fbpx

Hvornår er det bedst at rejse til Færøerne?

Her finder du alt praktisk information om Færøerne

Hvornår er det bedst at rejse til Færøerne? 

Nedenfor finder du alt praktisk information om Færøerne. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Færøerne?

Den bedste tid at rejse til Færøerne afhænger af, hvad du ønsker at opleve, men generelt er maj til september de mest populære måneder. Her er vejret mildest, dagene er lange, og landskabet står grønt og frodigt. Det er også højsæson for aktiviteter som vandreture og fuglekiggeri, især hvis du vil opleve søpapegøjerne på øer som Mykines.

Hvis du foretrækker færre turister og en mere rolig atmosfære, er foråret og efteråret ideelle. Her kan du opleve de dramatiske skift i vejret, som Færøerne er kendt for, og stadig nyde gode forhold til udendørs aktiviteter.

For en unik oplevelse kan du rejse til Færøerne om vinteren, hvor øerne ofte er indhyllet i en magisk, rå skønhed. Selvom vejret kan være mere uforudsigeligt, er det en fantastisk tid til at opleve den autentiske færøske kultur og måske endda nordlys.

Klima

Færøerne består af 18 øer, hvoraf de 17 er beboede. Færøernes vejr og klima er påvirket af Golf- og Atlanterhavsstrømmene, men har tempereret og mildt klima, den nordlige placering taget i betragtning. Vejret er præget af hurtige skift, men er oftest tåget, blæsende og fugtigt. Netop det fugtige vejr er med til at optimere forholdene for de mange græsheder på Færøerne.

Hvornår er det bedst at rejse til Færøerne

Pas

Danske statsborgere kan frit rejse til Færøerne. Man skal kunne legitimere sig med legitimation, der indeholder et billede (f.eks. kørekort). Vi anbefaler altid at medbringe et pas.

Vaccination

Vi henviser til Statens Serums Instituts hjemmeside. Her kan du læse alt relevant information når det kommer til vacciner. Du kan også kontakte din egen læge.

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.)

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er mod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker.

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

På vores rejser til Færøerne, anvender vi typisk Atlantic Airways eller SAS. 

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikring på rejsen henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre og samtidig på svar på hvilken forsikring du bør vælge.

Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog på Færøerne

Det officielle sprog er færøsk, der har sin oprindelse fra oldnordisk. Sproget er nært beslægtet med islandsk og tilsat nogle nordiske dialekter. Dansk læres desuden i folkeskolen allerede fra 3. klasse.

Valuta

Den færøske møntfod er “kroner”. Disse svarer til danske kroner. Færøerne har egne sedler men danske mønter. Man kan godt benytte danske sedler. Der findes hæveautomater i de større byer/bygder og man kan hæve penge med følgende kreditkort: Dankort, Eurocard/Mastercard og VISA. Selv om de fleste butikker på Færøerne accepterer Dankort, Visa og Mastercard, anbefales det at medbringe kontanter, hvis man skal ud til de små bygder.

Tidsforskel

Færøerne er altid en time bagefter Danmark. Det vil sige, at når klokken er 12:00 i Danmark, er den 11:00 på Færøerne.

Elektricitet

Der er 220 v, 50Hz, vekselstrøm på Færøerne.

Telefoni og internet

På Færøerne er der to mobiloperatører: FøroyaTele og Hey. Generelt er mobildækningen god på øerne. Det anbefales at kontakte jeres teleselskab for at få information om dækning, data og roaming. Internetadgang er almindeligt tilgængelig mange steder, såsom på caféer, hoteller og lignende offentlige steder.

Drikkepenge

Betjening og moms er uden undtagelse inkluderet i priserne på Færøerne.

Prisniveau

Det svarer nogenlunde til niveauet i Danmark. Fisk og skaldyr er ofte billigere, da Færøerne her er selvforsynende. Prisniveauet på diverse aktiviteter, oplevelser og besøg på restaurant er nogenlunde det samme som i Danmark.

Religion

Den dominerende religion på Færøerne er kristendommen, og størstedelen af befolkningen tilhører den evangelisk-lutherske kirke, som også er den officielle kirke på øerne. Denne kirke kaldes Fólkakirkjan (Folkekirken) og er en del af den danske folkekirke.

Derudover findes der mindre kristne trossamfund, såsom BrødremenighedenJehovas Vidner, og Plymouthbrødrene, men den lutherske kristendom har klart flest tilhængere på Færøerne. Religiøse traditioner og kirkelige ceremonier spiller en vigtig rolle i færøsk kultur og samfund.