fbpx

Kampala, Uganda

Med Ferie med Formål rundt i Kampala, Uganda

– Dette oplever vi

På vores rejse til Uganda ankommer vi ti Entebbe. Dagen efter fortsætter vi vores rejse mod landets livlige hovedstad Kampala med et indbyggertal på 3,3 millioner mennesker. Historisk var det hovedstaden for kongedømmet Buganda bygget på 7 høje. I takt med den løbende udvikling spreder hovedstaden sig nu over mere end 20 høje, og vokser stadig. Byen er dynamisk og engagerende, og i dag skal vi ud at opleve den på nærmeste hold. Historien skildrer på glimrende vis, at på trods af de økonomiske og sociale udfordringer, er det også et slumområde der er præget af håb, hvor folk kan blomstre imod alle odds.

Vi begynder dagens sightseeing med at besøge Gaddafi Moskeen. Med adskillige ornamenterede buer og kobberkupler dominerer moskeen Old Kampala Hill. Moskeen stod færdigbygget i 2006, og kan rumme op til 15.000 troende. Udenfor bønnetid er det muligt at tage de 304 trin op til toppen af minareten og nyde den spektakulære udsigt over byen.

Derfra skal vi ud at opleve, hvordan helt almindelige ugandere lever og ånder, når vi skal ud at besøge byens største slumområde Katwe. Det er et område, der typisk har været kendetegnet som et centrum for afrikansk opfindsomhed – hvor kunsthåndværkere laver træarbejde, og håndværkere reparerer alle mulige elektroniske apparater. Bydelen har over årene gennemgået forbedringer efterhånden som ny infrastruktur er kommet op.

Kampala

Phiona Mutesi

Og så er bydelen også kendt for historien om Phiona Mutesi. Phiona er født og opvokset i Katwe. Da hun var 3 år gammel døde hendes fader af aids, og efterfølgende døde hendes storesøster. Hun gik ud af skolen, da hendes mor ikke kunne betale hendes skolegang, og i stedet solgte hun sammen med sin bror majs på gaden. En dag møder de en missionær, der bl.a. lærer børnene at spille skak. Phiona bliver hurtigt en dygtig skakspiller og deltager i en alder af kun 10 i store internationale skakturneringer. Hendes historie blev filmatiseret af Disney i 2016 med titlen Queen of Katwe.

Owino Markedet

Vi fortsætter til det livlige Owino Market, der er byens største åbne marked. Markedet åbnede i 1971, og det anslås at der er 50.000 handlende, hvoraf 70% af dem er kvinder. Owino-markedet er især kendt for sit salg af genbrugstøj, men der kan købes alt lige fra krydderier til husholdningsapparater. Det kan være noget af en kaotisk
oplevelse at bevæge sig rundt blandt alle boderne, men det giver os til gengæld et fantastisk indblik i den almindelige uganders liv.

Efter frokosten tager vi ud og oplever det farverige Nakasero Market, hvor der sælges alle slags friske råvarer – æg, fisk, høns, frugter og grøntsager i alle størrelser og afskygninger.

Vi afslutter dagens sightseeing med at besøge Bahá`i Temple, der blev bygget mellem 1958 og 1961. Templet er hjemsted for de Bahá`i-troende, som er den nyeste af de selvstændige verdensreligioner. Det er en monoteistisk religion grundlagt i 1863 og har sine egne hellige skrifter. Helt centralt i religionen er at jorden er ét land, og menneskeheden dets indbyggere.

Vores besøg i Kampala, Uganda afsluttes i bedste stil, når vi skal overværer traditionel dans og musik udført af Ndere-truppen. De er sammensat af medlemmer fra forskellige etniske grupperinger og har opnået international anerkendelse på deres verdensturnéer.

Se alle vores rejser til Uganda.

Kampala