Bedste rejsetidspunkt til Indonesien, pas, visum og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.
Nedenfor finder du alt praktisk information om Indonesien. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig.
Hvornår er det bedst at rejse til Indonesien?
Du kan rejse til Indonesien hele året. Den varme temperatur finder du hele året igennem. Spørgsmålet er, hvornår regnsæsonen finder sted.
Vejr og klima ændrer sig hele tiden. Men nedenfor har vi gjort et forsøg, ved at tage udgangspunkt i klimaet de seneste år.
Bali
Sol og tørvejr er der mest af i månederne fra april – september, mens der fra november til og med februar er mere regnfuldt. Ofte kommer regnen i korte perioder, hvorefter solen kommer frem igen. Temperaturene ligger på omkring 30 grader hele året rundt. Det gør Bali til en helårsdestination.
Resten af Indonesien
Det samme gør sig faktisk gældende i resten af Indonesien, med undtagelse i det nordlige Sulawesi. Her regner det mest i juni og juli.
Pas & Visum
Som dansk statsborger behøver du ikke et visum for at rejse til Indonesien. Under ankomst modtager du – gratis – et 30 dages visum. Ønsker du at være i landet mere end 30 dage, skal et visum på 60 dage søges på den Indonesiske ambassade i Hellerup.
Husk, at du skal kunne vise en udrejse billet, for at komme ind i landet. Denne fremgår på din billet, som du modtager efter kort efter bestillingen af rejsen.
Bemærk: Dit pas skal have 2 tomme sider til visa stempler. Og det skal være gyldigt minimum 6 måneder efter udrejse af Indonesien.
Vaccination
Vi anbefaler, at du kontakter egen læge, og forhører dig, hvilke vacciner der er gældende for dig. Du kan med fordel kontakte lægen efter du har valgt din destination. Vacciner afhænger ofte af rejsetype og rejselængde. Der kan være forskel på vaccinen hvis du skal udforske Borneos jungleliv, eller trekke blandt vulkanlandskabet på Sumatra.
Du kan også læse mere om vacciner på Statens Serums Instituts hjemmeside.
Bagage
Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.
Skal du flyve med et indenrigsfly i Indonesien, gør vi opmærksom på, at det ofte er 20 kg der gælder. Medbring gerne en trøje, da der – pga. aircondition – kan være koldt på disse flyvninger.
Du kan med fordel læse mere om bagageregler på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.
Sædereservation & opgraderinger
Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.)
Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden.
Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker.
Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne.
Flybilletter
Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference.
Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.
Forsikringer
Gældende forsikringer henviser vi til vores side om forsikringer. Her kan du læse alt der har med din rejseforsikring at gøre. Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.
Rejsebetingelser
Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål. Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’
Sprog i Indonesien
Sproget i Indoniesien er Indonesisk. Du kan fint begå dig på engelsk.
Valuta
I Indonesien er valutaen Indonesiske Rupiah. 1 DKK svarer til ca. 2200 Rupiah. Du kan tjekke den nøjagtige kurs på valutaomregnerens hjemmeside. Når du rejser til Indonesien, anbefaler vi, at du medbringer USD i små sedler. (1-5-10 sedler) og eventuelt veksler dem om på officielle vekselkontorer. Skal du besøge små landsbyer uden for storbyerne, bør du medbringe Rupiah. Du kan betale med Visa kort de fleste steder i storbyerne, og ligeledes hæve penge i ATM maskinerne. (hæveautomaterne)
Tidsforskel
Tidsforskellen i Indonesien afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark. Desuden er der 3 tidszoner i Indonesien.
- Vest-indonesisk tid er +7 timer i forhold til vores vintertid og +6 timer i forhold til vores sommertid.
- Central-indonesisk tid (Bali) er +8 timer i forhold til vores vintertid og +7 timer i forhold til vores sommertid.
- Øst-indonesisk tid er +9 timer i forhold til vores vintertid og +8 timer i forhold til vores sommertid.
Elektricitet
I Indonesien anvendes der 220/230 Volt. Nogle stik er som i Danmark. Andre er 3-benede. Medbring en adapter, hvis du vil være sikker på, at kunne oplade elektronikken.
Telefoni og internet
Det kan være en dyrt at ringe til og fra Indonesien. Du kan med fordel undersøge med dit mobilselskab, hvad der gælder for dig og dit abonnoment i Indonesien. Ved du allerede inden afrejse, at du får brug for at ringe hjem, kan det være en god idé at undersøge, om dit abonnoment tillader at ringe fra udlandet. Visse abonnomenter har en spærrer, som du er nødt til at åbne. En spærre kan resultere i, at du hverken kan modtage eller foretage opkald og SMS fra/til din telefon.
Mener du, at det er for dyrt at ringe hjem, kan du med fordel købe taletidskort i butikkerne i Indonesiens storbyer. Ligeledes kan det være en god idé at slå roaming og mobildata fra når du forlader Danmark. På den måde undgår du en dyr regning på mobildata og roaming i Indonesien. Husk, at der på de fleste hoteller findes wifi.
Den internationale landekode for Indonesien er +62.
Drikkepenge
Drikkepenge i Indonesien er som mange andre asiatiske lande, meget velset. I Indonesien har man dog et mere afslappet forhold til drikkepenge, og de fleste forventer det nok ikke. Normal kutyme er 10% på regningen. Vær dog opmærksom på, at større restauranter, barer og hoteller ofte tillægger drikkepenge på regningen.
Ønsker du at give tjenere, stuepiger og bagagebægere drikkepenge, kan du give 1 USD / dag.
Ønsker du at give guider og chauffører drikkepenge, kan du give 3-5 USD / dag.
Prisniveau
Prisniveauet i Indonesien er lavere end i Danmark. Et godt måltid kan fås for cirka 40-50 DKK, og hvad angår lommepenge, kan man fint klare sig for minimum 150-200 DKK pr. dag.
Helligdage
Det kan være en spændende oplevelse at besøge et land under helligdagene – specielt i Asien.
Nedenfor kan du få et overblik over helligdagene i Indonesien.
Rygelov
I Indonesien er der blevet indført rygeforbud på alle offentlige steder samt al offentlig transport. Nogle steder overholdes det dog ikke, hvorimod det i Jakarta gør sig 100% gældende. Vi anbefaler, at du undersøger om du må ryge de pågældende steder, inden du gør det.
Kulturelle forskelle
At opleve kulturen i andre lande, er ofte det der vægter højest hos den gennemsnitlige rejsende. Men her gælder det, at sætte sig ind i landets etikette og kulturforskel. Det som er normalt for os danskere, kan være nedladende for de lokale på destinationen.
Nedenfor har vi sammensat de mest naturlige kulturforskelle mellem Danmark og Indonesien:
- Vrede og agressivitet er upopulært i Asien – og specielt i Indonesien. Undgå at vise vrede og aggressivitet. Det fører aldrig til noget godt, og er meget uhøfligt.
- Hos værtsfamilier, er det normalt, at måltidet deles. Det foregår som en mini buffet på bordet af små portioner som alle deler af.
- Brug altid enten begge hænder når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Du kan også bruge højre hånd – men undgå altid at bruge venstre hånd alene.
- Tag skoene af, hvis du skal besøge et tempel eller en lokal familie. Vær opmærksom på, at visse butikker, klinikker og andet også kræver, at du tager skoene af.
- Undgå korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops ved templer og kirker. Det samme gælder når du er ude på landet, hvor kun få turister færdes.
- Undgå nøgenbadning og nøgensolbadning fuldstændigt, det regnes for fuldstændig uanstændigt – også på stranden.
- Tag hatten af, når du går ind i templer og snakker med vietnamesere – specielt ældre og munke.
- Undlad at røre børns hoveder, det regnes for at bringe uheld. Rør hellere arme, ryg eller skuldre.
- Undgå såvidt muligt at vise kærtegn offentligt. (omfavning, kysse og holde i hånd).