fbpx
Fjellstue

Vandring i Norge: Jotunheimen – Hvid rute

Nyd den friske bjergluft i det smukke Jotunheimen på en let og familievenlig vandring i Norge.

Rejsens beskrivelse

Denne 5-dages tur giver dig en lidt længere og mere afslappende ferie. Nyd korte gåture om dagen og nyd de behagelige omgivelser omkring Fondsbu og Bygdin om aftenen. Vi oplever Synshorn (1475 meter over havet.), der byder på en dejlig og kort gåtur, som giver dig en fantastisk udsigt over Jotunheimen, Raslet, Kalvåhøgde, Heimdalen og Østre Slidre. Vi tager båden, B/M Bitihorn over Bygdin søen, og oplever Utsikten (1485 meter over havet.) samt Torshammaren (1440 meter over havet). Vandring i Norge når det er bedst.

Se flere trekking rejser.

En rejse til fordel for dig

Denne rute er den letteste rute på Jotunheimen og er bedst egnet til begyndere, der ikke har meget erfaring med bjergvandringer. De korte ture giver dig mulighed for at vende om og gå tilbage, hvis ruten bliver for lang. Trods de korte ture, tilbyder ruten en skøn natur og flere fantastiske udsigte til de norske fjelde, som Jotunheimen er så kendt for. Ferie med Formål anbefaler, at du starter med denne rute, og vender tilbage til en mere udfordrende rute, efter du har lært landskabet at kende. Ruten her er familievenlig og egner sig til alle aldre. Ønsker du en større udfordring, kan du med fordel prøve den grønne rute. Har du erfaring med bjergbestigning, kan du prøve den røde rute, hvor vi besøger Besseggen.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

6 dage

2 personer

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rejse indeholder trekking i vådt -og stenet terræn. Ruterne er korte og varer maks. 4 timer. Den længste rute er på 6,5 km. På denne rejse kan de fleste være med.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T1

Fra pris:6.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Billet til Valdresekspressen fra/til Oslo
 • Wifi i Valdresekspressen
 • Indkvartering på nævnte fjellstuer og hoteller
 • Bådtur tur/retur fra/til Bygdin
 • 5 x morgenmad (dag 2-6)
 • *4 x frokost (dag 2-5)
 • 5 x aftensmad (dag 1-4)
 • Sengetøj, håndklæder og rengøring
 • Bagage transport mellem stoppene.

Frokost er madpakker som vi laver under morgenmaden. På visse fjellstuer er madpakken lavet til os. 

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Togbillet fra/til Oslo Lufthavn til/fra Oslo Central Station
 • Guide (Turen er selv-guidet)
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

En aktiv rejse for hele famlien

Et fantastisk flot bjerglandskab, natur og søer venter os på denne familievenlige rejse. 

Bådtur til Eidsbugarden

Vi oplever Jotunheimen fascinerende landskab fra vandet, når vi sejler over Bygdin søen til Eidsbugarden. 

Den friske bjergluft

Ruten tager dig gennem smukke bjerge og græssletter. Et vidunder for alle friluftenthusiaster. 

Udsigten fra Torshammaren

Rutens højeste punkt bliver fantastiske Torshammaren, der måler 1450 meter over havet, og som tilbyder en fantastisk panorama udsigt til søer og bjerglandskab.

En rejse i dit helt eget tempo

Rejsen tilbyder korte vandreture på dagen på op til 4 timer. Resten af dagen har du til at nyde området og den fantastiske norske natur du har omkring dig.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Oslo efter knap 1 time og 20 minutters flyvetur.

Når vi ankommer til Oslo, modtager vi vores bagage og tager efterfølgende med toget til Oslo Central Station. Togturen tager ca. 20 minutter. Herfra tager vi Valdresekspressen fra Oslo til Bygdin, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. Der er både wifi, USB adgang og toilet i bussen.

Busturen tager ca. 3 – 4 timer og vi skal ikke langt ind i landet, før det flotte bjerglandskab følger os. Vi ankommer til Bygdin og overnatter på Bygdin Hotel.

Afhængig af flyafgang på dine valgte datoer, kan det være at afrejse må ske dagen før med en overnatning i Oslo. Dette er dog kun i sjældne tilfælde.

Dag 02 - Synshorn (4,5 km)
synshorn

Synshorn

Vi starter med en morgenmad på Bygdin Hotel, inden vi tager vandreskoene på, og trasker mod Synshorn. Synshorn ligger 1457 meter over havet og tilbyder en fantastisk udsigt over Jotunheimen. Stierne er nemme at gå og varierer mellem blødt og stenet terræn. Turen er perfekt til begyndere og kan nås fra Bygdin Høifjellshotell.

Distance: 4,5 km
Varighed: 1,5 – 3 timer
Stigning: 450 meter

Dag 03 - Bådtur til Eidsbugarden og vandring til Utsikten (5,5 km)
utsikten

Utsikten som på dansk betyder ‘udsigten’.

Idag siger vi på gensyn til Bygdin Hotel, og tager båden til Eidsbugarden og vandrer mod Utsikten. Utsikten er en kort og let gåtur, der tilbyder en spektakulær udsigt (deraf navnet) over Jotunheimens mægtige bjergtoppe og naturlandskab. Ruten har en 410 meter stigning, men stigningen er nem og overkommelig for de fleste. Vi overnatter på Fondsbu DNT.

Distance: 5,5 km
Varighed: 2-4 timer.
Stigning: 410 meter

Dag 04 - Mod Torshammaren (6,5 km)
torshammeren petter olsen 5 1

Fotograf: Petter Olsen

Vi spiser morgenmad på Fondsbu DNT og sætter efterfølgende kurs mod en ny og spændende destination i det norske bjerglandskab. Denne gang er det Torshammaren. Turen til Torshammaren giver dig ikke bare en uimodståelig udsigt, den giver dig også fornemmelsen af ​​at du står blandt Jotunheimens høje bjergtoppe. Ruten er let med en mindre stigning hele vejen, som er overkommelig for de fleste. Vi overnatter på Fondsbu DNT.

Distance: 6,5 km
Varighed: 2-4 timer
Stigning: 370 meter

Dag 05 - Retur til Oslo via Bygdin

bådtur jotunheimenVi spiser morgnemad på Fondsbu DNT og pakker en frokost som vi tager med på hjemrejsen. Vi sejler retur til Bygdin og tager med Valdresekspressen retur til Oslo Centralstation. Her bliver du indkvarteret på Thon Hotel Astoria eller Thon Hotel Opera, som ligger 3 minutters gang fra centralstationen. Resten af dagen er på egen hånd. Hjemrejsen starter imorgen. 

Ønsker du at rejse hjem på denne dag, bedes du nævne dette for Ferie med Formål ved bestilling. Rejseforslaget her tager udgangspunkt i hjemrejse på dag 06.

Dag 06 - Hjemrejse
rejser til Norge

Oslo Rådhus

Efter morgenmad har vi resten af dagen på egen hånd i Oslo, inden vi rejser mod Danmark. Her tager vi toget fra Oslo Central Station til Oslo lufthavn. Vi anbefaler at du tager toget i god tid, så du ankommer til lufthavnen 2 timer inden afrejse. 

Vi ønsker dig en god hjemrejse. Tusind tak for denne gang. 

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Fondsbu

Fjellstuer langs ruten

Thom Hotel Opera/Astoria

Thon Hotel Astoria / Opera

★★★★