fbpx
leopard

Sublime Sydafrika: Safari, storbyer og sanseoplevelser

Følg med på en skræddersyet 14-dages kombineret kultur- og safari rejse i Sydafrika, som giver jer muligheden for at opleve Afrikas mest imponerende vildtreservat med verdens største koncentration af vilde dyr, de mest enestående naturscenarier, sightseeing i storbyer, samt besøg hos lokale stammer i både Sydafrika og eSwatini.

Rejsens beskrivelse

Oplevelserne står nærmest i kø på denne rejse, der bringer jer gennem Sydafrika og det lille kongedømme eSwatini (Swaziland). I bliver ledsaget af en dansk rejseleder, en lokal rejseleder og en erfaren chauffør, der vil gøre alt hvad der står i vores magt for at I får en uforglemmelig rejse. Rejsen foregår i moderne og komfortable køretøjer med aircondition. Mellem Johannesburg og Cape Town køres der i tog. Når I er på game drive køres der i åbne 4-hjulstrækkere, så I kan nyde dyrelivet fra første parket.

Vi kommer på tur rundt i Sydafrikas administrative hovedstad, Pretoria, hvor vi tager et par skridt tilbage i tiden og lærer mere om landets historie. Vi besøger Sydafrikas største by, Johannesburg, der på mange måder indkapsler selve sjælen af Sydafrika. Her besøger vi den mest berømte af alle townships Soweto; oplever den eneste gade i verden der har huset 2 modtagere af Nobels fredspris; og besøger Apartheid Museet. Mellem Johannesburg og Cape Town kommer vi på en 1600 kilometer lang togrejse, der er en af de allerbedste måder at opleve landskabet på. Vi oplever Cape Town, som af mange betegnes som verdens smukkest beliggende by. Her skal vi på en byrundtur, hvor vi blandt andet oplever det farverige Bo-Kaap og byens livlige havnefront. Vi kommer ud til Atlanterhavet, hvor vi skal se både sæler og pingviner.

En rejse til fordel for alle

Rejsen krydrer vi med endnu flere oplevelser. Oplevelser, der kommer alle til gode; Dyrelivet opleves på nærmeste hold i den verdensberømte safaripark Krüger National Park. I både Stellenbosch og Franschhoek besøger vi vingårde, der har eksisteret i mere end 300 år, og hvor vi får lov at smage på nogle af de himmelske dråber der laves i disse områder. Men ingen rejser til det afrikanske kontinent er fuldendte før vi har besøgt de lokale stammer, langt væk fra den klassiske turisme. Derfor skal vi Shangaan-Tsonga stammen, hvor vi kan få et indblik i dagligdagen for lokalbefolkningen. Vi får en oplevelse ud over det sædvanlige, når vi besøger en medicinmand, og får en unik indføring i den traditionelle religion. Vi rejser også til det lille kongedømme eSwatini, hvor vi oplever landets særegne kultur og traditioner på nærmeste hold. Sidst, men ikke mindst, tager vi vandreskoene på, og oplever en af verdens smukkeste ruter – nemlig Panorama-ruten – hvor vi ser den spektakulære Blyde River Canyon, en 25 kilometer lang kløft der skærer sig gennem landskabet. Safari, kultur og fantastiske naturoplevelser venter dig i Sydafrika!

Se alle vores kombinationsrejser.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Let (T1)

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rejse inkluderer lettere trekking når vi oplever Panoramaruten. Trekket er let og ikke særlig langt. På grund af terrænet anbefaler vi dog, at du medbringer gode sko.  Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T1

Fra pris:24.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transfer til/fra lufthavn i Afrika.
 • Alle nævnte game-drives i landcruiser.
 • Alle ophold på nævnte hoteller/lodges
 • Dansktalende rejseleder.
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Engelsktalende chauffør.
 • Gebyrer til Nationalparker.
 • Drikkepenge til lokalguider.
 • 12 x morgenmad.
 • 7 x frokost.
 • 7 x aftensmad.
 • Alle skatter og gebyrer i Danmark.

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer.
 • Vaccination
 • Visum.
 • Afbestillingsforsikring.
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Aktiv ferie i Sydafrikas smukkeste natur

Vi deltager i en mindre vandring , når vi begiver os ud på den naturskønne og verdensberømte ‘panoramarute.’

Sydafrikas vine

Vi besøger vinlandet, og prøver flere vinsmagninger undervejs. Her er der tale om nogle af verdens bedste vine.

Cape Town

Eller ‘The Mother City’ som den kaldes af de lokale. Byen betragtes som en af verdens smukkeste byer.

Et indblik i den lokale hverdag

En rejse til Afrika bør inkludere et besøg hos nogle af de lokale stammer. Vi besøger bl.a. Shangaan-Tsonga-stammen.

Et indblik i Sydafrikas barske fortid

Under rejsen får vi et indblik i det forfærdelige Apartheid-styre, som prægede landet, og som stadig har sine spor.

Safari i Krüger National Park

Ingen tur til Afrika uden safari. Vi oplever dyrelivet i Krüger National Park og får chancen for at opleve ‘The Big Five.’

Swaziland (eSwatini)

Vi besøger kongeriget, eSwatini og får lov til at overnatte i traditionelle græskuppelformede hytter, så vi kan føle os som ”swazier” for en nat.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Johannesburg imorgen. Undervejs vil der være minimum én mellemlanding.

I enkelte tilfælde vil ankomsten være samme aften.

Dag 02 - Ankomst til Johannesburg – Soutpansberg
Magiske Kenya: Strandparadis og safarieventyr

Velkommen til Johannesburg

Når I er kommet vel gennem paskontrollen i lufthavnen står jeres danske rejseleder, lokale guide og chauffør klar til at byde jer velkommen. Vi fortsætter dagens rejse med at køre mod den spektakulære bjergkæde Soutpansberg i den nordlige Limpopo-provins, der er kendt som indgangen til de tre nabolande – Mozambique, Zimbabwe og Botswana.

Vel fremme til vores lodge, er eftermiddagen til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af efter en lang rejse. Vi overnatter på det 4-stjernede hotel Shiluvari Lakeside Lodge, der er beliggende på 30 hektar naturlig vegetation. Vi kan være heldige at se vandbukke og kuduer, som jævnligt besøger området.

Kørsel: Ca. 425 km.

Dag 03 - Et besøg hos Shangaan-Tsonga-stammen
mphambo village 1

Mphambo Village

Efter en god nattesøvn er det tid til en særlig oplevelse, når vi skal se hvordan folk bor og lever i dette område. For ingen rejser til det afrikanske kontinent er fuldendt førend vi har mødt den lokale befolkning på deres præmisser – et autentisk møde langt væk fra klassisk turisme. Så dagen tilbringer vi i landsbyen Mphambo, der er beboet af folk fra Shangaan-Tsonga-stammen.

I landsbyen Mphambo vil vi opleve den samme venlighed og gæstfrihed, der altid har kendetegnet stammen. Mændene tager sig typisk af kvæget, mens kvinder tager sig af dyrkningen af jorden. Når vi ankommer, vil vi møde den lokale høvding, som vil introducere os til landsbyen og dens beboere. Mens vi bliver budt på forskellige lokale retter, får vi et unikt indblik i landsbybeboernes hverdag, hvor de fortæller os om deres kultur, skikke, historie, dagligdag og forhold til deres forfædre.

Efter en minderig dag er det tid til at tage afsked med landsbyen og køre til vores lodge for de næste 2 nætter. Vi overnatter på det 4-stjernede hotel Kubu Safari Lodge, der ligger i et stort privat naturreservat lige uden for Krüger National Park. Mens vi nyder en sundowner og absorbere dagens indtryk, kan vi være heldige at se giraffer eller antiloper der defilerer forbi.

Kørsel: Ca. 250 km.

Dag 04 - Krüger National Park

Bedste rejsetidspunkt Sydafrika

Leopard udgør 1 ud af Afrikas Big 5

I dag skal vi tidligt op og have en hel dags game drive i Sydafrikas største nationalpark, der har et areal på næsten 20.000 km². På dagens game drive er der en stor chance for at vi kan komme til at opleve The Big Five – næsehornet, løven, leoparden, elefanten og bøflen. Vi kører rundt i en åben 4-hjulstrækker for bedre at kunne nyde og betragte dyrelivet.

Vi tilbringer endnu en nat på Kubu Safari Lodge

Dag 05 - Hazyview – Panoramaruten – eSwatini (Swaziland)
swaziland landsby

Swaziland landsby

Efter en skøn nattesøvn er det tid til en dag, der i den grad er dedikeret til naturoplevelser. Vi skal ud på Sydafrikas smukkeste naturrute – Panoramaruten – i den nordøstlige del af landet. Rutens mest fascinerende område er det spektakulære Blyde River Canyon. Den 25 kilometer lange og 1,4 kilometer dybe kløft, er den næststørste canyon i Afrika, og er et af naturens store vidundere på kontinentet.

I området finder vi God’s window. Når I ser gennem ”vinduet”, forstår I hvorfor det bærer dette navn – med en storslået udsigt over kløfter, klippeformationer og vandfald er dette virkelig et område med betagende naturskøn pragt. Vi kommer også til at opleve de geologisk meget imponerende Bourke’s Luck Potholes, som er cylindriske klippeskulpturer formet af vanderosion gennem tusinder af år.

Efter vi har udforsket de naturskabte omgivelser er der tid til at krydse grænsen, og fortsætte rejsen til det lille kongerige Swaziland eller som det retvis hedder i dag eSwatini.

Vi overnatter i Mlilwane Wildlife Sanctuary, der er beliggende i ”Ezulwini Valley” (Valley of Heaven). Vores camp er indhegnet og ligger i det sydlige hjørne af området, hvor der er udsigt til zebraer, impalaer, vortesvin og nyala-antiloper. Vi bor i traditionelle græskuppelformede hytter, så vi kan føle os som ”swazier” for en nat.

Kørsel:Ca. 377 km.

Dag 06 - eSwatini - Pretoria

jacaranda 1

Jacaranda

Efter et skønt morgenmåltid er det tid til at tage afsked med eSwatini og krydse grænsen vestpå til Sydafrika. Målet for dagens rejse er Sydafrikas administrative hovedstad Pretoria. Byen er også kendt som ”Jacaranda City”, når gaderne i september til november er foret lilla af de mange smukke træer. Den guidede sightseeingtur rundt i byen bringer os tilbage i historien. Vi skal bl.a. opleve Voortrekker-monumentet, Union Buildings og Krüger House.

Vi har 2 overnatninger på det 4-stjernede hotel Court Classique Suite Hotel.
Kørsel: Ca. 359 km.

Dag 07 - Pretoria - Johannesburg
soweto 1Efter morgenmaden kører vi til Johannesburg. Uden at overdrive kan Johannesburg siges at være kontrasternes by. ”Joburg”, som den ofte omtales, er Sydafrikas største by med et indbyggertal på ca. 6,3 millioner mennesker.

Vi skal ud at besøge den berømte og berygtede township Soweto (South West Township) og få et lille indblik i dagligdagen her. Det anslås, at der bor ca. 2 millioner mennesker i byområdet, der er omkring 65 km² stort. På vores tur rundt i Soweto skal I besøge Nelson Mandelas hus. Allerede som ung jurastuderende blev Mandela involveret i frihedskampen mod det hvide apartheidstyre. Han blev hurtigt en af frontfigurerne i African National Congress (ANC), og fra 1947 og 14 år frem boede han og hustruen Winnie på adressen Vilakazi Street, House 8115 i Soweto.

Efter frokosten afslutter vi dagens sightseeing med at besøge Apartheidmuseet. Museet blev grundlagt i 2001 og anerkendes som det førende museum i verden, der beskæftiger sig med Sydafrikas historie fra det 20. århundrede.

Vi overnatter på Court Classique Suite Hotel.
Kørsel: Ca. 62 km.

Dag 08 - Togrejse mellem Johannesburg og Cape Town
train ride

Togturen mod Cape Town

I dag venter endnu et højdepunkt på denne rejse, når vi går ombord på toget der bringer os fra Johannesburg til Cape Town. Det er en af de bedste måder at se og opleve landet på. For der er noget nærmest terapeutisk ved at se verden langsomt ændre sig uden for vores vinduer, når vi rejser med tog. Denne 1600 kilometer lange rejse illustrerer på bedste vis ”en verden i ét land”.

Vi rejser med Shosholoza Meyl og overnatter i deres Premier Classe, der har kupéer med aircondition. Når vi ankommer til togstationen, vil togpersonalet tage sig af din bagage og sørge for at bære det til din kupé. Når fløjten lyder for afgang, er det bare at læne sig tilbage, slappe af og nyde det. Det er mere end blot en rejse fra a til b – det er næsten som en miniferie i sig selv. Vi bliver i løbet af togrejsen forkælet med velkomstdrink, fuld engelsk morgenmad, 4-
retters frokost, High Tea og 5-retters middag i spisesalonen.

Dag 09 - Cape Town og vin i Stellenbosch
neethlingshof estate

Neethlingshof estate

Vi ankommer til Cape Town omkring middagstid, hvor vores chauffør venter på os for at byde os velkommen, og fortsætte vores rejse sammen til Stellenbosch. Byen er også kendt som City of Oaks grundet det store antal egetræer, som byens grundlægger Simon van der Stel lod plante langs gaderne. Det er en utrolig farverig og smuk arkitektonisk by omgivet af bjerge og vinmarker.

Noget af verdens bedste vin kommer fra dette område. Vi skal besøge den elegante vingård Neethlingshof, der blev bygget i 1692. Grundlæggere af vingården kaldte den oprindeligt De Wolwedans (Ulvenes dans), idet han forvekslede de strejfende sjakaler i området med ulve. Vi kommer på en guidet tur i den velassorterede vinkælder, og afslutter besøget med vinsmagning i gårdhaven.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Det er muligt at gå en tur rundt i byens centrum, og nyde den smukt bevarede afrikaans og victorianske arkitektur, såvel som de mange tillokkende kunstgallerier, håndværksforretninger og gavebutikker. Vi har 2 overnatninger på det 3 stjernede Rivierbos Guest House, der med sin perfekte kombination af gammeldags charme og moderne bekvemmeligheder, er ideelt beliggende i hjertet af byen.

Kørsel: Ca. 57 km.

Dag 10 - Vinlandet
franschhoek

Franschhoek

Morgenen indledes med en gåtur rundt i Stellenbosch, inden vi drager videre ud i vinlandet. Vi besøger Boschendal Farm Estate, der blev grundlagt i 1685, og som er en af de ældste vingårde i Sydafrika. Her skal vi smage på husets specialiteter, når vores værter åbner dørene for os. Vi skal bl.a. smage deres prisvindende årgangsvine og den særlige chokoladevin. Det er muligt at købe håndlavede souvenirs og vine med hjem, som et evigt minde.

Derfra kører vi videre til Franschhoek, der direkte oversat fra hollandsk betyder ”det franske hjørne”. Byen er en af de ældste byer i Sydafrika og har sin oprindelse fra 1688, da franske huguenotter slog sig ned her.

Franschhoek har et indbyggertal på omkring 18.000 mennesker, og betragtes som landets mad- og vinhovedstad. Vi går på en tur rundt i byen og ser de hyggelige gallerier, delikatessebutikker og antikvitetsforretninger, der præger bybilledet.

Kørsel: Ca. 75 km.

Dag 11 - Stellenbosch - Cape Town
Rejse til Cape Town & Victoria Falls

Jackass-pingvinerne

Efter en god nattesøvn er det tid til endnu en oplevelsesrig dag, hvor vi skal ud at se noget af den smukkeste natur omkring Cape Town. Vi kører til den hyggelige by Simon’s Town, hvor vi tager på en lille byrundtur. Derfra forsætter vi til Boulders Beach, hvor en koloni på godt 3000 Jackass-pingviner holder til. Pingvinerne er yderst fascinerende og meget fotogene, så benyt endelig lejligheden til at tage nogle uforglemmelige billeder.

Vi kører videre til Kap Det Gode Håb og Cape Point. Her, helt på spidsen af Afrika, hvor en af de største havklipper i verden kaster sig ud i et stormfuldt hav, er der både drama og ro. Små bugter og bløde hvide sandstrande tilbyder de perfekte betingelser for at opleve forskellige dyrearter såsom antiloper, bjergzebraer og strudse. Vi går en tur rundt i de fantastiske omgivelser og stiller op til fotografering foran det verdensberømte Cape Point-skilt.

Vi fortsætter vores rejse langs halvøen Cape Peninsula. Landskabet er fantastisk med snoede bjergveje, der skærer sig ind i klipperne højt over det brusende hav. Vi kører ad Chapman’s Peak Drive, der er en af verdens smukkeste vejstrækninger. I havet kan vi være heldige at se migrerende sydlige rethvaler. Vi stopper ved Hout Bay, hvor vi skal på et spændende 40- minutters krydstogt til Duiker Island, hvor vi kan opleve tusinder af vilde pelssæler i deres smukke naturlige levested.

Vi skal overnatte på det 4-stjernede hotel Head South Lodge Boutique Hotel, der ligger i bydelen Green Point.

Dag 12 - Cape Town
Rejse til Cape Town & Victoria FallsCape Town kan, uden at overdrive, betragtes som en af verdens smukkeste byer. The Mother City, som den benævnes af de lokaler, ligger smukt omkranset af Taffelbjerget og Atlanterhavet. Mange rejsende elsker denne unikke by med sin fascinerende historie, interessante kultur, naturlige skønhed, prisvindende vine og afslappede livsstil.

Vi begynder vores byrundtur i den smukke Company’s Garden, der er landets ældste park og omgivet af historiske bygninger. Haven blev oprindeligt bygget som en forsyningsstation for de skibe fra Hollands Østindisk Selskab, der rundede spidsen af Afrika på deres vej til Asien. Efter måneder på havet kunne deres skibe blive fyldt op med friske råvarer dyrket i haven – deraf navnet ”selskabets have”.

Derfra går vi videre til det livlige Green Market Square, der i dag er Cape Towns loppemarked. Pladsen blev oprettet i 1696 under den hollandske besættelse af Kapkolonien. I de mere end 300 år har pladsen tjent mange formål. I begyndelsen blev den brugt som markedsplads, hvor de friske grøntsager, som blev dyrket i Company’s Garden, blev solgt sammen med slaver. Sidenhen blev det opført et vagthus, som var hovedkvarter for Kapkoloniens borgerpatruljer, som patruljerede og holdt øje med eventuelle brande. Med tiden blev pladsen mere og mere forfalden og endte i 1950’erne med at blive til en parkeringsplads. Men i 1989 rejste pladsen sig fra asken, da et vigtigt historisk øjeblik udfoldede sig her: ”Purple Rain-protesten” mod Apartheid. Da demonstranterne ankom til pladsen, blev de mødt af politiets vandkanoner, der sprøjtede lilla farvestof på dem alle. En af demonstranterne sprang op på kanoen og forsøgte at omdirigere den væk fra skaren af folk og i stedet mod hovedkvarteret for Apartheid-regeringen, hvis bygninger blev farvet lilla!

Vi fortsætter dagens sightseeing med en slentretur gennem det farverige Cape Malay-distrikt Bo-Kaap. Herefter fortsætter vi til mindesmærket for Cecil Rhodes på Devil’s Peak og videre til Kirstenbosch National Botanical Garden.

Om eftermiddagen kører vi til Victoria & Alfred Waterfront. Havneområdet er et sandt eldorado for livsnydere med dets udvalg af specialforretninger, markeder, restauranter og underholdning. Vores afskedsmiddag indtager vi på Restaurant Gold, der er en pulserende panafrikansk oplevelse i hjertet af Cape Town. Vi sidder i en historisk gammel gårdsplads, hvor vores sanser bliver vækket af et overdådigt festmåltid af afrikanske specialiteter og lokale afrikanske rytmer.

Dag 13 - Afrejse fra Cape Town
Ohange LodgeNyd den sidste morgenatmosfære i Cape Town. Hop en tur i hotellets swimmingpool eller køb de sidste souvenirs inden vi gør os klar til at tage til Cape Town International Airport for at begynde vores rejse hjem til Danmark. Træt, men fyldt op med en masse dejlige ferieminder, nye venskaber og naturligvis unikke pletskud.
Dag 14 - Ankomst til Danmark

african wild dog 1Tusind tak for denne gang. Vi håber, at kunne byde dig velkommen på endnu en af vores destinationer.

Indkvarteringer

Vi overnatter på nedestående indkvarteringer gennem rejsen. Alle indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Shiluvari Lakeside Lodge

Shiluvari Lakeside Lodge

★★★

Kubu Safari Lodge

Kubu Safari Lodge

★★★

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Mlilwane Wildlife Sanctuary

★★★

Court Classique Suite Hotel

Court Classique Suite Hotel

★★★

train ride

Shosholoza Meyl

Togrejsen
Rivierbos Guest House, Stellenbosch

Rivierbos Guest House

★★★

Floreal House

Head South Lodge Boutique

★★★