fbpx

Zimbabwe

Zambezi-floden med det enorme Vitoria Falls, Hwanges fantastiske dyreliv & Matobos enestående klippeformationer – fantastiske rejser til Zimbabwe venter dig.

Zimbabwe - til fordel for alle

Når talen falder på Zimbabwe, er det ofte landets mangeårige leder Robert Mugabe og hans radikale omfordelinger af landbrugsjorden, der slår én som det første. Efter Mugabes fald fra tronen i 2017 har landet redet på en bølge af fornyet håb og optimisme. Og heldigvis for det, for Zimbabwe har så meget at byde på – en befolkning, der er et af de højest uddannede i Afrika, og som byder gæster velkommen med åbne arme; et uspoleret vildnis og noget af Afrikas smukkeste natur, der giver grobund for unikke safarioplevelser. Landets turistpolitik har begrænset antallet af turister ved at opretholde et forholdsvist højt prisniveau, hvilket har ført til begrænset slitage på vildnisset og det følsomme miljø. Derfor møder vi ofte langt færre turister i forhold til de fleste andre lande i Afrika, hvilket giver en langt mere autentisk og eventyrlig oplevelse.

Find det bedste rejsetidspunkt til Zimbabwe og meget mere under praktisk information. Siden åbner i et nyt vindue.

Victorias Falls’ buldren kan høres på en afstand af hele 40 km. Victoria Falls kaldes også ‘Røgen der tordner’, på grund af den store tågesky der konstant hænger over vandfaldet.

Victoria Falls: April & maj. Safari: April – oktober. 

Dansk tale
Rundrejse

Rejse til Zimbabwe – En verden af vidundere

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

Antal personer

4 personer

Til fordel for dyrenemulighed for at tage på safarimulighed for trekking

Fra pris:/ pr. pers29.997 DKK

Læs mere
Dansk tale

Fra pris:/ pr. pers44.897 DKK

Læs mere
Dansk tale
Rundrejse & safari

Rejse til Sydafrika & Zimbabwe: Ånden fra det sydlige Afrika

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

Antal personer

4 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers29.997 DKK

Læs mere

Oplev Zimbabwe i selskab med Carsten

En hilsen fra Carsten – din danske rejseleder i Zimbabwe

Jeg er 49 år, gift og bosiddende i Kenya, hvor jeg har det overordnede ansvar for den danske NGO Periamma’s arbejde i Kenya. Sammen med vores lokale partnere arbejder jeg på at forbedre de uddannelsesmæssige forhold for de børn og unge, der er på vores skoler i Baringo County. Jeg har siden 2017 været ansvarlig for forskellige Danida-støttede projekter, herunder et valgprojekt, hvor formålet var sikre at de unge deltog fredeligt i det nationale valg i 2017; og i de sidste 3 år et projekt omkring ”Sexual Reproductive Health Rights”, hvor formålet er at give de unge øget kontrol og selvbestemmelse over deres eget liv.

Siden 2013 har jeg arbejdet jeg som rejseleder på rejser til den østlige- og sydlige del af Afrika. Jeg er villig til at gå rigtig langt for at mine gæster kan få lige dét ekstra med, når jeg er med som rejseleder. En rejse er nemlig ikke bare en rejse. Den skal kunne skabe mindeværdige oplevelser, som man som gæst husker tilbage på med glæde mange år fremover. Så mine gæster skal mærke min empati, passion og kærlighed til det jeg viser og formidler.

Mit hjerte banker for Afrika og jeg glæder mig derfor meget til at give jer et lille indblik i det fantastiske kontinent med sin storslåede natur, imponerende dyreliv, kulturelle mangfoldighed og charmerende storbyer.

sydafrika med dansk rejseleder

Det må du ikke gå glip af i Zimbabwe…

african wild dog 2 1

Hwange National Park

Hwange National Park er en af de bedste nationalparker på det afrikanske kontinent og bør være på enhver dyreelskers liste. Med sine 15.000 km² er dette enorme reservat en af Afrikas mest dyrerige nationalparker og er berømt for sine store flokke af bøfler og elefanter. Den biologiske mangfoldighed er enorm med over 100 forskellige slags pattedyr. Parken er også hjemsted for The Big Five. Derudover er der regelmæssige observationer af geparder og Afrikas største bestand af den truede vilde hund. Fuglelivet er mindst lige så rigt som dyrelivet.

victoria falls 4

Victoria Falls - 'Mosi oa Tunya'

Med en bredde på knap 1700 meter og et fald på 108 meter, er Victoria Falls et af verdens største vandfald. I regnsæsonen falder der knap 500.000 tons vand ned i kløften i minuttet, hvilket danner en stor tågesky, der konstant hænger over området, og som måler knap 400 meter i højden. Tågeskyen kan spottes 50 kilometer væk fra vandfaldet, og den høje buldren og torden fra kløftens dyb kan høres i en afstand af 40 kilometer. De indfødte kalder området ‘Mosi oa Tunya’, der direkte oversat betyder: Røgen der tordner. 

Matobo Hills

Matobo Hills

Landskabet i Matobo er bogstavelig talt bjergtagende. Et landområde præget af massive kopjes, der er små afrundede bjergtoppe af granit. Matobo National Park ligger lige i hjertet af Matobo Hills, og er landets ældste nationalpark fra 1926. Området blev i 2003 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. For den lokale befolkning er Matobo Hills et helligt sted – et sted hvor man kan komme i kontakt med den åndelige verden. Og ser man sig rundt i området, er det nemt at forstå, hvorfor området betragtes som Zimbabwes åndelige hjem. 

matobo village 1

Besøg hos de lokale stammer

Hos Ferie med Formål er det vigtigt, at vi også tænker på lokalbefolkningen. Vi ved, at lokalbefolkningen er med til at gøre rejsen helt unik. Der har vi inkluderet besøg i lokale landsbystammer, hvor du får et indblik i livet på savannen. Under disse besøg vil du få en unik oplevelse, hvor du får et helt nyt perspektiv på tilværelsen. Der vil ligeledes være mulighed for at deltage i lokale aktiviter og bedst af alt: Med dit besøg har Ferie med Formål sørget for, at du bidrager med økonomisk og medicinsk støtte til befolkningen.