fbpx
Victoria Falls Safari Lodge

Rejse til Zimbabwe – En verden af vidundere

Ferie med Formål har skræddersyet en 14-dages kombineret kultur og safarirejse, som giver jer chancen for at opleve et land, hvor oplevelserne nærmest kommer som perler på en snor. En rejse, hvor I både oplever det fantastiske dyreliv, enestående historiske monumenter, og møder de lokale stammer på deres præmisser. Den perfekte rejse til Zimbabwe er begyndt.

Rejsens beskrivelse

Denne rejse til Zimbabwe begynder i landets hovedstad Harare. Dens stolte historiske og kulturelle arv afspejles i flere velbevarede gamle bygninger, og med sine mange grønne oaser med blomstrende træer bliver betegnet som ”The Sunshine City”. I Lake Kariba kommer vi på bådsafari, hvor vi kan se flodheste og krokodiller, og oplever den helt specielle afrikanske solnedgang, hvor himlen oplyses i de mest fantastiske farver. Vi skal opleve fire af landets fem historiske områder af monumental betydning, der alle er på UNESCO’s verdensarvsliste. Bl.a. ruinbyen Great Zimbabwe, der blev grundlagt i 11. århundrede, og viser en rig og udviklet kultur før de første europæere betrådte kontinentet; og Matobo Hills, der rummer Afrikas største samling af klippekunst, der kan dateres mere end 3000 år tilbage, og hvor vi også besøger gravstedet for Cecil John Rhodes.

Denne rejse foregår med engelsktalende guide, men kan også bestilles med dansktalende guide.

Se flere rejser til Zimbabwe her.

En rejse til fordel for alle

Dyrelivet oplever vi i Afrikas tredjestørste nationalpark Hwange National Park, der er verdensberømt for sine store elefantflokke, og i den mindre Matobo National Park, hvor vi til fods skal møde næsehornene. Vi både ser, hører og mærker verdens næststørste vandfald Victoria Falls. Og vi får muligheden for at komme tilbage til kolonitiden for en stund, mens vi nyder vores te på det legendariske Victoria Falls Hotel med udsigten til Victoria Falls Bridge. Men ingen rejser til Zimbabwe er komplette før vi har besøgt den gæstfrie befolkning langt væk fra den klassiske turisme. Derfor besøger vi en township i landets to største byer Harare og Bulawayo, som bebos af folk fra de to største stammer – Shona og Ndebele. Vi besøger tillige to landsbyer, hvor vi på nærmeste hold oplever hverdagen for folk på landet.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rejse til Zimbabwe indeholder lettere trekking på nogle af de forskellige stop. Trekket er hverken langt eller hårdt, men vi anbefaler at man medbringer gode sko, da noget af terrænet kan være stenet. Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T1

Fra pris:34.651 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark inkl. måltider
 • Transfer til/fra lufthavn i Afrika.
 • Alle nævnte gamedrives i landcruiser.
 • Alle nævnte udflugter.
 • Dansktalende rejseleder.
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Engelsktalende chauffør.
 • Gebyrer til Nationalparker.
 • Drikkepenge til lokalguider.
 • 11 x morgenmad.
 • 7 x frokost.
 • 7 x aftensmad.
 • High tea på et af verdens mest ikoniske hoteller.
 • Alle skatter og gebyrer i Danmark.

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer.
 • Visum.
 • Afbestillingsforsikring.
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Great Zimbabwe

Det 7 km² store område kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1986, og består i dag af den største samling af ruiner i Afrika syd for Sahara.

Lake Kariba

Følg med på en smuk bådtur på Lake Kariba og oplev den betagende solnedgang, flodheste, krokodiller og elefanter.

Et besøg hos de lokale i Makokoba

Vi oplever det lokale marked, kommer til at se nogle af de små barer og restauranter, og vi vil opleve lokalbefolkningen på nærmeste hold.

Chipangali Wildlife Orphanage

Chipangali er et tilflugtssted for vilde dyr, der ikke har de store muligheder for at kunne overleve i det fri. Det er dyr der er forældreløse, syge, født i fangenskab eller uden held har været forsøgt holdt som kæledyr.

Safari i Matobo -og Hwange National Park

Vi oplever landets største og ældste nationalpark. Her er der gode chancer for at opleve The Big Five og andre fascinerende dyr.

Victoria Falls

En af turens højdepunkter, bliver besøget hos det enorme Victoria Falls. 

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Johannesburg dagen efter.

Vi ønsker dig en god fornøjelse. 

Dag 02 - Ankomst til Ankomst til Harare – The Sunshine City
zimbabwe

Velkommen til Zimbabwe

Zimbabwes hovedstad Harare er landets største by med sine små 2 millioner indbyggere. Byen blev grundlagt i 1890 af British South Africa Company og hed oprindeligt Salisbury, opkaldt efter den daværende britiske premierminister Lord Salisbury. I forbindelse med Zimbabwes selvstændighed i 1980, ændrede man bynavnet til Harare.

Når I er kommet vel gennem paskontrollen i lufthavnen står jeres danske rejseleder, lokale turguide og chauffør klar til at byde jer velkommen. I bliver kørt til jeres hotel, så I har mulighed for at få et forfriskende bad, inden vi kører på en kort sightseeingtur rundt i byen.

Vi overnatter på det 3-stjernede Hotel Queensgate, der er centralt beliggende i gåafstand fra centrum af Harare. Hotellet har en charmerende have, der er en ren oase af ro.

Dag 03 - Harare - sightseeing
zimbabwe12

Domboshava Rocks

Efter en skøn nattesøvn er det tid til at komme ud og opleve og mærke den pulserende stemning i Harare.

Vi indleder dagens sightseeing med at køre forbi parlamentet, der er beliggende i et tidligere hotel for de britiske kolonisatorer. Derfra kører vi til Zimbabwe Museum of Human Sciences, der bl.a. huser den 700 år gamle tromme Ngoma Lungundu, som hævdes at være lavet af resterne fra den oprindelige Pagtens Ark, som ifølge Biblen var den kiste de hvor De 10 Bud blev opbevaret.

Efter museumsbesøget skal vi ud at opleve lokalbefolkningen på nærmeste hold, når vi tager på besøg i farverige Mbare, der er den ældste township i Harare. I dag er townshippen hjemsted for landets største frugt- og grøntsagsmarked, og vi vil interagere med de lokale indbyggere i deres daglige aktiviteter, og møde landmænd der bringer deres friske afgrøder hertil. På vores tur rundt i Mbare vil vi også se markeder, hvor der bliver solgt genbrugstøj, og håndlavede souvenirs.

Vi fortsætter vores sightseeingtur til granithøjen Harare Kopje. Om eftermiddagen kører vi til Domboshava Rocks, der ligger ca. 35 kilometer nordøst for Harare. Det er en række klippeformationer, der er dannet af naturlig erosion. Her vil vi nyde den fantastiske udsigt med en sundowner.

Vi overnatter på The Queensgate Hotel.

Dag 04 - Mod UNESCO ruinerne
great zimbabwe ruins

Great Zimbabwe Ruins

Sammen med en lokal guide skal vi et stort skridt tilbage i fortiden og opleve oprindelsen til det vi i dag kender som Zimbabwe. Navnet Zimbabwe er afledt af ”Dzimba Dzembahwe”, som på det lokale Shona-sprog betyder ”huse af sten uden brug af mørtel”. Navnet henviser til Great Zimbabwe, en gammel by i det nuværende Zimbabwe, som blev opbygget fra det 11. århundrede og fortsatte indtil det den blev forladt i det 15. århundrede. Byen anslås at have haft 18.000 indbyggere, da den var på sit højeste. Arkæologiske artefakter, inklusiv kinesiske keramikskår og mønter fra Arabien, viser at byen var en vigtig handelsby. Bl.a. opkøbte arabiske købmænd elfenben og guld på deres vej til kysten. Det 7 km² store område er på UNESCO’s verdensarvsliste og består i dag af den største samling af ruiner i Afrika syd for Sahara.

 

Vi fortsætter vores rejse i fortiden, når vi kører videre til vores lodge for natten – Lodge at the Ancient City. Den er bygget på et klippeudspring og har en vidunderlig udsigt over dalen i retning af Great Zimbabwe ruinerne. Hytterne er dekoreret på sådan en måde, at vi næsten kan føle os som en afrikansk konge for en nat.

Kørsel: 353 km.

Dag 05 - Masvingo – Bulawayo - Matobo Hill
makokoba marked

Makokoba markedet

Efter et skønt morgenmåltid er det tid til at ryste gårsdagens støv af sig og fortsætte rejsen mod Bulawayo, som er landets næststørste by efter hovedstaden Harare. I udkanten af byen ligger Makokoba, som var den første sorte township i byen. Townshippen er opkaldt efter Mr. Fallon, der var den første kommissær i området, og som normalt gik rundt med en stok (”ukukhokhoba” på det lokale Ndebelesprog). Ordet beskriver støjen fra stokken, der rammer jorden ko-ko-ko. Igen står dagen i kulturens tegn. Denne formiddag skal vi ud at opleve hverdagen for de lokale indbyggere i Makokoba. Det estimeres, at der bor ca. 20.000 fra Ndebelestammen i townshippen. På trods af de økonomiske og sociale udfordringer, er det også en township der er præget af håb, hvor kunstnere, forfattere, musikere, og sportsudøvere blomstrer imod alle odds. På rundturen får vi mulighed for at opleve det store marked, hvor der sælges alle mulige lokale og traditionelle ting, heriblandt traditionel medicin. Vi kommer til at se nogle af de små barer og restauranter, og vi vil opleve lokalbefolkningen på nærmeste hold.

Vi overnatter på Farmhouse Lodge på Matobo Hills.

Kørsel: 354 km.

Dag 06 - Matobo Hills & Matobo National Park

naesehornVi starter dagen med en god gang morgenmad, inden vi bevæger os mod en ny og spændende nationalpark, denne gang Matobo National Park. Dagen idag er til fordel for alle: Vi skal både opleve dyrene i deres naturlige habitat, støtte de kritisk truede næsehorn, besøge endnu en lokal stamme og opleve Matobo Hills til fods.

Landskabet i Matobo er bogstavelig talt bjergtagende. Et landområde præget af massive kopjes, der er små afrundede bjergtoppe af granit. Matobo National Park ligger lige i hjertet af Matobo Hills, og er landets ældste nationalpark fra 1926. Området blev i 2003 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Som en del af vores besøg i parken er vi med til at støtte ”Matobo Rhino Trust Program”, som betyder, at der gøres et ekstra stykke arbejde for at beskytte de hornede dyr mod udryddelse. Det bliver muligt for os at forlade bilen og til fods opleve de tykhudede kæmper i et indhegnet område, der fungerer som en intensiv beskyttelseszone. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige og i forhold til at sidde i et safarikøretøj, er det langt mere givende at møde dyrene på deres præmisser, som deltagere i deres verden.

Vi fortsætter mod en lokal landsby. Landsbyen er beboet af folk fra Ndebele-stammen – den samme stamme, som vi mødte i townshippen Makokoba. Ndebele udgør ca. 15% af befolkningen og er den næststørste stamme efter Shona-stammen, der udgør ca. 70% af befolkningen i Zimbabwe. Ndebele blev historisk omtalt som Matabele, der på det lokale sprog betød ”mennesker der beskytter sig bag høje okseskindsskjold”. På vores tur rundt hører vi mere om livet i landsbyen og får et helt unikt indblik i en dagligdag, som ligger så fjernt fra vores.

Vi afslutter dagen med en vandretur Matobo Hills. Området har en af de højeste koncentrationer af helleristninger i det sydlige Afrika, som kan dateres mindst 13.000 år tilbage i tiden. På vores vandretur vil vi besøge gravpladsen for Cecil John Rhodes.

Vi overnatter på Farmhouse Lodge.

Dag 07 - Matobo Hills - Khami Ruins National Monument - Hwange National Park
Hwange Safari LodgeEfter en herlig nattesøvn fortsætter vi vores rejse til en endnu en af landets vidundere – Khami Ruins National Monument – der kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1986. Khami var hovedstaden i kongedømmet Butua fra omkring år 1450 indtil det blev destrueret ca. 200 år efter.

Efter besøget er det tid til at køre mod landet største nationalpark
Hwange National Park. Hwange National Park er en af de bedste nationalparker på det afrikanske kontinent og bør være på enhver dyreelskers liste. Med sine 15.000 km² er dette enorme reservat en af Afrikas mest dyrerige nationalparker og er berømt for sine store flokke af bøfler og elefanter. 

I parken skal vi besøge The Painted Dog Conservation. Painted Dog – eller den vilde afrikanske hund – er ved at være uddød. Der er færre end 7000 tilbage på hele kontinentet. De er måske ikke lige så berømte som deres hornede dyrefæller, men de afrikanske vilde hunde er smukke, unikke og fascinerende sociale dyr. De vilde hunde er hjemmehørende i Afrika og findes ikke i naturen andre steder på kloden. De bor i små lommer over en håndfuld lande, herunder Zimbabwe. Vi skal opleve nogle af de 700 hunde, der holder til her, og høre mere om det arbejde stedet gør for at bevare dem i naturen.

Vi overnatter på Hwange Safari Lodge.

Dag 08 - Hwange National Park
leopard

Leoparden er blandt andet at finde i Hwange National Park.

Vi bruger dagen idag på safari i Hwange National Park. De mange vandhuller spredt rundt om i parken, gør det lettere at finde dyrene, og man kan sidde i timevis nær vandhuller og nyde det spektakulære syn. Der er yderligere bygget udkigstårne og skjulesteder ved flere vandhuller. Vi kører rundt i parken frem til frokosttid. Efter frokosten er der lidt tid til at slappe af, inden vi kører på game drive igen om eftermiddagen.

Vi overnatter på Hwange Safari Lodge.

Dag 09 - Hwange National Park – Binga – Lake Kariba
lake kariba

Lake Kariba

Efter morgenmaden er det tid til at fortsætte vores rejse videre nord- øst, når vi kører mod Lake Kariba. Lake Kariba er reelt set verdens største kunstige reservoir skabt af en 128 meter høj og 617 meter bred dæmning over Zambezi-floden.

Efter vi har checket ind på vores lodge skal vi ud at opleve lokalbefolkningen og lære mere om Tonga-stammen. Vi indleder med at besøge BaTonga Museet, hvor vi hører mere om deres historie og kultur. Tonga-stammen er en del af Bantu-folket, og kan spore deres oprindelse tilbage til det centrale Afrika og ankom til Zimbabwe omkring år 300.

Efter museumsbesøget skal vi ud at have en unik oplevelse, når vi besøger en af de lokale landsbyer og en lokal skole. Skolen har elever i alderen 3-24 år fordelt på Early Childhood Development (2 år), Primary School (7 års skolegang) og Secondary School (4-6 års skolegang).

Efter en begivenhedsrig dag er det tid til at vende tilbage til vores lodge for de næste 2 nætter. Vi overnatter på Masumu River Lodge, der er beliggende på flodbredden med den skønneste udsigt over Lake Kariba.

Kørsel: ca. 184 kilometer
Vi overnatter på Masumu River Lodge.

Dag 10 - Lake Kariba på egen hånd
lake kariba

Lake Kariba

Dagen er til fri disposition frem til om eftermiddagen, og kan anvendes til at slappe af ved swimmingpoolen eller udforske området på egen
hånd. Efter frokost er det tid til at gøre sig klar til eftermiddagens og aftenens oplevelse. Ingen rejser til Afrika er fuldendt før du har oplevet den helt særlige afrikanske solnedgang, hvor himlen oplyses i de mest fantastiske brændte orangerøde farver. Samtidig er mange dyr aktive ved solnedgang og i tusmørket, så du kan være heldig at opleve flodheste, krokodiller og elefanter, samtidig med at du kan holde øje med det rige fugleliv i trækronerne og på himlen.

Vi overnatter på Masumu River Lodge.

Dag 11 - Binga – Victoria Falls
zimbabwevictoria falls

Victoria Falls

Efter morgenmaden er det tid til at køre til rejsens næste højdepunkt – Victoria Falls. Når talen falder på Victoria Falls, er det ofte 2 ting der dukker op: Selvfølgelig det verdensberømte vandfald, og dernæst det næsten lige så legendariske hotel Victoria Falls Hotel. Victoria Falls Hotel er over årene blevet moderniseret, men har bevaret den helt særegne koloniale stil, der gør at vi nærmest føler vi befinder os i en tidslomme, når vi går rundt på hotellet. Her skal vi indtage deres berømte High Tea med udsigten til Victoria Falls Bridge.

Vi overnatter på det 4-stjerende hotel Victoria Falls Safari Lodge, der i 11 år i træk er blevet kåret til den bedste safari lodge i Zimbabwe. Lodgen har en perfekt beliggenhed på et naturligt plateau med udsigt over Zambezi National Park og et vandhul, hvor de vilde dyr kommer og drikker. Sørg endelig for at besøge Buffalo Bar, som tilbyder en fantastisk udsigt over parken, og som er kåret som en af Heineken’s ”Great Bars of the World”.

Kørsel: ca. 312 kilometer
Vi overnatter på Victoria Falls Safari Lodge.

Dag 12 - Victoria Falls
victoria falls

Victoria Falls Bridge

Efter et herligt morgenmåltid er det tid til at køre mod det imponerende vandfald Victoria Falls. Inden vi kommer til vandfaldet, gør vi et stop ved det store Baobabtræ, der formentlig er både det ældste og største baobabtræ i Zimbabwe. Det anslås, at træet er mindst 2000 år gammelt og har en imponerende omkreds og højde – 22,40 meter i omkreds og 24 meter højt. En af træets særheder er at det suger store mængder af vand til sig i regntiden. Det kan holde på op til 4500 liter vand inde i sin stamme under tørtiden, og derfor går elefanter på jagt efter vand under barken, når søer og vandløb tørrer ud.

Derfra fortsætter vi rejsen til Afrikas største og verdens næststørste vandfald Victoria Falls på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Det er et af verdens naturlige vidundere og er med sin bredde på 1,7 km og et fald på 128 meter meget spektakulært. Det var den engelske opdagelsesrejsende David Livingstone der, som den første hvide mand den 17. november 1855, ”opdagede” vandfaldet og navngav det til ære for den daværende engelske Dronning Victoria.

Vi mødes igen klokken 19.00, hvor vi skal indtage vores afskedsmiddag på restauranten The Boma. Vi sidder med udsigt til den zimbabwiske nattehimmel og nyder forskellige fremragende lokale retter. Mens vi spiser, underholdes vi af traditionel dans og musik.

Vi overnatter på Victoria Falls Safari Lodge.

Dag 13 - Hjemrejse til Danmark
flodhestEfter morgenmaden kører vi til Victoria Falls Airport, hvor vi flyver hjem mod Danmark. Med i bagagen har vi en masse uforglemmelige minder fra Sydafrika – og du kan rolig rejse hjem med god samvittighed. Dine besøg i lokale landsbyer og dyrereservater har været til god gavn for både lokale og de truede dyrearter.
Dag 14 - Ankomst til Danmark
Krüger National Park

Tusind tak for denne gang

Vi håber, at du har haft en god hjemrejse. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen på endnu en rejse.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Queens Gate

The Queensgate Hotel

Lodge at the Ancient City Zimbabwe

Lodge at the Ancient City, Zimbabwe

resize 161135453712416780613313e658z

Farmhouse Lodge Matopos

Hwange Safari Lodge

Hwange Safari Lodge

Masumu River Lodge

Masumu River Lodge

Victoria Falls Safari Lodge

Victoria Falls Safari Lodge