fbpx

Praktisk information om Thailand

Bedste rejsetidspunkt til Thailand, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Thailand. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Det bedste rejsetidspunkt til Thailand er efter højsæsonen. Højsæsonen ligger fra midt november til midt januar. Du vil opleve væsentlig færre turister i marts of april. Det gør også, at der er et væsentlig prisvalg på de fleste hoteller og restauranter i disse måneder. Vejret er vamt og luftfugtigheden er høj hele året rundt. 

I august, september og to uger ind i oktober kan du opleve regn, da regnsæsonen falder her. Dog plejer regnen kun at stå på i 10-20 minutter, og kommer ofte om aftenen. 

Klima
Bedste rejsetidspunkt til ThailandBedste rejsetidspunkt til Thailand
Pas & Visum

Ved almindelige turistrejser til Thailand, som ikke varer over 30 dage, behøver du som dansk statsborger ikke visa. Skal du opholde dig i landet i mere end 30 dage, skal du ansøge om et turistvisum via den thailandske ambassade. Regler om visum kan læses på udenrigsministeriets hjemmeside

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, hjælper vi dig gerne. 

Immigrationen i Thailand

Ved ankomst til Thailand, skal du igennem immigrationen. Under flyrejsen modtager du et kort (det ligner et boardingkort), hvorpå du skal udfylde personlige oplysninger. Dette kort skal du fremvise i immigrationen sammen med dit pas. For at lette ventetiden ved immigrationen, anbefaler vi, at du udfylder kortet allerede på flyrejsen. Tip: medbring en kuglepen på flyet.

Vaccination

Vaccination afhænger af rejsetype og rejselængde. Vi anbefaler at du kontakter din læge efter du har valgt din feriedestination i Thailand. Fortæl hvor i landet du skal rejse hen. Du kan læse mere om vaccinationer på Statens Serums Instituts hjemmeside.

Flybilletter

Kort tid efter at du har bestilt rejsen, modtager du dine flybilletter. Når du modtager dine flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navnene på billetten. Navnene skal stå præcis som i passet. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Skal du flyve med et indenrigsfly i Thailand, er der begrænsninger på, hvor mange kg du må medbringe. Medbring gerne en trøje i håndbagagen, da der – pga. aircondition – kan være koldt på disse flyvninger. Du kan med fordel læse mere regler på vores side der omhandler bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om rejseforsikring. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre.  Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål. Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Thailand

Sproget i Thailand er thai. Generelt kan du de fleste steder begå dig fint med engelsk. Du vil dog opleve, at enkelte har svært ved engelsk. Dette er ofte ældre samt thaier der ikke direkte arbejde med turismen og dermed ikke benytter sig af det engelske sprog i dagligdagen – heriblandt landsbyerne. På vores rejser er vores guide med dig og kan oversætte når som helst.

Valuta

Valutaen i Vietnam er vietnamesiske dong. 1 DKK svarer til ca. 3500 VND. Du kan se den aktuelle kurs på valutaomregnerens hjemmeside

Hæveautomater er at finde i alle storbyer og kortbetaling bliver mere og mere udbredt. Ferie med Formål arrangerer dog hovedparten af turene uden for turistområderne. Her vil der være vanskeligt at finde hæveautomater, og meget få butikker og restauranter tager imod kortbetaling. Her anbefaler vi, at du medbringer USD og veksler på et officielt vekselkontor i Vietnam. 

Tidsforskel

Tidsforskellen i Thailand afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

 

  • Ved sommertid i Danmark:  +5 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17 i Thailand.
  • Ved vintertid i Danmark: +6  timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18. i Thailand.
Elektricitet

I Vietnam finder du alt fra 110 til 230 volt. Stikkene kan både være 2 og 3 benet, runde og flade afhængigt af, hvor du er. Derfor skal du sørge for, at have en adapter med på rejsen, hvis du har brug for at oplade elektronikken. Disse kan du købe i de fleste store lufthavne. Du kan også besøge avxperten, der har adaptere til flere lande. 

Telefoni og internet

Det kan være en dyrt at ringe til og fra Thailand. Du kan med fordel undersøge med dit mobilselskab, hvad der gælder for dig og dit abonnoment i Thailand. Ved du allerede inden afrejse, at du får brug for at ringe hjem, kan det være en god idé at undersøge, om dit abonnoment tillader at ringe fra udlandet. Visse abonnomenter har en spærrer, som du er nødt til at åbne. En spærre kan resultere i, at du hverken kan modtage eller foretage opkald og SMS til/fra din telefon. 

Mener du, at det er for dyrt at ringe hjem, kan du med fordel købe taletidskort i butikkerne i Thailand. Disse kan eksempelvis købes i lufthavnens kiosker samt i 7-eleven butikkerne, som efterhånden findes på alle gadehjørner.

Ligeledes kan det være en god idé at slå roaming og mobildata fra når du forlader Danmark. På den måde undgår du en dyr regning på mobildata og roaming i Thailand. Husk, at der på de fleste hoteller findes wifi. 

Den internationale landekode i Thailand er +66. 

Drikkepenge

Drikkepenge skal afspejle din tilfredshed med deres service. Generelt siger man, at det er normalt at give 10 %.

Prisniveau

Prisniveauet i Thailand et steget lidt de seneste år, særligt i turistområderne.

En thairet kan koste mellem 40 – 90 THB i en lokal thairestaurant. Samme ret kan koste 120 – 200 THB i en international restaurant. Vestlig mad er mellem 500-1000 THB.

Kulturelle forskelle

Noget af det bedste ved at rejse udenlands er at opleve forskellige kulturer. Det er dog vigtigt, at du respekterer de lokale skikke og følger reglerne. Herunder finder du nogle tips til god opførsel i Thailand:

 

  • Undgå generelt at snakke om kongefamilien i Thailand. Kongefamilien er enormt respekteret.
  • Dæk altid skuldre og knæ ved tempelbesøg.
  • Tænk over din påklædning – især i mindre landsbyer. Undgå alt for korte shorts, tanktops og badetøj/bikini.
  • Få aldrig en Buddha tatovering eller poser med/ved en Buddhastatue.
  • Rør aldrig ved folks hoved, da det siges at bringe uheld. Hovedet er det helligste sted på menneskets krop.
  • Tag altid skoene af, når du går indenfor i private hjem, kirker og templer.
  • Undgå vrede og udstrål aldrig aggressivitet.
  • Bad/solbad aldrig nøgen på strande som hovedsageligt er besøgt af lokale.
Rygelov skærpet i år 2017

Det er ulovligt at medbringe e-cigaretter, e-væske og vandpiber til Thailand.

Det er ulovligt at ryge på offentlige steder såsom hoteller, restauranter, templer & bedesteder, stationer, forlystelsesparker, hospitaler, skoler, butikker, apoteker og i shopping centre. De fleste, steder hvor rygning er tilladt, fremgår det af et skilt.

Depositum på hoteller

De fleste hoteller beder om et depositum på 3.000 – 5.000 THB pr. værelse ved check-in. Depositum kan betales med kontanter, men vi – og hotellerne – anbefaler, at du betaler med kort. Depositum tilbagebetales ved udrejse, og har du betalt med kort, bliver beløbet ofte kun reserveret på dit kort, i den tid du bor på værelset.

Køb af souvenirs

Mange køber souvenirs med hjem. Vi anbefaler dog, at du ikke køber (og dermed støtter) souvenirs solgt i dyreparker, der ikke er godkendt af Ferie med Formål. Heriblandt elfenben, fjer, tænder og lignende genstande.

Husk også, at det er ulovligt at tage planter og koraller med ud af Thailand. Dette kan give store bøder på op til 5.000 THB pr. genstand.

Den danske ambassade, Thailand
Den danske ambassade, Thailand
Sathorn Soi 1, (10 Soi Attakarn Prasit),
South Sathorn Road
10120 Bangkok

Phone: +66 (0) 2343 1100
E-mail: bkkamb@um.dk