fbpx

Uganda

Vælg mellem vores rejser

Tanken om at åbne en østers og finde en perle er i sig selv et fortryllende scenarie. Ægte perler er vanskelige at få fat på, så når man rejser til Uganda og Rwanda føles det som om man træder ind i et skjul skatkammer. For begge lande er velsignet med noget af den mest enestående natur, de mest exceptionelle dyreoplevelser, og de venligste mennesker man finder i Afrika.

Find det bedste rejsetidspunkt til Uganda og meget mere under praktisk information. Siden åbner i et nyt vindue.

Rolex til morgenmad… Rolex er ”street food” og er en chapati (madpandekage) med æg, tomater, kål, løg og peberfrugter. Det kaldes “rolled eggs” men staves og udtales som det kendte ur. 

Dansk tale
Rundrejse og safari

Rejse til Uganda og Rwanda: Afrikas grønne perler

Følg med på en fantastisk rejse til Uganda og Rwanda.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

16 dage

Antal personer

6 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safarimulighed for yoga

Fra pris:/ pr. pers37.599 DKK

Læs mere

Om Uganda

”Pearl of Africa” bliver Uganda med rette kaldt, for landet er et overflødighedshorn af imponerende naturoplevelser med sit bjergrige terræn, frodige vegetation, tætte regnskove og vidtstrakte savanne. Selv garvede Afrika-rejsende må overgive sig til landets naturlige skønhed, mangfoldige dyreliv og imødekommende befolkning.

Uganda er et af de lande i Afrika, som ikke har gjort sig lige så bemærket som øvrige lande, herunder Kenya og Tanzania. Dog kan en rejse til Uganda byde på lige så mange oplevelser, som en Kenya rejse. I Uganda kan du blandt andet opleve verdens kraftigste vandfald; Murchison Falls, Afrikas højeste bjergkæde; Rwenzori Mountains og selvfølgelig – og mest kendte – de store bjerggorillaer, der blandt andet lever i Bwindi Impenetrable Nationalpark. Ifølge World Animal Protection og WWF Verdensnaturfonden, lever ca. halvdelen af verdens gorillaer i Bwindi Impenetrabi Nationalpark.

Uganda med dansk rejseleder

En hilsen fra Carsten – din danske rejseleder i Uganda

Jeg er 49 år, gift og bosiddende i Kenya, hvor jeg har det overordnede ansvar for den danske NGO Periamma’s arbejde i Kenya. Sammen med vores lokale partnere arbejder jeg på at forbedre de uddannelsesmæssige forhold for de børn og unge, der er på vores skoler i Baringo County. Jeg har siden 2017 været ansvarlig for forskellige Danida-støttede projekter, herunder et valgprojekt, hvor formålet var sikre at de unge deltog fredeligt i det nationale valg i 2017; og i de sidste 3 år et projekt omkring ”Sexual Reproductive Health Rights”, hvor formålet er at give de unge øget kontrol og selvbestemmelse over deres eget liv.

Siden 2013 har jeg arbejdet jeg som rejseleder på rejser til den østlige- og sydlige del af Afrika. Jeg er villig til at gå rigtig langt for at mine gæster kan få lige dét ekstra med, når jeg er med som rejseleder. En rejse er nemlig ikke bare en rejse. Den skal kunne skabe mindeværdige oplevelser, som man som gæst husker tilbage på med glæde mange år fremover. Så mine gæster skal mærke min empati, passion og kærlighed til det jeg viser og formidler.

Mit hjerte banker for Afrika og jeg glæder mig derfor meget til at give jer et lille indblik i det fantastiske kontinent med sin storslåede natur, imponerende dyreliv, kulturelle mangfoldighed og charmerende storbyer.

sydafrika med dansk rejseleder

Det må du ikke gå glip af i Uganda

Praktisk information om Uganda

Bwindi Impenetrable Forest

Bwindi dækker et areal på 331 km², ligger i 1100–2600 meters højde, og rummer et af de rigeste økosystemer i Afrika. Det anslås at den er 25.000 år gammel og er dermed en af verdens ældste regnskove. Der er mere end 160 forskellige træsorter, heriblandt det smukke rødbrune afrikanske mahognitræ. Regnskoven er hjemsted for mere end 350 fuglearter, 220 sommerfuglearter og 120 forskellige pattedyr. Og så er regnskoven også et leveområde for over halvdelen af verdens tilbageværende bestand af bjerggorillaer med omkring 600 i alt.

leopard

Queen Elizabeth National Park

Selv om Queen Elizabeth er den mest populære park i Uganda, er der meget få turister i forhold til nationalparkerne i Tanzania, Sydafrika og Kenya. Så det er lidt af en luksus at være på første parket til dyrelivet uden at være forstyrret af andre. Parken er desuden hjemsted for 4 af de 5 dyr i The Big Five – næsehornet, løven, leoparden, elefanten og bøflen. Queen Elizabeth tilbyder spændende safari for hele familien.

chimpanse 1

Kibale Forest National Park

Skoven er 766 km² og ligger i en højde af 1100-1600 meter i det nordøstlige hjørne af Queen Elizabeth National Park. Mellem de 2 parker er der en 180 km lang beskyttet korridor, som de vilde dyr anvender som en passage. Kibale Forest er et af de få steder i verden, hvor vi stadig kan opleve chimpanser i den vilde natur. Den tropiske skov er hjemsted for ca. 1500 chimpanser og 12 andre primater, heriblandt den sort-hvide Colobusabe, den rødhalede abe og den hvidkindet Managbey. 

batwa 2

Pygmæernes hverdag

Få et indblik i hverdagen hos nogle af de lokale pygmæer, der tidligere levede i Ugandas skovområder, indtil skovene blev til nationalparker til fordel for dyrelivet. Pygmæerne blev jaget ud af skovområderne uden nogen former for erstatning og skulle nu overleve i et ukendt territorium, hvor deres færdigheder og livsformer ikke passede ind i et moderne miljø. Når vi besøger dem i deres samfund er det således ikke kun en måde at lære mere om deres traditionelle levevis, men også en måde at støtte et folk og en kultur, der næsten er udslettet af den moderne udvikling.