fbpx

Tanzania

Tanzania – landet med de endeløse sletter og Afrikas top, Kilimanjaro. Tanzania byder på noget for alle: Bestig Kilimanjaro, oplev dyrelivet på savannen og nyd ferien på paradisøen, Zanzibar.

Bestig Kilimanjaro i Tanzania

Drømmer du om at stå på toppen af Afrika med en ”I did it”-følelse? At bestige Kilimanjaro er en unik oplevelse og en aktiv ferie ud over det sædvanlige. Kilimanjaro ligger i det nordlige Tanzania og måler 5.895 meter over havet. Det er Afrikas højeste bjerg og verdens højeste fritstående bjerg. At det er et fritstående bjerg betyder, at det ikke er del af nogen bjergkæde. Kilimanjaro er en uddød vulkan, som har 3 vulkantoppe: Kibo, Mwenzi og Shira. Hos Ferie med Formål har vi samlet rejser til toppen af Kilimanjaro, Uhuru Peak, via 4 ud af 7 mulige ruter: Rongai, Lemosho, Marangu og Machame. På vej mod toppen af Kilimanjaro vandrer du gennem fantastiske naturlandskaber: Regnskov, hedelandskaber, Alpinørken, skov samt sne og is på toppen. Gør drømmen til virkelighed - bestig Kilimanjaro!

Find det bedste rejsetidspunkt til Tanzania og meget mere. Siden åbner i et nyt vindue.

Læs alt praktisk information om Kilimanjaro ved at klikke her.

Historiens korteste krig fandt sted i Tanzania mellem England og Zanzibar. Det var i 1896 og varede kun 45 minutter.

Fra pris:/ pr. pers28.997 DKK

Læs mere
Bjergbestigning & safari

Kilimanjaro safari & Zanzibar

Kilimanjaro, safari og Zanzibar - den perfekte kombination i Tanzania.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

16 dage

Antal personer

2 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers29.750 DKK

Læs mere
Bjergbestigning

Kilimanjaro – Lemosho ruten

En fantastisk Kilimanjaro tur via bjergets længste og yngste rute.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

12 dage

Antal personer

2 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers17.399 DKK

Læs mere
Bjergbestigning

Kilimanjaro: Rongai ruten inkl. Zanzibar

Kilimanjaro og Zanzibar.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

Antal personer

4 personer

mulighed for trekking

Fra pris:/ pr. pers22.799 DKK

Læs mere
Bjergbestigning

Kilimanjaro – Machame ruten

Kilimanjaro trekking via "Whisky ruten" - en rute der kræver god fysisk udholdenhed.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

11 dage

Antal personer

2 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers20.997 DKK

Læs mere
Bjergbestigning

Kilimanjaro – Marangu ruten

Kilimanjaro bestigning via "Coca-Cola" ruten. Vi overnatter i hytter undervejs.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

12 dage

Antal personer

2 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers17.997 DKK

Læs mere
Bjergbestigning

Zanzibar og Kilimanjaro – Lemosho ruten inkl. 3 dage på Zanzibar

Zanzibar og Kilimanjaro.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

Antal personer

1 - 15 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers22.997 DKK

Læs mere
Bjergbestigning

Kilimanjaro – Rongai ruten

Se frem til et fantastisk Kilimanjaro trek uden for meget trafik og med en behagelig stigning undervejs.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

9 dage

Antal personer

2 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers16.997 DKK

Læs mere

4 gode grunde til at bestige Kilimanjaro

Du behøver ingen erfaring med trekking for at bestige Kilimanjaro

I bund og grund kan de fleste bestige Kilimanjaro – faktisk er Kilimanjaro det letteste bjerg at bestige ud af verdens 7 summits (de 7 højeste bjerge i verden). Dermed ikke sagt, at det er let!

Den største udfordring er højdesygen. Derfor har vi hos Ferie med Formål inkluderet en ekstra dag på trekket i vores rejser til Kilimanjaro, så kroppen kan vende sig til højderne. På den måde får du den bedst mulige oplevelse.

Højdesyge opstår, når man befinder sig i højder, kroppen ikke er vant til at være i. Symptomer på højdesyge kan være kvalme og hovedpine. For at bekæmpe, eller undgå, højdesyge inkluderer vi en ekstra dag, hvor vi akklimatiserer. Akklimatisering betyder, at vi langsomt vender kroppen til at være i højderne.  

Husk på, at vores lokalguider er eksperter i at bestige Kilimanjaro, og deres opgave er at få dig trygt og sikkert til tops.

Zanzibar og Kilimanjaro – Lemosho ruten inkl. 3 dage på Zanzibar
Bestig Kilimanjaro – Rongai ruten

Lokalguider, bærere og kok gør bestigningen af Kilimanjaro til en fornøjelse

Når du skal bestige Kilimanjaro, ønsker vi, at du når op til toppen uden at skulle bekymre dig om meget andet end at gå. På turen mod Uhuru Peak medfølger der bærere, kok og lokalguide. Bærerne går i forvejen, så når du ankommer til campen, har de allerede sat teltet op til dig, og kokken forbereder maden.

Du skal dog medbringe en mindre rygsæk, hvori du har de vigtigste genstande. Når du klikker dig ind på vores forskellige rejser, finder du en pakkeliste. Her vil du også få en oversigt over hvilket udstyr, du kan leje, hvis du ikke selv ønsker at købe dit eget.

Husk at der er plastik forbud i Tanzania. Læs mere under praktisk information.

Kombiner rejsen til Kilimanjaro med Zanzibar og safari

Når drømmen om at bestige Kilimanjaro er gjort til virkelighed, hvorfor så ikke fejre det med et par dages afslapning på ferieøen Zanzibar? Vi sørger for et lækkert strandresort til dig, så du kan slå benene op efter trekket til Kilimanjaro, snuppe en kølig dukkert i poolen og restituere i en solseng. Der vil ligeledes være mulighed for at bestille opholdet med all inclusive. 

Det er også muligt at kombinere rejsen til Kilimanjaro med et par dages safari i nogle af Tanzanias fantastiske dyreparker. De mest oplagte nationalparker at besøge er Serengeti, Lake Manyara, Tarangire og Ngorongoro-krateret. 

Vil du opleve alt, hvad fantastiske Tanzania har at byde på, kan du kombinere Kilimanjaro, safari og Zanzibar.

Såfremt du vælger at kombinere med en safarirejse, anbefaler vi, at du starter rejsen med safarien og afslutter med Kilimanjaro.

Zanzibar og Kilimanjaro – Lemosho ruten inkl. 3 dage på Zanzibar
Bestig Kilimanjaro – Rongai ruten

Vælg en rute op på Kilimanjaro der matcher dit behov

Når du skal bestige Kilimanjaro, kan du vælge mellem flere forskellige ruter:

  • Machame (Whiskey-ruten): Den mest populære af ruterne, da det er den, hvor flest når toppen. Grundet populariteten kan der være mange mennesker på ruten, men det er hurtigt glemt, når du drages af naturoplevelser i verdensklasse. Turen tager 6-7 dage, og man stiger langsomt mod toppen, hvilket er med til at sænke risiko for højdesyge.
  • Marangu (Coca Cola-ruten): Ruten er populær, da den anses for at være den letteste af ruterne på Kilimanjaro. Men virkeligheden er, at kun ganske få når toppen af denne rute. Turen tager 5 dage, og du overnatter i hytter undervejs.
  • Lemosho: Ruten er velegnet, hvis du vil tage dig tid og vænne dig til højderne. Den byder på vilde kløfter og udsigt over vestsiden af Kilimanjaro. Denne rute tager 7-8 dage.
  • Rongai: Den eneste nordlige rute, som generelt er mindre turistet. Ruten har en fladere stigning og slutter med en hård stigning til sidst. Ruten foretrækkes under regnsæsonen og tager i alt 7 dage.

Den bedste rute til at bestige Kilimanjaro afhænger af dine behov, da der er fordele og ulemper ved alle rejserne mod toppen af Kilimanjaro. De længere ruter har en behagelig stigning, hvilket øger chancen for at nå til tops uden højdesyge. Marangu-ruten er hurtigere og billigere end alternativerne, men også meget mere turistet. Du bør altså både overveje længde, sværhedsgrad, menneskemængde og natur, når du overvejer dit valg af rute til at bestige Kilimanjaro.

Du kan læse mere om oplevelsen af at bestige Kilimanjaro her, og om hvad du bør vide, inden du bestiger Kilimanjaro her.

Hvornår er det bedst at bestige Kilimanjaro?

Det bedste tidspunkt at bestige Kilimanjaro er uden for regnsæsonen. Så du skal egentlig bare styre uden om midt april til midt juni samt start november til midt december.

Når det er regntid bliver vejene mudrede og glatte, og desuden er der mange skyformationer på rejsen til Kilimanjaro. Du risikerer at ende i et ”whiteout”, hvor du går inde i selve skyen, hvilket føles vådt, klamt og fugtigt.

Vælger du rejsen til Kilimanjaro i januar, februar, juli, september eller oktober har du strålende chancer for smukt solskin og blå himmel.

Hvor lang tid tager det at bestige Kilimanjaro?

Det tager mellem 5-8 dage at bestige Kilimanjaro. Jo flere dage, du bruger på at vandre mod toppen, desto større chance er der for at gennemføre trekket. Det giver nemlig mulighed for akklimatisering og at vænne dig til højderne. Hos Ferie med Formål har vi indsat en ekstra dag på alle vores rejser til Kilimanjaro.

Hvad koster det at bestige Kilimanjaro?

Vores rejser til Kilimanjaro starter ved 16.997. Vores priser inkluderer flybillet, transport, hotelophold før og efter trekket, telt på trekket til Kilimanjaro, indgangsgebyrer, guide, bærer, kok og måltider. Du skal altså kun sørger for vaccinationer, drikkepenge og rejseforsikring.

Hvor stor er succesraten på at bestige Kilimanjaro?

Færre end 30 procent af dem, der vil gennemføre trekket til Kilimanjaro på 5 dage, når toppen. For ture på 6-7 dage er succesraten 45 til 65 procent. Afsætter du 8 dage til at nå toppen af Kilimanjaro, er succesraten 85 procent.

Jo flere dage du bruger på din bestigning af Kilimanjaro, jo større er chancen for at nå toppen. Derfor har vi hos Ferie med Formål afsat en ekstra dag til alle vores rejser til Kilimanjaro.