikas største by med et indbyggertal på ca. 6,3 millioner mennesker.

Vi skal ud at besøge den berømte og berygtede township Soweto (South West Township) og få et lille indblik i dagligdagen her. Det anslås, at der bor ca. 2 millioner mennesker i byområdet, der er omkring 65 km² stort.

På vores tur rundt i Soweto skal I besøge Nelson Mandelas hus. Allerede som ung jurastuderende blev Mandela involveret i frihedskampen mod det hvide apartheidstyre. Han blev hurtigt en af frontfigurerne i African National Congress (ANC), og fra 1947 og 14 år frem boede han og hustruen Winnie på adressen Vilakazi Street, House 8115 i Soweto. Da han i 1961 forlod huset, var det i huj og hast, på flugt for sit liv.

Efter frokosten afslutter vi dagens sightseeing med at besøge Apartheidmuseet. Museet blev grundlagt i 2001 og anerkendes som det førende museum i verden, der beskæftiger sig med Sydafrikas historie fra det 20. århundrede.

Overnatning: Court Classique Suite Hotel
Kørsel: 62 km

Dag 13 - Afrejse fra Johannesburg
Krüger National ParkNyd den sidste morgenatmosfære i Johannesburg. Gå en lille tur i området eller køb de sidste souvenirs inden vi gør os klar til at tage til OR Tambo International Airport for at begynde vores rejse hjem til Danmark. Træt, men fyldt op med en masse dejlige ferieminder, nye venskaber og naturligvis unikke pletskud.
Dag 14 - Ankomst til Danmark

african wild dog 1Tusind tak for denne gang. Vi håber, at kunne byde dig velkommen på endnu en af vores destinationer.

Indkvarteringer

Vi overnatter på nedestående indkvarteringer gennem rejsen. Alle indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Shiluvari Lakeside Lodge

Shiluvari Lakeside Lodge

★★★

Kubu Safari Lodge

Kubu Safari Lodge

★★★

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Mlilwane Wildlife Sanctuary

★★★

Elephant Lake Hotel

Elephant Lake Hotel

★★★

The George

The George Hotel

★★★

Ardmore Guest Farm

The Ardmore Guest Farm

★★★

Malealea Lodge

Malealea Lodge

★★★

Court Classique Suite Hotel

Court Classique Suite Hotel

★★★