fbpx

Sydafrika

Sydafrika – Oplev spidsen af Afrika med dansktalende rejseleder. Bliv klog på landets kontrastrige historie, se det fantastiske dyreliv og det mangfoldige lokalsamfund.

 

– Med dansktalende rejseleder

Sydafrika til fordel for dig – Rejser til Sydafrika med dansk rejseleder

Sydafrika er et land fyldt med fantastiske kultur- og historieoplevelser, storslået safarieventyr og en natur i verdensklasse. Hvis du ønsker at kombinere en aktiv ferie med det vilde dyreliv og mange autentiske oplevelser i de små landsbyer, er en rundrejse i Sydafrika den perfekte ferie for dig. Med vores danske rejseleder kan du trygt tage på eventyr og opleve det bedste af Sydafrika.

Find det bedste rejsetidspunkt til Sydafrika og meget mere under praktisk information. Siden åbner i et nyt vindue.

Sydafrika er det eneste land i verden med tre hovedstæder; Cape Town (lovgivende), Pretoria (administrativ) og Bloemfontein (dømmende).

Dansk tale
Rundrejse & Safari

Sydafrika, eSwatini & Lesotho: Safari, smukke landskaber og kultur

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

Antal personer

4 personer

mulighed for at tage på safarimulighed for trekking

Fra pris:/ pr. pers21.699 DKK

Læs mere
Dansk tale
Rundrejse & Safari

Sublime Sydafrika: Safari, storbyer og sanseoplevelser

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

Antal personer

4 personer

mulighed for trekkingmulighed for vinsmagningmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers24.997 DKK

Læs mere
Dansk tale
Rundrejse

Sydafrika: Safari, Garden Route & Cape Town

Inklusiv fly

Inkl fly

Antal dage

15 dage

Antal personer

4 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safarimulighed for vinsmagning

Fra pris:/ pr. pers27.499 DKK

Læs mere
Dansk tale
Rundrejse

Suveræne Sydafrika: En verden i ét land

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

19 dage

Antal personer

6 personer

mulighed for trekkingmulighed for vinsmagningmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers38.497 DKK

Læs mere
Dansk tale
Rundrejse & Safari

Sydafrikas seværdigheder: For krop og sjæl

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

Antal personer

4 personer

mulighed for vinsmagningmulighed for at tage på safarimulighed for trekking

Fra pris:/ pr. pers22.997 DKK

Læs mere
Dansk tale

Fra pris:/ pr. pers44.897 DKK

Læs mere
Dansk tale
Rundrejse & safari

Rejse til Sydafrika & Zimbabwe: Ånden fra det sydlige Afrika

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

Antal personer

4 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers29.997 DKK

Læs mere

Om Sydafrika

På Afrikas sydlige del, der med sin lange kystlinje strækker sig mere end 2500 km op langs det sydlige Atlanterhav og Det Indiske Ocean, ligger Sydafrika. Landet grænser mod Namibia, Botswana, Mozambique, Zimbabwe, Lesotho og Eswatini (Swaziland). Mafadi i Drakensberg er med sine 3.450 m det højeste bjerg i det sydlige Afrika.

På en rejse til Sydafrika vil du opleve en hel verden samlet i et og samme land. Udover nogle af verdens bedste safarimuligheder, frister Sydafrika også med badeferie på lækre, brede sandstrande, vinsmagning, trekking oplevelser i den storslåede natur samt fantastiske gourmetoplevelser. Det er ligeledes i Sydafrika at du finder kontinentets mest spændende storby, Cape Town, der rummer et autentisk, farverigt kulturliv og fantastiske nærliggende naturoplevelser. Sydpå finder du vinområderne der består af frugtplantager, vinranker og hyggelige vingårde – perfekt for vinentusiaster.

Safari i Sydafrika
Når det gælder safarioplevelser i Sydafrika, er det oplagte valg at besøge Krüger National Park. Krüger National Park er en af verdens største safariparker samt et af det sydlige Afrikas mest storslåede naturområder. I parken er der stor chance for at opleve Afrikas mest kendte dyr, herunder de berømte ‘The Big Five’, som består af; Løven, elefanten, bøflen, næsehornet og leoparden. Derudover rummer parken også et væld af fugleliv, bavianer, geparder, vildhunde, antiloper, gnuer og mange andre dyrearter. I floderne kan der både opleves krokodiller og flodheste. Sidst, men ikke mindst, består Sydafrika ikke blot af savanne og tropisk dyreliv, landet byder nemlig også på dyr, som man normalt forbinder med kolde egne, herunder pingviner, sæler og hvaler.

Andre oplevelser i Sydafrika
Det er ingen hemmelighed, at Sydafrika er et land med en barsk historie bag sig. Det årelange apartheidstyre har efterladt dybe spor i landet, og det er umuligt ikke at blive berørt af den barske historie, når man besøger landet. På en rejse til Sydafrika vil du blive mødt af en lokalbefolkning, der inspirerer dig med optimisme, håb og energi. Du vil opleve et land, hvor modsætninger bor side om side; lige fra store villaer i pulserende storbyer, til små, stille og rolige zululandsbyer.

Ferie med Formål har nøje skræddersyet vores rejser til Sydafrika, så de lever op til to vigtige formål: De udvikler dig og de giver dig et helt nyt perspektiv på tilværelsen.

Oplevelser for alle i Sydafrika

På en rejse til Sydafrika vil du opleve en hel verden samlet i ét og samme land. Ud over nogle af verdens bedste safarimuligheder, frister Sydafrika også med badeferie på lækre, brede sandstrande, vinsmagning, trekkingoplevelser i den storslåede natur samt fantastiske gourmetoplevelser. En ferie i Sydafrika kan det hele.

Det er ligeledes i Sydafrika, at du finder kontinentets mest spændende storby, Cape Town, der rummer et autentisk, farverigt kulturliv og fantastiske nærliggende naturoplevelser. Syd på finder du vinområderne, der består af frugtplantager, vinranker og hyggelige vingårde – perfekt for vinentusiaster.

Du kan læse mere om, hvad du bør vide før du rejser til Sydafrika her.

Spændende safari på savannen i Sydafrika

På din rundrejse i Sydafrika må du ikke gå glip af en safarioplevelse. Det oplagte valg er at besøge Krüger National Park. Krüger National Park er en af verdens største safariparker samt et af det sydlige Afrikas mest storslåede naturområder. I parken er der stor chance for at opleve Afrikas mest kendte dyr, herunder de berømte ”The Big Five”, som består af løven, elefanten, bøflen, næsehornet og leoparden. Derudover rummer Sydafrikas mest kendte park også et væld af fugleliv, bavianer, geparder, vildhunde, antiloper, gnuer og mange andre dyrearter. I floderne kan der både opleves krokodiller og flodheste.

På din ferie i Sydafrika kan du også slå et smut forbi havet. Foruden et tropisk dyreliv byder Sydafrika nemlig også på spændende havvdyr, herunder pingviner, sæler og hvaler. Du får en fuldendt dyre-rejse!

Rørende historie, pulserende byliv og inspirerende kultur i Sydafrika

Det er ingen hemmelighed, at Sydafrika er et land med en barsk historie bag sig. Det årelange apartheidstyre har efterladt dybe spor i landet, og det er umuligt ikke at blive berørt af den barske historie, når du er på ferie i Sydafrika. På en rejse til Sydafrika vil du blive mødt af en lokalbefolkning, der inspirerer dig med optimisme, håb og energi. Din rundrejse vil vise dig et land, hvor modsætninger bor side om side, lige fra store villaer i pulserende storbyer til små, stille og rolige zululandsbyer.

Ferie med Formål har nøje skræddersyet vores rejser til Sydafrika, så de lever op til to vigtige formål: De udvikler dig, og de giver dig et helt nyt perspektiv på tilværelsen.

Sydafrika med dansk rejseleder

Jeg er 49 år, gift og bosiddende i Kenya, hvor jeg har det overordnede ansvar for den danske NGO Periamma’s arbejde i Kenya. Sammen med vores lokale partnere arbejder jeg på at forbedre de uddannelsesmæssige forhold for de børn og unge, der er på vores skoler i Baringo County. Jeg har siden 2017 været ansvarlig for forskellige Danida-støttede projekter, herunder et valgprojekt, hvor formålet var sikre at de unge deltog fredeligt i det nationale valg i 2017; og i de sidste 3 år et projekt omkring ”Sexual Reproductive Health Rights”, hvor formålet er at give de unge øget kontrol og selvbestemmelse over deres eget liv.

Siden 2013 har jeg arbejdet jeg som rejseleder på rejser til den østlige- og sydlige del af Afrika. Jeg er villig til at gå rigtig langt for at mine gæster kan få lige dét ekstra med, når jeg er med som rejseleder. En rejse er nemlig ikke bare en rejse. Den skal kunne skabe mindeværdige oplevelser, som man som gæst husker tilbage på med glæde mange år fremover. Så mine gæster skal mærke min empati, passion og kærlighed til det jeg viser og formidler.

Mit hjerte banker for Afrika og jeg glæder mig derfor meget til at give jer et lille indblik i det fantastiske kontinent med sin storslåede natur, imponerende dyreliv, kulturelle mangfoldighed og charmerende storbyer.

sydafrika med dansk rejseleder

Det må du ikke gå glip af i Sydafrika…

lion open mouth

Krüger National Park

Et uundværligt besøg på din rundrejse i Sydafrika er Krüger Nationalpark beliggende i den nordøstlige del af Sydafrika. Parken grænser til Mozambique i øst og Zimbabwe i nord. Krüger Nationalpark rummer mere end 20.000 kvadratkilometer og består af en imponerende biodiversitet samt 14 forskellige økozoner med hver sin flora og fauna. Med sin fantastiske natur er Krüger National Park hjem for et væld af dyrearter – og på en safarirejse kan du opleve nogle af de 147 pattedyrsarter, 114 krybdyrarter samt mere end 500 forskellige fuglearter.

Red-Mountain-Winery

Vinlandet

På en rejse til Sydafrika vil du smage dejlig mad og vin. I Sydafrika ligger nemlig nogle af verdens bedste vingårde, der producerer nogle af verdens bedste vine. Sydafrikas mest kendte vindistrikter er blandt andet Paarl, Stellenbosch og Franschhoek. Under vores ferie i Sydafrika har vi arrangeret vinsmagning, hvor du kan prøve de lokale specialiteter, herunder den lokale drue, Chenin Blanch. Med det imponerende bjerglandskab i baggrunden bliver udsigten ikke flottere – et højdepunkt på din ferie i Sydafrika!

Eshowe, Zululand

Cape Town

Cape Town kan, uden at overdrive, betragtes som en af verdens smukkeste byer, og storbyen er et must på din rejse til Sydafrika. ”The Mother City”, som den benævnes af de lokale, ligger smukt omkranset af Taffelbjerget og Atlanterhavet. Mange rejsende elsker denne unikke by med sin fascinerende historie, interessante kultur, naturlige skønhed, prisvindende vine og afslappede livsstil. Med en dansk rejseleder kan du trygt besøge den unikke by på din ferie i Sydafrika.

Læs mere om Cape Town og få inspiration til denne fantastiske destination på din rundrejse i Sydafrika.

swaziland landsby

Besøg hos de lokale stammer

Et besøg hos lokalbefolkningen er en unik oplevelse på din rejse til Sydafrika. Hos Ferie med Formål er det vigtigt, at vi har lokalbefolkningen med i tankerne. Derfor har vi inkluderet et besøg i lokale landsbystammer, hvor du får et indblik i livet på savannen. Under disse besøg vil du få en unik oplevelse, hvor du får et helt nyt perspektiv på tilværelsen. Det er en mulighed for at deltage i lokale aktiviteter på din rejse i Sydafrika. Og bedst af alt: Med dit besøg har Ferie med Formål sørget for, at du bidrager med økonomisk og medicinsk støtte til befolkningen.

Hvor ligger Sydafrika?

Sydafrika ligger, som navnet antyder, på Afrikas sydlige del, og med sin lange kystlinje strækker landet sig mere end 2500 km op langs det sydlige Atlanterhav og Det Indiske Ocean. Sydafrika grænser mod Namibia, Botswana, Mozambique, Zimbabwe, Lesotho og Eswatini (Swaziland). Mafadi i Drakensberg er med sine 3450 meter det højeste bjerg i det sydlige Afrika.

Hvad kaldes folk i Sydafrika?

Der bor omkring 50 millioner indbyggere i Sydafrika, og befolkningstypen er meget varieret: 22% zulu, 18% xhosa, 13% hvide og de resterende 47% er lokale befolkningsgrupper. Omkring 80% er kristne eller katolikker.

Hvornår er det bedst at rejse til Sydafrika?

Du kan rejse til Sydafrika året rundt, men de fleste foretrækker at tage på ferie fra oktober til marts for at undgå regntiden. Når det er vinter i Danmark, er det sommer i Sydafrika. Sydafrikas sommer er meget varm landet over, hvorimod vinteren har mere behagelige, lune temperaturer. Dog kan det blive koldt om natten i højtliggende områder.

Er det farligt at rejse til Sydafrika?

Nej, det er ikke farligt at rejse til Sydafrika, hvis du har fornuften med dig og tænker dig om. Selvom Cape Town er et af de lande i verden med højest kriminalitetsrate, skal du ikke være bange for at rejse til Sydafrika.

Hos Ferie med Formål sender vi dig trygt afsted på ferien med en dansk rejseleder, der kender lokalområder og risikozoner ud og ind. Du er altså i helt trygge hænder på dit eventyr i Sydafrika.