fbpx
lion hunting

Rejse til Sydafrika & Zimbabwe: Ånden fra det sydlige Afrika

Johannesburg til Victoria Falls – ånden fra det sydlige Afrika

Rejsens beskrivelse

Rejsen begynder i Sydafrikas største by, Johannesburg, der på mange måder indkapsler selve sjælen af Sydafrika. Her kommer vi på besøg i den mest berømte og berygtede af alle townships Soweto; oplever den eneste gade i verden der har huset 2 modtagere af Nobels fredspris; og besøger Apartheid Museet. Vi kommer ud og oplever den smukkeste naturrute i Sydafrika – Panoramaruten – hvor vi ser den spektakulære Blyde River Canyon, en 25 kilometer lang kløft der skærer sig gennem landskabet. Vi oplever dyrelivet i de største og mest dyrerige parker, det sydlige Afrika kan tilbyde dig i 3 forskellige lande – Krüger National Park, Hwange National Park og Chobe National Park. Vi både ser, hører og mærker verdens næststørste vandfald Victoria Falls. Og vi får muligheden for at komme tilbage til kolonitiden for en stund, mens vi nyder vores te på det legendariske Victoria Falls Hotel med udsigten til Victoria Falls Bridge. Men ingen rejser til det sydlige Afrika er komplette før vi har besøgt den gæstfrie befolkning langt væk fra den klassiske turisme. Derfor kommer vi både på landsbybesøg i Sydafrika og Zimbabwe, hvor vi på nærmeste hold får et indblik i dagligdagen for lokalbefolkningen.

Denne rejse foregår med engelsktalende guide, men er også mulig at bestille med dansktalende rejseleder.

Se flere rejser til Sydafrika samt en masse spændende kombinationsrejser.

En rejse til fordel for alle

Ferie med Formål har, med hjælp fra vores lokale samarbejdspartner, skræddersyet en 14-dages kombineret kultur og safarirejse, som giver jer chancen for at opleve de bedste nationalparker i den sydlige del af Afrika, krydret med besøg hos lokale stammer i Sydafrika og Zimbabwe – kort sagt noget af det mest alsidige og eventyragtige det sydlige Afrika kan tilbyde: Zulu-stammen, Ndembele-stammen & Shona-stammen, Krüger National Park – Matobo National Park – Hwange National Park – Chobe National Park & Victoria Falls. Se frem til en spektakulær rejse, hvor dyreliv, dyrevelfærd, kultur og fantastiske naturnuancer går i ét. Denne rejse til Sydafrika er sammensat på en sådan måde, at den giver dig den perfekte blanding en masse safari og uforglemmelige oplevelse hos de lokale stamme-folk. Undervejs besøger vi forskellige dyrevelfærds projekter, som lader dig komme tæt på dyrelivet, samtidig med, at dit besøg går til et godt formål. Ligeledes har Ferie med Formål inkluderet en dag med lettere aktiv ferie, når vi bevæger os mod Victoria Falls.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rejse til Sydafrika indeholder let trekking på panoramaruten og ved Victoria falls. Trekkingen er i let terræn og her kan alle være med. Almindelige gode sko anbefales.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T1

Fra pris:29.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark inkl. måltider
 • Transfer til/fra lufthavn i Afrika.
 • Alle nævnte gamdrives i landcruiser.
 • Dansktalende rejseleder.
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Engelsktalende chauffør.
 • Gebyrer til Nationalparker.
 • Drikkepenge til lokalguider.
 • 11 x morgenmad.
 • 2 x frokost.
 • 10 x aftensmad.
 • High tea på et af verdens ikoniske hoteller.
 • Alle skatter og gebyrer i Danmark.

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer.
 • Visum.
 • Afbestillingsforsikring.
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Panoramaruten - Sydafrikas smukkeste rute

Vi oplever den smukke panoramarute og oplever blandt andet den spektakulære ‘Blyde River Canyon’.

Krüger National Park

Krüger National Park er uden tvivl en af verdens bedste safariparker. Mon ikke vi spotter ‘The Big Five’?

Et indblik i den lokale hverdag

Vi besøger flere lokale landsbyer, og får et interessant indblik i den lokale hverdag hos to af Sydafrikas stammer. Oplevelser du aldrig vil glemme!

En rejse tilbage i tiden

Vi besøger Dzimba Dzembahwe, som direkte oversat betyder: ‘Huse af sten uden brug af mørtel’. Der er tale om oprindelsen til det vi idag kender som Zimbabwe.

Matobo, Chobe -og Hwange National Park

Udover Krüger National Park, får vi rig mulighed til at opleve det afrikanske dyreliv i to andre nationalparker – og med vores besøg, hjælper og støtter vi de kritisk truede næsehorn.

Victoria Falls

En af turens højdepunkter, bliver besøget hos det enorme Victoria Falls. 

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Johannesburg dagen efter.

Vi ønsker dig en god fornøjelse. 

Dag 02 - Ankomst til Johannesburg
johannesburg

Velkommen til Johannesburg

Når du har ankommet til Johannesburg, gået gennem paskontrollen og modtaget din bagage, vil vores lokale repræsentant samt vores danske repræsentant tage imod dig. Herefter bliver du kørt til hotellet, hvor der er mulighed for at tage et bad og skifte tøj.

Efter badet skal vi ud og opleve rejsens første højdepunkt, nemlig den berømte og berygtede township Soweto (South West Township) og få et lille indblik i dagligdagen her. Det anslås, at der bor ca. 2 millioner mennesker i byområdet, der er omkring 65 km² stort.

På vores tur rundt i Soweto skal vi besøge Nelson Mandelas hus. Allerede som ung jurastuderende blev Mandela involveret i frihedskampen mod det hvide apartheidstyre. Han blev hurtigt en af frontfigurerne i African National Congress (ANC), og fra 1947 og 14 år frem boede han og hustruen Winnie på adressen Vilakazi Street, House 8115 i Soweto. Da han i 1961 forlod huset, var det i huj og hast, på flugt for sit liv. Han genså huset i 1990, efter at have tilbragt 27 år som fængselsfange, og sagde ved den lejlighed, at dette sted altid havde været centrum for hans verden.

Efter frokosten afslutter vi dagens sightseeing med at besøge Apartheidmuseet. Museet blev grundlagt i 2001 og anerkendes som det førende museum i verden, der beskæftiger sig med Sydafrikas historie fra det 20. århundrede.

På gårdspladsen i museet er der 7 høje betonpiller, der symboliserer Sydafrikas forfatnings 7 vigtigste grundpiller – demokrati, mangfoldighed, forsoning, ansvar, frihed, lighed og respekt. En begivenhedsrig dag afsluttes med en autentisk afrikansk oplevelse, når vi skal indtage vores aftensmad og overnatte i Lesedi Cultural Village.

Dag 03 - Johannesburg – Hazyview (Panoramaruten)

sydafrikaEfter en god nats søvn og en gang morgenmad, begiver vi os ud på dagens nye, uforglemmelige og ikke mindst naturrige eventyr. Vi skal ud på Sydafrikas smukkeste naturrute – Panoramaruten – i den nordøstlige del af landet. Rutens mest fascinerende område er det spektakulære Blyde River Canyon. Den 25 kilometer lange og 1,4 kilometer dybe kløft er den næststørste canyon i Afrika, og er et af naturens store vidundere på kontinentet.

Undervejs oplever vi ‘Gods window’ der byder på en fantastisk udsigt til smukke klippeformationer og vandfald. Her vil vi bl.a. opleve The Three Rondavelles, som er tre meget smukke og iøjnefaldende klippeformationer, der i udseende minder om de runde hytter, vi finder i mange lokale landsbyer rundt omkring i Afrika.

Vi oplever også de geologisk meget betagende Bourke’s
Luck Potholes, som er cylindriske klippeskulpturer formet af vanderosion gennem tusinder af år.

Vi afslutter dagen på det familiedrevne Gecko Lodge, hvor vi overnatter.

Kørsel: Ca. 444 km.

Dag 04 - Hazyview - Krüger National Park
naesehorn lovinde

Næsehornet og løven udgør begge en del af The Big Five.

Vi starter dagen med en gang morgenmad, inden vi bevæger os mod Sydafrikas største nationalpark, nemlig Krüger National Park. Med et areal på knap 20.000 km², kan Krüger National Park prale med at have en af verdens største koncentration af dyrearter. mere end 140 forskellige pattedyrsarter, mere end 100 forskellige krybdyrsarter og mere end 500 fuglearter. Landskabet i parken er meget varieret, og der er mange permanente floder og vandhuller, hvilket er årsagen til at mange af arterne har deres tætteste bestande her – 90.000 impalaer; 27.000 bøfler; 18.000 zebraer; 12.000 elefanter; 9.000 næsehorn; 5.000 giraffer; 3.000 flodheste; 1.600 løver og 1000 leoparder – med andre ord: Der er god chance for at opleve The Big Five, der består af: Løven, næsehornet, elefanten, leoparden og bøflen. Sørg for at ha’ kameraet klar. Geparden, som er verdens hurtigste pattedyr, er også at finde i Krüger National Park.

Under safarirejsen i Krüger anvender vi en åben 4-hjulstrækker, for bedre at kunne nyde og betragte dyrelivet. Vi overnatter på det idylliske Letaba Rest Camp, der ligger i hjertet af Krüger på en bred krumning af Letaba-floden, hvor vi kan se og betragte bøflerne og elefanterne der kommer for at drikke.

Kørsel: Ca. 222 km.

Dag 05 - Krüger National Park – Soutpansberg Moutain Range
mphambo village

Mphambo landsbyen

Vi spiser morgenmad tidligt og fortsætter vores rejse nordpå gennem Krüger Nationalpark. Området er domineret af mopane-træet, der med sine karakteristiske ”sommerfugleformede” blade er en lækkerbisken for elefanter. Området er også kendt for at være hjemsted for store horder af bøfler, løver og de afrikanske vilde hunde. Vi forlader parken og kører mod den spektakulære bjergkæde Soutpansberg i den nordlige Limpopo-provins, der er kendt som indgangen til de tre nabolande – Mozambique, Zimbabwe og Botswana.

En vigtig del af Ferie med Formåls koncept er at kombinere rejserne med besøg i lokale landbysamfund. Derfor tilbringer vi eftermiddagen i landsbyen Mphambo, der er beboet af folk fra Shangaan-Tsonga-stammen. Den sorte sydafrikanske befolkning er opdelt i 4 store etniske grupper: Nguni (Zulu, Xhosa, Ndelebe og Swazi), Sotho, Venda og Shangaan-Tsong.

I landsbyen Mphambo vil vi opleve den samme venlighed og gæstfrihed, der altid har kendetegnet stammen. Mændene tager sig typisk af kvæget, mens kvinder tager sig af dyrkningen af jorden. Når vi ankommer, vil vi møde den lokale høvding, som vil introducere os til landsbyen og dens beboere. Mens vi bliver budt på forskellige lokale retter, får vi et unikt indblik i landsbybeboernes hverdag, hvor de fortæller os om deres kultur, skikke, historie, dagligdag og forhold til deres forfædre. Vi vil møde den lokale medicinmand, som vil give os en nærmere indføring i hvordan de anvender planter og urter til at forebygge og kurere forskellige sygdomme. Vi vil også opleve deres traditionelle dans og musik – det er en musikgenre, som er kendetegnet ved et ekstremt hurtigt tempo og specielt skabt til en dansestil med fokus på fodarbejdet. Hvis I har mod på det, kan I blive budt op til dans.

Vi overnatter på Shiluvari Lakeside Lodge, der er beliggende på 30 hektar naturlig vegetation. Mens vi nyder en sundowner og absorbere dagens indtryk, kan vi være heldige at se vandbukke og kuduer, som jævnligt besøger området.

Kørsel: 238 km.

Dag 06 - Mod Zimbabwe og UNESCO ruinerne
great zimbabwe ruins

Great Zimbabwe Ruins

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med Sydafrika og fortsætte rejsen videre nordpå til Zimbabwe. Vi passerer grænsen ved Beit Bridge. Grænseformaliteterne kan tage lidt længere tid end vi er vant til, men det giver blot lidt ekstra krydderi på oplevelseskontoen. Sammen med en lokal guide skal vi et stort skridt tilbage i fortiden og opleve oprindelsen til det vi i dag kender som Zimbabwe. Navnet Zimbabwe er afledt af ”Dzimba Dzembahwe”, som på det lokale Shona-sprog betyder ”huse af sten uden brug af mørtel”. Navnet henviser til Great Zimbabwe, en gammel by i det nuværende Zimbabwe, som blev opbygget fra det 11. århundrede og fortsatte indtil det den blev forladt i det 15. århundrede. Byen anslås at have haft 18.000 indbyggere, da den var på sit højeste. Arkæologiske artefakter, inklusiv kinesiske keramikskår og mønter fra Arabien, viser at byen var en vigtig handelsby. Bl.a. opkøbte arabiske købmænd elfenben og guld på deres vej til kysten. Det 7 km² store område er på UNESCO’s verdensarvsliste og består i dag af den største samling af ruiner i Afrika syd for Sahara.

Vi fortsætter vores rejse i fortiden, når vi kører videre til vores lodge for natten – Lodge at the Ancient City. Den er bygget på et klippeudspring og har en vidunderlig udsigt over dalen i retning af Great Zimbabwe ruinerne. Hytterne er dekoreret på sådan en måde, at vi næsten kan føle os som en afrikansk konge for en nat.

Kørsel: 445 km.

Dag 07 - Masvingo – Bulawayo - Matobo Hill
makokoba marked

Makokoba markedet

Efter et skønt morgenmåltid er det tid til at ryste gårsdagens støv af sig og fortsætte rejsen mod Bulawayo, som er landets næststørste by efter hovedstaden Harare. I udkanten af byen ligger Makokoba, som var den første sorte township i byen. Townshippen er opkaldt efter Mr. Fallon, der var den første kommissær i området, og som normalt gik rundt med en stok (”ukukhokhoba” på det lokale Ndebelesprog). Ordet beskriver støjen fra stokken, der rammer jorden ko-ko-ko. Igen står dagen i kulturens tegn. Denne formiddag skal vi ud at opleve hverdagen for de lokale indbyggere i Makokoba. Det estimeres, at der bor ca. 20.000 fra Ndebelestammen i townshippen. På trods af de økonomiske og sociale udfordringer, er det også en township der er præget af håb, hvor kunstnere, forfattere, musikere, og sportsudøvere blomstrer imod alle odds. På rundturen får vi mulighed for at opleve det store marked, hvor der sælges alle mulige lokale og traditionelle ting, heriblandt traditionel medicin. Vi kommer til at se nogle af de små barer og restauranter, og vi vil opleve lokalbefolkningen på nærmeste hold.

Vi overnatter på Farmhouse Lodge på Matobo Hills.

Kørsel: 354 km.

Dag 08 - Matobo Hills & Matobo National Park
naesehornVi starter dagen med en god gang morgenmad, inden vi bevæger os mod en ny og spændende nationalpark, denne gang Matobo National Park. Dagen idag er til fordel for alle: Vi skal både opleve dyrene i deres naturlige habitat, støtte de kritisk truede næsehorn, besøge endnu en lokal stamme og opleve Matobo Hills til fods.

Landskabet i Matobo er bogstavelig talt bjergtagende. Et landområde præget af massive kopjes, der er små afrundede bjergtoppe af granit. Matobo National Park ligger lige i hjertet af Matobo Hills, og er landets ældste nationalpark fra 1926. Området blev i 2003 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Som en del af vores besøg i parken er vi med til at støtte ”Matobo Rhino Trust Program”, som betyder, at der gøres et ekstra stykke arbejde for at beskytte de hornede dyr mod udryddelse. Det bliver muligt for os at forlade bilen og til fods opleve de tykhudede kæmper i et indhegnet område, der fungerer som en intensiv beskyttelseszone. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige og i forhold til at sidde i et safarikøretøj, er det langt mere givende at møde dyrene på deres præmisser, som deltagere i deres verden.

Vi fortsætter mod en lokal landsby. Landsbyen er beboet af folk fra Ndebele-stammen – den samme stamme, som vi mødte i townshippen Makokoba. Ndebele udgør ca. 15% af befolkningen og er den næststørste stamme efter Shona-stammen, der udgør ca. 70% af befolkningen i Zimbabwe. Ndebele blev historisk omtalt som Matabele, der på det lokale sprog betød ”mennesker der beskytter sig bag høje okseskindsskjold”. På vores tur rundt hører vi mere om livet i landsbyen og får et helt unikt indblik i en dagligdag, som ligger så fjernt fra vores.

Vi afslutter dagen med en vandretur Matobo Hills. Området har en af de højeste koncentrationer af helleristninger i det sydlige Afrika, som kan dateres mindst 13.000 år tilbage i tiden. På vores vandretur vil vi besøge gravpladsen for Cecil John Rhodes.

Vi overnatter på Farmhouse Lodge.

Dag 09 - Matobo Hills - Hwange National Park
african wild dog 2

African Wild Dog

Vil man på en fed safarirejse, bør man helt klart besøge Hwange National Park. Hwange National Park er en af de bedste nationalparker på det afrikanske kontinent og dækker hele 15.000 km² land. Parken er især kendt for at huse store flokke af bøfler og elefanter. Parken ligger i landets nordvestlige del og grænser op til Botswana og Kalahariørkenens tørre sand. Siden det 19. århundrede har området været plaget af krybskytteri. Det var først i år 1928, da man fandt ud af, at jorden ikke egnes til landbrug, at man gjorde området til et reservat. På dette tidspunkt var der under 1000 elefanter tilbage, og næsehornet – både det sorte og det hvide – blev totalt udryddet. Heldigvis skabte Ted Davidson 60 kunstige vandhuller, som tiltrak dyrene fra Kalahariørkenens – noget som fik bestanden af dyrene op. Idéen var at redde de udrydningstruede dyr – især elefanterne – og samtidig tiltrække turister på vej til og fra Victoria Falls, der var – og stadig er – Zimbabwes største attraktion.

Den biologiske mangfoldighed er enorm med over 100 forskellige slags pattedyr. Parken er også hjemsted for The Big Five. Derudover er der regelmæssige observationer af geparder og Afrikas største bestand af den truede vilde hund. Fuglelivet er mindst lige så rigt som dyrelivet. Over 400 forskellige fuglearter holder til i parken, lige fra den store og knap så charmerende grib til den smukke lillabrystede ellekrage.

I parken skal vi besøge The Painted Dog Conservation. Painted Dog – eller den vilde afrikanske hund – er ved at være uddød. Der er færre end 7000 tilbage på hele kontinentet. De er måske ikke lige så berømte som deres hornede dyrefæller, men de afrikanske vilde hunde er smukke, unikke og fascinerende sociale dyr. De vilde hunde er hjemmehørende i Afrika og findes ikke i naturen andre steder på kloden. De bor i små lommer over en håndfuld lande, herunder Zimbabwe. Vi skal opleve nogle af de 700 hunde, der holder til her, og høre mere om det arbejde stedet gør for at bevare dem i naturen.

Vi overnatter på Hwange Safari Lodge.
Kørsel: 325 km.

Dag 10 - Hwange National Park
leopard

Leoparden er blandt andet at finde i Hwange National Park.

Vi bruger dagen idag på safari i Hwange National Park. De mange vandhuller spredt rundt om i parken, gør det lettere at finde dyrene, og man kan sidde i timevis nær vandhuller og nyde det spektakulære syn. Der er yderligere bygget udkigstårne og skjulesteder ved flere vandhuller. Vi kører rundt i parken frem til frokosttid. Efter frokosten er der lidt tid til at slappe af, inden vi kører på game drive igen om eftermiddagen.

Vi overnatter på Hwange Safari Lodge.

Dag 11 - Hwange National Park – Chobe National Park – Victoria Falls
fish eagle

Den afrikanske fiskeørn

Efter morgenmaden er det tid til at køre videre nordpå og krydse grænsen til Botswana for at opleve Chobe National Park. Vi kører rundt i en åben 4-hjulstrækker, hvor vi kan nyde dyrene i deres naturlige habitat.

Chobe National Park var den første nationalpark i landet og er med sit areal på 11.700 km² Botswanas tredjestørste, men den mest mangfoldige biologisk set. Det er samtidig den park i verden, der er hjemsted for flest elefanter. Det estimeres at der er omkring 45.000 elefanter i parken ud af Botswanas bestand på mere end 100.000 elefanter. Derudover kan man se store bøffelflokke, forskellige antiloper, zebraer, giraffer, vortesvin, gnuer, hyæner, løver og leoparder. Vi kører rundt i de tidlige morgentimer, da de fleste dyr græsser på dette tidspunkt, så mulighederne for at spotte dem er optimale. Løver og de andre store kattedyr, der ynder at ligge i skyggen af buskene, spottes oftest også nemmere. Efter frokosten er det endnu engang tid til at finde kameraet frem, og få vand under kølen, når vi skal ud at opleve dyrelivet på en bådtur på Chobe-floden. Se om du kan spotte den afrikanske fiskeørn.

Som afslutning på vores bådsafari oplever vi den helt særlige afrikanske solnedgang, hvor himlen oplyses i de mest fantastiske brændte orangerøde farver. Efter vi er gået af borde, kører vi mod grænsen for at tage afsked med Botswana og køre til vores hotel i Zimbabwe Shongwe Lookout. Hotellet har et udkigstårn med udsigt over Zambezifloden.

Vi overnatter på Shongwe Lookout.
Kørsel: 184 km.

Dag 12 - Victoria Falls
victoria falls

Victoria Falls Bridge

Efter et herligt morgenmåltid er det tid til at køre mod det imponerende vandfald Victoria Falls. Inden vi kommer til vandfaldet, gør vi et stop ved det store Baobabtræ, der formentlig er både det ældste og største baobabtræ i Zimbabwe. Det anslås, at træet er mindst 2000 år gammelt og har en imponerende omkreds og højde – 22,40 meter i omkreds og 24 meter
højt. En af træets særheder er at det suger store mængder af vand til sig i regntiden. Det kan holde på op til 4500 liter vand inde i sin stamme under tørtiden, og derfor går elefanter på jagt efter vand under barken, når søer og vandløb tørrer ud.

Derfra fortsætter vi rejsen til Afrikas største og verdens næststørste vandfald Victoria Falls på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Det er et af verdens naturlige vidundere og er med sin bredde på 1,7 km og et fald på 128 meter meget spektakulært. Det var den engelske opdagelsesrejsende David Livingstone der, som den første hvide mand den 17. november 1855, ”opdagede” vandfaldet og navngav det til ære for den daværende engelske Dronning Victoria.

Vi besøger også Victoria Falls Hotel. Hotellet var oprindeligt tiltænkt til som indkvartering for arbejderne, der arbejdede på jernbanen fra Cape Town til Cairo. Som en del af jernbanesystemet skulle der bygges en bro over den mægtige Zambezi-flod. Cecil Rhodes, der kunne se at denne jernbane ville styrke det britiske imperium, ønskede at broen skulle bygges et sted, hvor vandsprøjtet fra vandfaldet skulle falde på de forbipasserende tog, hvilket er årsagen til at broen ligger så tæt på vandfaldet. Victoria Falls Hotel er over årene blevet moderniseret, men har bevaret den helt særegne koloniale stil, der gør at vi nærmest føler vi befinder os i en tidslomme, når vi går rundt på hotellet. Her skal vi indtage deres berømte High Tea med udsigten til Victoria Falls Bridge.

Vi mødes igen klokken 19.00, hvor vi skal indtage vores afskedsmiddag på restauranten The Boma. Vi sidder med udsigt til den zimbabwiske nattehimmel og nyder forskellige fremragende lokale retter. Mens vi spiser, underholdes vi af traditionel dans og musik.

Vi overnatter på Shongwe Lookout.

Dag 13 - Hjemrejse til Danmark
flodhestEfter morgenmaden kører vi til Victoria Falls Airport, hvor vi flyver hjem mod Danmark. Med i bagagen har vi en masse uforglemmelige minder fra Sydafrika – og du kan rolig rejse hjem med god samvittighed. Dine besøg i lokale landsbyer og dyrereservater har været til god gavn for både lokale og de truede dyrearter.

Ferie med Formål ønsker dig velkommen hjem til Danmark.
du lander i Danmark samme aften eller tidligt næste morgen.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

resize 161134223729249319570696lesediculturalvillage

Lesedi Cultural Village

Gecko Lodge

Gecko Lodge

Letaba Rest Camp

Letaba Rest Camp

Shiluvari Lakeside Lodge

Shiluvari Lakeside Lodge

Lodge at the Ancient City Zimbabwe

Lodge at the Ancient City, Zimbabwe

resize 161135453712416780613313e658z

Farmhouse Lodge Matopos

Hwange Safari Lodge

Hwange Safari Lodge

Shongwe Lookout, Victoria Falls

Shongwe Lookout