fbpx
Zanzibar og Kilimanjaro – Lemosho ruten inkl. 3 dage på Zanzibar

Kilimanjaro safari & Zanzibar

Kilimanjaro, safari og Zanzibar – denne rejse kombinerer Tanzanias vildeste og smukkeste oplevelser.

Om Lemosho-ruten

De fleste synes, at Lemosho-ruten er den smukkeste af alle ruter. Lige så vel som Rongai-ruten, ligger indgangen til Lemosho-ruten lidt længere væk, hvilket gør, at trafikken på ruten er lavere end andre ruter. Desuden er Lemosho ruten en af de nyeste ruter – du vil derfor opleve en flot, frodig og forholdsvis uberørt natur. Denne rejse starter med 2 dages safari i Tanzania og afsluttes med et skønt ophold på det 4-stjernede Royal Zanzibar med All Inklusiv. En perfekt afslutning på et spændende trek.

Se flere rejser til Kilimanjaro.

 

Om Lemosho-ruten

Lemosho ruten siges at være den smukkeste af alle ruter. Lige så vel som Rongai-ruten, ligger indgangen til Lemosho-ruten lidt længere væk, hvilket gør, at trafikken på ruten er mere begrænset. Dette gør, at du kan kombinere den smukke skiftende natur med en mere eller mindre privat tur, uden alt for mange andre deltagere. Desuden er ruten en af de nyeste ruter, hvilket gør, at du oplever en smuk og forholdsvis uberørt natur. Med en uberørt rute og med dens længde, gør det ruten en anelse sværere end øvrige ruter. Denne rute kan klares på 6 og 7 dage. Men har du aldrig været oppe i disse højder før, anbefaler vi, at du følger dette program. Programmet er på 8 dage, så din krop vender sig til højderne og du dermed får den bedst muligt oplevelse. Læs mere om Kilimanjaro ruterne.

En fantastisk rejse med Kilimanjaro, safari og Zanzibar venter dig!

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

16 dage

2 personer

Sværhedsgrad: Hård

Sværhedsgrad: Hård (T4)

Denne Kilimanjaro tur gåes via en af de absolut smukkeste ruter, da den er forholdsvis ny dermed nærmest uberørt. Med en næsten uberørt natur, følger også vanskeligheder i terrænet, da stierne ikke er gået til. Lemosho ruten er Kilimanjaros længste rute, og har en konstant, behagelig stigning hele vejen frem til toppen. Trek varer 6-8 timer pr. dag. Dagen, hvor vi når til tops, varer 14 timer.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

 

T4

Fra pris:29.750 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Derfor skal du vælge denne rute

 • Flybillet tur/retur
 • Indenrigsfly fra Kilimanjaro Airport – Zanzibar Airport.
 • Transport til og fra lufthavn i Tanzania
 • Game-drive i Ngorongoro National Park
 • Game-drive i Lake Manyara National Park
 • 2 personers telt
 • Indgangs gebyrer til nationalparker
 • Helpension & vand under vandringen
 • All Inklusiv på Royal Zanzibar Hotel
 • Lokal engelsktalende guide
 • Lokal engelsktalende portør
 • Lokal engelsktalende kok
 • Transport til og fra bjerget
 • Borde, stole og køkkenredskaber til måltider under trekket

Følgende er ikke inkluderet i rejsens pris

 • Drikkepenge
 • Visum
 • Afbestillingsforsikring
 • Vaccination
 • Afrejseskat fra Zanzibar
 • Frokost på afrejsedag (40 usd pr. person)
 • Alt som ikke er nævnt under ‘inkluderet.’

Safari i verdensklasse

Vi oplever to af Tanzanias smukkeste national parker og kommer tæt på det afrikanske dyreliv.

En rute med mindre trafik

På grund af rutens længde, er den mindre trafikkeret end øvrige ruter. 

Ny og forholdsvis uberørt rute

Ruten er den nyeste rute på Kilimanjaro. Derfor er den også forholdsvis uberørt i terrænet. 

Gode muligheder for akklimatisering

På grund af rutings kontinuerlige stigninger, er der gode muligheder for akklimatisering undervejs. 

Fantastiske udsigt undervejs

Ruten er en af de ruter, hvor du får de bedste panorama udsigter undervejs.

Badeferie på Zanzibar

Vi afslutter eventyret med en badeferie på ferieperlen Zanzibar.

All Inklusiv på Royal Zanzibar Hotel

Vi inkluderer både morgenmad, frokost, aftensmad og lokale drikkevarer under opholdet på Zanzibar.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer. Eventyret starter imorgen.
Rigtig god fornøjelse!

Dag 02 - Velkommen til Tanzania
Planet Lodge ArushaHjerteligt velkommen til Tanzania. Efter vi har fået vores bagage udleveret, møder vi vores lokale repræsentant, som tager imod os, og kører os til vores hotel i Arusha. 

Vi ankommer til Planet Lodge, hvor vi skal overnatte. Resten af dagen er på egen hånd. 

Dag 03 - Safari i Lake Manyara National Park
Lake Manyara

Lake Manyara

Morgenmaden spiser vi på lodgen, inden vi sætter kurs mod Lake Manyara National Park – en af de mindste, men absolut mest elegante, parker i Tanzania. Den lavvandede sø, Lake Manyara, udgør et stort område af Manyara National Park, og er et sæsonbestemt hjem for flere tusinde flamingoer – en (pink) udsigt du sent vil glemme! Derudover har parken mere end 500 andre fuglearter og pattedyr. I skoven finder du en masse aber, og græssletterne bliver gæstet af giraffer, zebraer, bøfler og vildsvin. I akacieskov-områderne holder elefanterne og løverne til.

Med en strækning på 50 km, som følger den rustgyldne 600 m høje Rift Valley skrænt, er Manyara-søen en naturskøn perle.

Ernest Hemingway, som er en af verdens mest kendte forfattere, og som rejste utroligt meget i Afrika, udtalte om området: ”the loveliest I had seen in Africa.”

Vi overnatter på Eileens Tree Lodge.

Dag 04 - Safari i Ngorongoro National Park
depositphotos 11250967 l 2015

Ngorongoro

Efter en tidlig morgenmad, kører vi ned i Ngorongoro krateret og påbegynder vores gamedrive. Ngorongorokrateret er på UNESCOs verdensarvsliste, da selve krateret og dets dyreliv er et af de største naturlige vidundere i verden. I dag er krateret hjem for masser af spændende dyr, og området er derfor det perfekte sted at tage på safari!

Mere end 25.000 vilde dyr holder til i krateret, heriblandt zebraer, bøfler, gnuer, elefanter, løver, næsehorn, leoparder og antiloper. Du har derfor mulighed for at spotte Afrikas ‘Big 5’.

Vi overnatter på Arusha Planet Lodge.

Dag 05 - Londorossi gate – Forest Camp

 

Efter en tidlig morgenmad på dit hotel bliver du hentet og kørt til Londorossi gate.  Imens du registrerer dig i Tanzania National Park (TANAPA), arrangerer portørerne bagagen og det du skal have med.  Efter din registrering begynder eventyret!  Du starter med at vandre i regnskoven, hvor du kan forvente regn, mudder, tåge og dyreliv. Bl.a. finder du her i regnskoven de finurlige og smukke colobusaber. Når du er halvvejs igennem dagens vandring, vil der være et frokoststop. Herefter fortsætter du mod Forest Camp, hvor du ankommer sent på eftermiddagen eller tidligt på aftenen.  Portørerne og kokken går i forvejen og ankommer, inden du når frem. Her vil de have slået dit telt op for dig, kogt drikke-vand og forberedt lidt snacks. Efter vi har slappet lidt af og vasket os, bliver der serveret varm aftensmad.  Efter maden hopper vi ind i teltene og overnatter. Efter en tidlig morgenmad på dit hotel bliver du hentet og kørt til Londorossi gate. Imens du registrerer dig i Tanzania National Park (TANAPA), arrangerer portørerne bagagen og det du skal have med. Efter din registrering begynder eventyret! Du starter med at vandre i regnskoven, hvor du kan forvente regn, mudder, tåge og dyreliv. Bl.a. finder du her i regnskoven de finurlige og smukke colobusaber. Når du er halvvejs igennem dagens vandring, vil der være et frokoststop. Herefter fortsætter du mod Forest Camp, hvor du ankommer sent på eftermiddagen eller tidligt på aftenen. Portørerne og kokken går i forvejen og ankommer, inden du når frem. Her vil de have slået dit telt op for dig, kogt drikke-vand og forberedt lidt snacks. Efter vi har slappet lidt af og vasket os, bliver der serveret varm aftensmad. Efter maden hopper vi ind i teltene og overnatter.

Vandring
3 – 4 timer / 6 km

Højde
2100 – 2750 meter

Dag 06 - Forest Camp – Shira Camp

Du fortsætter langs stien, der så småt fører dig ud af skoven og ud på savannen. Her er der højt græs, enge og vulkanske sten draperet i mos.  Du vandrer videre gennem de frodige bølgende bakker, krydser vandløb og ankommer så til Shira Ridge.  Herfra bevæger du dig stille og roligt ned til Shira 1 Campen.  Her har du en fantastisk udsigt hen over plateauet til Kilimanjaros tinde: Kibo.Du fortsætter langs stien, der så småt fører dig ud af skoven og ud på savannen. Her er der højt græs, enge og vulkanske sten draperet i mos. Du vandrer videre gennem de frodige bølgende bakker, krydser vandløb og ankommer så til Shira Ridge. Herfra bevæger du dig stille og roligt ned til Shira 1 Campen. Her har du en fantastisk udsigt hen over plateauet til Kilimanjaros tinde: Kibo.

Vandring: 5 – 6 timer / 8 km

Højde: 2750 – 3610 meter

Dag 07 - Shira 1 – Shira 2 – Moir Hut

Denne spektakulære camp, som du skal hen til i dag, er placeret under Kilimanjaros nordlige gletsjere. Turen til Shira 2 camp er en behagelig vandring øst over plateauet mod Kibos hvide tinde.  Campen ligger smukt placeret i englandskab ved bredden af et vandløb.  Herefter fortsætter du mod Moir Hut, som ligger ved foden af Lent Hills.  Herfra er det muligt at tage forskellige mindre gåture, som hjælper med akklimatiseringen.  Shira er et af verdens højeste plateauer. Denne spektakulære camp, som du skal hen til i dag, er placeret under Kilimanjaros nordlige gletsjere. Turen til Shira 2 camp er en behagelig vandring øst over plateauet mod Kibos hvide tinde. Campen ligger smukt placeret i englandskab ved bredden af et vandløb. Herefter fortsætter du mod Moir Hut, som ligger ved foden af Lent Hills. Herfra er det muligt at tage forskellige mindre gåture, som hjælper med akklimatiseringen. Shira er i øvrigt et af verdens højeste plateauer.

Vandring: 6 – 7 timer / 11 km

Højde: 3610- 3840 meter

Dag 08 - Moir Hut – Lava Tower – Barranco Camp

Fra Moir Hut bevæger du dig østpå op ad en bjergkam mod toppen af Kibo.  Undervejs passerer du et kryds, hvorfra du fortsætter i en sydøstlig retning mod Lava Tower, også kaldet ”Shark’s tooth”.  Kort efter Lava Tower ankommer du til det næste kryds, som bringer dig op til Arrow Glacier. Herfra fortsætter du ned til Barranco Hut. Her gør du stop, får aftensmad og overnatter.  Selvom du ved dagens slutning befinder dig i nogenlunde samme højde som ved Moir Hut, er denne dag vigtig ift. akklimatisering, da den er med til at forberede din krop på at nå toppen. Fra Moir Hut bevæger du dig østpå op ad en bjergkam mod toppen af Kibo.

Undervejs passerer du et kryds, hvorfra du fortsætter i en sydøstlig retning mod Lava Tower, også kaldet ”Shark’s tooth”. Kort efter Lava Tower ankommer du til det næste kryds, som bringer dig op til Arrow Glacier. Herfra fortsætter du ned til Barranco Hut. Her gør du stop, får aftensmad og overnatter. Selvom du ved dagens slutning befinder dig i nogenlunde samme højde som ved Moir Hut, er denne dag vigtig ift. akklimatisering, da den er med til at forberede din krop på at nå toppen.

 

Vandring
7 timer / 9 km

Højde
4114 – 4600 – 3950 meter

Dag 09 - Barranco Camp – Karanga Camp

Denne dag byder på en kort vandretur – netop for at akklimatisere yderligere. Efter en tidlig morgenmad, er det tid til at bestige den store Barranco-mur, der på engelsk hedder The Great Barranco Wall. På afstand kan det godt se meget svært ud, men ofte siger bjergbestigere, at det ikke var så slemt, som det så ud. Når du når op på toppen af muren, har du en fantastisk udsigt til Heim Glacier, og du befinder dig over skyerne. Herefter fører stien dig op og ned i Karanga-dalen, indtil du når Karanga Camp. Her får du aftensmad og overnatter.Denne dag byder på en kort vandretur – netop for at akklimatisere yderligere. Efter en tidlig morgenmad, er det tid til at bestige den store Barranco-mur, der på engelsk hedder The Great Barranco Wall.

På afstand kan det godt se meget svært ud, men ofte siger bjergbestigere, at det ikke var så slemt, som det så ud. Når du når op på toppen af muren, har du en fantastisk udsigt til Heim Glacier, og du befinder dig over skyerne. Herefter fører stien dig op og ned i Karanga-dalen, indtil du når Karanga Camp. Her får du aftensmad og overnatter.

Vandring
4 – 5 timer / 5,5 km

Højde
3950 – 4235 meter

Dag 10 - Karanga Camp – Barafu Camp

Efter morgenmaden fortsætter du opad.  Stien integrerer nu med Mweka-ruten, som er den vi tager, når vi skal ned ad bjerget igen. Under vandringen ankommer du til Barafu Hut, som er det sidste vandstop på ruten, da der ikke er noget vand i Barafu Camp, som er dagens destination.  Ordet ”barafu” betyder ”is” på Swahili, og campen er placeret på en stenet bjergryg.  Teltene bliver her udsat for sten og vind, og det er vigtigt, at man lærer campen at kende, inden det bliver mørkt.  Aftensmaden bliver serveret tidligt, så der er mulighed for at slappe af og sove, inden vi – ved midnat – bevæger os mod toppen af Kilimanjaro.  Vi anbefaler, at man går i seng senest kl. 19:00.Efter morgenmaden fortsætter du opad. Stien integrerer nu med Mweka-ruten, som er den vi tager, når vi skal ned ad bjerget igen. Under vandringen ankommer du til Barafu Hut, som er det sidste vandstop på ruten, da der ikke er noget vand i Barafu Camp, som er dagens destination. Ordet ”barafu” betyder ”is” på Swahili, og campen er placeret på en stenet bjergryg. Teltene bliver her udsat for sten og vind, og det er vigtigt, at man lærer campen at kende, inden det bliver mørkt. Aftensmaden bliver serveret tidligt, så der er mulighed for at slappe af og sove, inden vi – ved midnat – bevæger os mod toppen af Kilimanjaro. Vi anbefaler, at man går i seng senest kl. 19:00.

Vandring
4 – 5 timer / 3,5 km

Højde
4235 – 4673 meter

Dag 11 - Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka

Guiden vækker dig kl. 23:30 (dag 07) og byder på te og lidt snacks, inden vi bevæger os op mod toppen. Ruten tager os i en nordvestlig retning, og underlaget består af løse småsten. De fleste bjergbestigere mener, at denne dag er den hårdeste både fysisk og psykisk.  Efter ca. 6 timers vandring, når du Stella Point og befinder dig i en højde af 5685 meter. Stella Point er er det punkt på krater-kanten, hvorfra du igen får fast grund under fødderne. Efter at have nydt en smuk sol-opgang, fortsætter vi opad i ca. 2 timer langs en snebelagt sti – op til toppen af Kilimanjaro, Uhuru Peak.  Du er nu nået til tops, og du befinder dig på toppen af Afrika, Uhuru Peak – en højde på 5895 meter.  At nå toppen af Afrikas højeste bjerg er nummer 1 på rigtig manges to do-liste! Du får tid til at tage nogle billeder og nyde en kop te, inden vi igen bevæger os nedad mod Barafu. Vandringen ned til Barafu tager ca. 3 timer.  Ved Barafu-campen får du tid til at hvile dig og nyde en varm frokost.  Når du har spist, fortsætter vi ned til Mweka Hur. Her bevæger vi os på Mweka-ruten, som går gennem småsten, klipper og heder, og som ender i regnskoven. Mweka Camp er placeret i den øverste del af regnskoven. Her kan du igen forvente regn, mudder og tåge.  Middag bliver serveret, og du overnatter i campen.Guiden vækker dig kl. 23:30 (dag 08) og byder på te og lidt snacks, inden vi bevæger os op mod toppen.

Ruten tager os i en nordvestlig retning, og underlaget består af løse småsten. De fleste bjergbestigere mener, at denne dag er den hårdeste både fysisk og psykisk. Efter ca. 6 timers vandring, når du Stella Point og befinder dig i en højde af 5685 meter. Stella Point er er det punkt på krater-kanten, hvorfra du igen får fast grund under fødderne. Efter at have nydt en smuk sol-opgang, fortsætter vi opad i ca. 2 timer langs en snebelagt sti – op til toppen af Kilimanjaro, Uhuru Peak. Du er nu nået til tops, og du befinder dig på toppen af Afrika, Uhuru Peak – en højde på 5895 meter. At nå toppen af Afrikas højeste bjerg er nummer 1 på rigtig manges to do-liste! Du får tid til at tage nogle billeder og nyde en kop te, inden vi igen bevæger os nedad mod Barafu.

Vandringen ned til Barafu tager ca. 3 timer. Ved Barafu-campen får du tid til at hvile dig og nyde en varm frokost. Når du har spist, fortsætter vi ned til Mweka Hur. Her bevæger vi os på Mweka-ruten, som går gennem småsten, klipper og heder, og som ender i regnskoven. Mweka Camp er placeret i den øverste del af regnskoven. Her kan du igen forvente regn, mudder og tåge. Middag bliver serveret, og du overnatter i campen.

Vandring
10-14 timer / 15 km

Højde
4673 – 5895 – 3100 meter

Dag 12 - Mweka Camp - Mweka Gate - Zanzibar

Efter en velfortjent morgenmad, fejrer de lokale bestigningen med en masse sang og dans. Det er her lommepenge uddeles til lokal-guide, portører og kok.  Efter fejringen bevæger vi os yderligere 6 timer nedad, til vi kommer til Mweka-gaten. Her modtager du af et certifikat på din bestigning.  Dem, der nåede Stella Point, modtager et grønt certifikat.  Dem, der nåede Uhuru Peak, modtager et guldcertifikat.   Efter du har modtaget dit certifikat, går vi det sidste stykke (3 km) ned til Mweka Village.  Her får du serveret en varm frokost, hvor-efter du bliver kørt til Moshi, hvor et langt, varmt bad venter dig.Efter en velfortjent morgenmad, fejrer de lokale bestigningen med en masse sang og dans. Det er her lommepenge uddeles til lokal-guide, portører og kok. Efter fejringen bevæger vi os yderligere 6 timer nedad, til vi kommer til Mweka-gaten. Her modtager du af et certifikat på din bestigning. Dem, der nåede Stella Point, modtager et grønt certifikat. Dem, der nåede Uhuru Peak, modtager et guldcertifikat.
Efter du har modtaget dit certifikat, går vi det sidste stykke (3 km) ned til Mweka Village. Her får du serveret en varm frokost, hvorefter du bliver kørt til Moshi, hvor et langt, varmt bad venter dig.

Efter badet bliver du afhentet på dit hotel, og kørt til Kilimanjaro lufthavn, hvor vi flyver videre til Zanzibar. 

Vandring: 3 timer / 8,5 km 
Højde: 3100 – 1980 meter

Dag 13 - Badeferie på Zanzibar

Royal Zanzibar HotelDe sidste dage nydes på Zanzibar og det 4-stjernede Royal Zanzibar Resort. Inkluderet i opholdet er All Inklusiv. Rigtig god ferie!

Dag 14 - Badeferie på Zanzibar

Royal Zanzibar HotelVi bruger endnu en dag på Zanzibar. 

Dag 15 - Hjemrejse

Har du ikke kombineret Kilimanjaro med en safarirejse eller en ferie på Zanzibar, bliver du kørt til lufthavnen efter morgenmaden. Med dig hjem har du ikke bare en oplevelse for livet – du har opnået et mål, som rigtig mange ønsker at opnå i deres liv.   Du har besteget Kilimanjaro til fods. Ikke bare Afrikas højeste bjerg, men verdens højeste fritstående bjerg.   Skal vi ikke bare sige, at du kan rejse hjem med god samvittighed?Check out er kl. 11:00. Du har mulighed for at tilkøbe frokost for 40 usd og tilbringe tid på hotellet frem til kl. 14:00.

Du bliver hentet og kørt til lufthavnen på det aftalte tidspunkt. Med dig hjem har du ikke bare en oplevelse for livet – du har opnået et mål, som rigtig mange ønsker at opnå i deres liv. Du har besteget Kilimanjaro til fods – ikke bare Afrikas højeste bjerg, men verdens højeste fritstående bjerg. 

Dag 16 - Ankomst til Danmark

for livet. Vi håber, at du havde en god tur.Vi ankommer til Danmark.

Vi håber, at du havde en god tur.

Indkvarteringer

På denne rute overnatter du i teltlejre. For at gøre turen nemmest mulig for dig, hjælper vores portører med at bære teltene fra lejr til lejr. Under hvert stop opsætter de teltene til dig. Klik på billederne nedenfor for mere information.

Planet lodge

Planet Lodge

Eileens Tree Lodge

Eileen's Tree Lodge

Efter morgenmaden fortsætter vi opad i østlig retning på en halvdags vandring til Kibo Hut. Kibo Hut er placeret i ”sadlen” – hvilket man kalder det alpine ørkenområde, som ligger mellem toppene af Mawenzi og Kibo. Der er ikke noget vand i denne camp, men du har mulighed for at købe drikkevand og sodavand på campens kontor. Det er i nat, vi skal vandre videre til toppen. Derfor bliver en tidlig aftensmad serveret, og vi anbefaler, at du går i seng senest kl. 19:00.

Teltlejre, Kilimanjaro

Royal Zanzibar Hotel

Royal Zanzibar Hotel