fbpx
Urnostinden

Vandring i Norge: Jotunheimen – Rød rute inkl. Besseggen

Den røde rute er perfekt for dig der er i god fysisk form, og brænder for en udfordring i det Norske bjerglandskab.

Rejsens beskrivelse

Rejsen inkluderer en vandring til det smukke Besseggen, som gæstes af mere end 60.000 mennesker årligt, og er blevet en milepæl for norske friluftentusiaster. Andre højdepunkter på turen er en vandring til Bitihorn udsigtspunktet, bådture på Bygdin- og Gjendesøerne samt en lang vandring gennem Svartdalen. Rejsens endestation – og hårdeste trek – bliver ruten til Uranostind. Her medfølger en professionel lokalguide, som hjælper os til tops. Denne dag inkluderer både trekking og klatring, og belønnes med et af Norges smukkeste udsigter i en højde af intet mindre end 2157 meter over havet. Ferie med Formål har inkluderet en enkelt dag til restitution, så vi får et hvil undervejs.

Se alle vores trekking rejser.

En rejse til fordel for dig

Denne rute en udvidet variant af den grønne rute og egner sig bedst til dig der har erfaring med trekking i bjergterræn og samtidig brænder for en udfordring. Den røde rute er den hårdeste af alle ruter i Jotunheimen og er bedst egnet til folk med erfaring inden for bjergbestigning, klatring samt langdistance vandring i varieret terræn. Har du tidligere erfaring med bjergbestigning, er i god fysisk form og brænder for en udfordring, er dette en rute for dig. Er du nybegynder, anbefaler vi, at du vælger den hvide rute.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

9 dage

2 personer

Sværhedsgrad: Hård

Sværhedsgrad: Hård (T4)

Denne rejse indeholde trekking og bjergbestigning i Jotunheimen. Trekket foregår i vådt, blødt og stenet terræn. Det længste trek er op til 17 km og varer 10-11 timer. Ruterne indeholder stejle stigninger samt klatring. Vi anbefaler denne rejse, til dig der tidligere har prøvet bjergbestigning og vandret lange distancer i bjergterræn. God fysisk form kræves.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T4

Fra pris:11.899 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Busbillet til Valdresekspressen fra/til Oslo
 • Wifi i Valdresekspressen
 • Indkvartering på nævnte fjellstuer og hoteller
 • Guide på dag 7.
 • Alle nævnte bådture
 • 8 x morgenmad (dag 2-9)
 • *7 x frokost (dag 2-8)
 • 7 x aftensmad (dag 1-7)
 • Sengetøj, håndklæder og rengøring
 • Bagage transport mellem stoppene.

Frokost er madpakker som vi laver under morgenmaden. På visse fjellstuer er madpakken lavet til os. 

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Togbillet fra/til Oslo Lufthavn til/fra Oslo Central Station
 • Guide på alle dage bortset fra dag 7.
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

En fysisk hård rejse til den erfarne bjergbestiger

Ruterne på denne rejse er op til 17 km og foregår i vådt og stenet terræn.

Bådtur til og fra Bygdin & Memurubu

Vi oplever Jotunheimen fascinerende bjerglandskab fra vandet, når vi sejler over Bygdin- og Gjendesøen.

Den friske bjergluft

Ruten tager dig gennem smukke bjerge og græssletter. Et vidunder for alle friluftenthusiaster. 

Udsigten fra Bitihorn

Rutens første trek bliver til Bitihorn. Her får du en forsmag på hvilke fantastiske udsigte der venter dig på resten af ruten. 

Svartdalen

Ruten gennem Svartdalen giver rejsens bedste udsigt til Jotunheimens fjelltoppe. Et vidunder for fotografen. 

Adventure mod Uranostind

På dag 7 går turen til Uranostind. Her bliver klatreudstyret taget i brug, når vi skal til tops. Turen belønnes med en udsigt der ikke kan måle sig med nogen anden udsigt.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Oslo efter knap 1 time og 20 minutters flyvetur.

Når vi ankommer til Oslo, modtager vi vores bagage og tager efterfølgende med toget til Oslo Central Station. Togturen tager ca. 20 minutter. Herfra tager vi Valdresekspressen fra Oslo til Bygdin, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. Der er både wifi, USB adgang og toilet i bussen.

Busturen tager ca. 3 – 4 timer og vi skal ikke langt ind i landet, før det flotte bjerglandskab følger os. Vi ankommer til Bygdin og overnatter på Bygdin Hotel.

Afhængig af flyafgang på dine valgte datoer, kan det være at afrejse må ske dagen før med en overnatning i Oslo. Dette er dog kun i sjældne tilfælde.

Dag 02 - Vandring til Bitihorn (10 km)
bitihorn

Udsigten fra Bitihorn

Vi starter dagen med en god gang morgenmad, inden vi skal på en klassisk vandretur til Bitihorn. Vandreruten er en af de mere enkle ruter i området, og egner sig derfor til både nybegyndere og erfarne bjergbestigere. Med sine 1607 meter over havet, inviterer Bitihorn på en fantastisk udsigt over Valdres-regionen. Vi overnatter på Bygdin Hotel.

Distance: 10 km
Varighed: 5-8 timer
Stigning: 600 meter

Dag 03 - Svartdalen (Gjendebu til Torfinnsbu) (14 km)
hiking through the svartdalen valley

Fotograf: Yngve Ask

Endnu en smuk vandretur venter os. Denne gang gennem Svartdalen. En vandretur gennem Svartdalen byder på en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjergtoppe. På disse områder har der været gentagne diskussioner om, hvilke bjergtoppe der er mest krævende, og hvilke der faktisk er højest. Selvom man mente, at Knutsholstinden var den højeste top, ved vi i dag, at Knutsholstinden er 2341 meter, mens Store Skagastølstinden er 2405 meter høj. Engelsk William Cecil Slinsby, var den første til at bestige Store Skagastølstinden, som også kaldes for “Storen.”

Vi forlader Bygdin Hotel for denne omgang, og hopper ombord på M/B Bitihorn, der sejler os til Torfinnsbu. Herfra vandrer vi gennem Svartdalen og ankommer til Gjendebu, hvor vi spiser middag og overnatter.

Distance: 14 km
Varighed: 6-8 timer
Stigning: 610 meter

Vi gør opmærksom på, at der ingen mobildækning er ved Gjendebu, Torfinnsbu & Svartdalen.

Dag 04 - Hviledag i Gjendebu
besseggen 2

Imorgen skal vi til Basseggen

Dagen idag er på egen hånd. Du kan enten bruge denne dag til at slappe af, gå til Gjendetunga eller tage en båd til Memurubu og derefter vende tilbage til Gjendebu over Bukkelægret; Når du går fra Memurubu og op ad ryggen til Sjugurdtinden får du en helt fantastisk udsigt; i øst har du Gjendevatnet, mod nordvest ser du Memurudalen, mod vest har du bjergene og mod syd ser du høje bjergtoppe. Dette er uden tvivl en af ​​de smukkeste udsigte i området. Hvis du vil have en lidt kortere tur på fridagen, kan en anden mulighed være at gå til Gjendetunga. Dette er en afslappende tur, men den har også en flot udsigt som enhver anden tur i Jotunheimen. Gjendetunga ligger 1516 meter over havet og er absolut værd at udforske. På klare dage kan du nyde din frokost på toppen, til en smuk udsigt over Gjendevatnet.

Vi har markeret ruterne ind på kortet nederst på siden. Vi overnatter på Gjendebu.

Sørg for at få hvilet fødderne til imorgen, da ruten til Besseggen er mere krævende. 

Dag 05 - Besseggen (13,6 km)
basseggen

Besseggen

Vi starter dagen med en morgenmad og pakker frokosten i madpakker. Idag skal vi ud på en af verdens mest kendte vandreruter, nemlig Basseggen. Basseggen ligger godt placeret i hjertet af Jotunheimen National Park, og har altid været en stor del af det norske vandremiljø. Vi starter med at hoppe ombård på Gjendebåden, som sejler os til Memurubu Hotel. Herfra går vi til Besseggen. Denne rute er hård, og for at nå til tops, skal du klatre på stenene som du ser på billedet her.

Vi overnatter på Gjendesheim DNT.

Distance: 13,6 km
Varighed: 7-9 timer
Stigning: 1300 meter

Dag 06 - Fra Gjendebu til Eidsbugarden (15,8 km)
eidsbugarden

Eidsbugarden

Idag skal vi besøge det mest besøgte fjellområde nord for Alperne. Vandreturen mellem Gjendebu og Eidsbugarden går mellem Gjende og Bygdin søerne i Jotunheimen National Park. Fra Gjendebu går turen gennem Veslådalen, inden den slutter ved Eidsbugarden.

Vi starter dagen med endnu en bådtur. Denne gang fra Gjendesheim havnen til Gjendebu. Herfra fortsætter vi til fods gennem Veslådalen til Eidsbugarden. Turen idag er lang, men ikke fysisk krævende, da den er uden stejle stigninger. Det meste af turen er i blødt terræn med udsigt til nogle af de højeste bjergtoppe i Jotunheimen. Vi overnatter på Fondsbu DNT.

Distance: 15,8 km
Varighed: 5-7 timer
Stigning: 500 meter

Dag 07 - Guidet tur til Uranostind (17 km)
uranostind 3

Mod Uranostind

Idag bliver vi mødt af en guide på Fondsbu DNT. Idag skal vi bestige toppen at Uranosting. Turen er en hård fysisk krævende tur, som inkluderer klatring og stejle stigninger. Turen idag går forbi Urdadalsvannet på vej til Koldedalen. Når vi kommer frem til gletsjeren, gør vi stop. Her giver guiden os en briefing og tilpasser udstyret vi skal have på. Herefter fortsætter vi til Uraknatten og påbegynder klatringen til Uranostind.

Distance: 17 km
Varighed: 10-11 timer
Stigning: 1050 meter.

Dag 08 - Retur til Oslo
oslo

Opera huset i Oslo

Vi spiser morgenmad på Fondsbu DNT og medbringer en madpakke til turen mod Oslo. Vi tager båden retur til Bygdin. Herfra fortsætter vi i bus til Oslo. Busturen tager ca. 4 timer. Undervejs er der en fantastisk udsigt til de norske bjerglandsskab. Desuden har du adgang til både usb, wifi og toilet undervejs. Når vi ankommer til Oslo indkvarteres vi på Thon Hotel Opera eller Thon Hotel Astoria. Hotellerne ligger 2-3 minutters gang fra busstationen. Resten af dagen er på egen hånd.

Ønsker du at rejse hjem på dag 6, bedes du meddele Ferie med Formål ved bestilling. Rejseforslaget her tager udgangspunkt i hjemrejse på dag 7. 

Dag 09 - Hjemrejse
Akershus Festning

Vil du tilbringe lidt tid i Oslo, kan du med fordel besøge Akershus Festning.

Efter morgenmad har du resten af tiden i Oslo, inden turen går tilbage til Oslo lufthavn og videre til Danmark. Her tager du toget fra Oslo Central Station til Oslo Lufthavn. Vi anbefaler, at du tager toget i god tid, så du ankommer til lufthavnen 2 timer inden afgang. Togturen tager ca. 20 minutter.

Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

gjendesbu

Fjellstuer langs ruten

Thom Hotel Opera/Astoria

Thon Hotel Astoria / Opera

★★★★