fbpx

Praktisk information om Japan

Bedste rejsetidspunkt til Japan, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

 

Nedenfor finder du alt praktisk information om Japan. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Japan?

Du kan rejse til Japan hele året. Dog skal du være opmærksom på, at temperaturen i Japan varierer meget alt afhængig af hvornår på året, at du vælger at rejse. I juni er der regntid, og du kan derfor opleve store regnskyl. Til gengæld er temperaturen behagelig. Juli, august samt det meste af september er fugtige og varme sommermåneder. Temperaturen i disse måneder ligger ofte på omkring 30°C, men det er ikke usædvanligt, at temperaturen rammer 35°C. I sensommeren er der desuden risiko for tyfoner. I efteråret er temperaturen behagelig og landskabet utrolig smukt pga. træernes gyldne farver. Om vinteren kan der komme en del sne, og temperaturen kan derfor godt ramme frysepunktet. Grundet kirsebærtræernes blomstring i marts og april samt disse måneders meget behagelige temperaturer på mellem 10 og 20°C, er foråret også en ideel tid på året at opleve Japan i. Dog skal du være opmærksom på, at der hvert år i april/maj afholdes den såkaldte Golden Week. Golden Week er en uge, hvor rigtig mange japanere har ferie. Derfor vil du i denne uge typisk opleve travlhed og dermed trængsel ved mange seværdigheder.  

Ovenstående er generelle beskrivelser, da der er regionale forskelle på vind og vejr. Det sydlige Kyushu og Okinawa har generelt mildt klima året rundt, mens at der i Hokkaido og i det nordlige Honshu er køligere året rundt. Om vinteren er der koldt med masser af sne. Resten af Japan følger generelt ovenstående. 

På baggrund af ovenstående beskrivelse af vind og vejr har vi lavet en lille guide over hvilke seværdigheder og aktiviteter, som opleves bedst i de forskellige årstider:  

 

Tag til Japan om sommeren, hvis du gerne vil opleve:  

 • Nogle af Japans lækre strande 
 • Bestigning af Mount Fuji 
 • Nogle af Japans mange festivaler eller matsuri, som Japanerne kalder dem (f.eks. Kyotos Gion Matsuri eller Osakas Tenjin Matsuri) 

Tag til Japan i efteråret, hvis du ønsker at opleve: 

 • Japans natur i smukke gyldne farver 

Tag til Japan om vinteren, hvis du ønsker at opleve: 

 • Skiferie i Japan 
 • Et japansk onsen, som den bør opleves 
 • Pukkelhvaler på Okinawa 

Tag til Japan i foråret, hvis du ønsker at opleve: 

 • Kirsebærtræernes smukke lyserøde blomster eller sakura, som Japanerne kalder dem 
Klima
Bedste rejsetidspunkt til JapanBedste rejsetidspunkt til Japan
Pas & Visum

Danske statsborgere kan rejse til Japan i op til 90 dage uden visum. Ved ankomst til Japan får du – efter interview, billedtagning og afgivelse af fingeraftryk – automatisk de 90 dages opholdstilladelse stemplet i passet. Desuden skal du kunne fremvise en gyldig og ikke-åben retur- eller videregående billet. Hvis du ønsker at opholde dig i Japan i mere end 90 dage, skal du søge visum. Visum udstedes af den japanske ambassade i København.  

Dit pas skal være gyldigt under hele opholdets varighed. Danske nødpas og EU-nødpas anerkendes ved både indrejse og udrejse. 

Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at holde dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside og Japans ambassade på Københavns hjemmeside 

Vaccination

Gældende vacciner henviser vi til Statens Serums Institut. Du kan med også kontakte egen læge, og oplyse hvor i Japan du skal rejse hen, samt rejsens længde.

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas.

Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.

Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Ved indenrigsflyvninger kan særlige bagageregler gælde. Du får information om dette ved bestilling af rejse. 

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre. Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Bemærk: På nogle af vores rejser er zip-lining inkluderet. Nogle forsikringsselskaber kan have denne begivenhed inkluderet som ‘ekstrem sport’ og kan eventuelt kræve en ekstra forsikring. 

Pakkeliste

Rejser til Japan kan have forskellige formål. Nogle skal vandre. Nogle skal på storbyferie. Andre skal ligge ved stranden. For at gøre det nemmest muligt for dig, har Ferie med Formål derfor lavet en pakkeliste til hver enkelt rejse.   

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål. Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Japan

Sproget i Japan er japansk. Japanernes engelskkundskaber varierer meget. Generelt er den yngre generation bedst til engelsk.  

Valuta

Valutaen i Japan hedder yen (JPY) og findes både i mønter og sedler. 100 yen svarer til ca. 6 kr. Vær opmærksom på, at der mange steder i Japan kun accepteres kontanter. Vi anbefaler derfor, at du medbringer nogle yen hjemmefra. Dog kan der nemt hæves kontanter i 7-Eleven eller nogle af de mange andre såkaldte convenience stores i Japan. Der findes mange andre hæveautomater end dem i convenience stores, men disse godtager som oftest ikke internationale kreditkort. 

Tidsforskel

Japan er otte timer foran Danmark, når vi har vintertid, og syv timer foran når vi har sommertid. 

Elektricitet

I Japan bruger man 100V, og stikkene, som har to flade ben, ser anderledes ud end i Danmark. Det er derfor vigtigt, at du husker at medbringe en adapter. 100V er meget lavt sammenlignet med Danmark, hvor vi bruger 230V. Du vil derfor opleve, at eksempelvis en medbragt hårtørrer virker meget dårligt.  

Telefoni og internet

Den internationale landekode for Japan er +81. Det kan være dyrt at ringe fra Japan til Danmark samt at benytte mobilens internetadgang, så tjek op på dette med dit eget mobilselskab inden afrejse. Dog er der gratis WIFI de fleste steder – i tog, på caféer, på restauranter, på hoteller, i butikker osv.  

Nødhjælp

Politi har telefonnummeret 110 og ambulance og brandvæsenet har telefonnummeret 119.  

Drikkepenge

Det er ikke kutyme at give drikkepenge nogen steder i Japan. I stedet vil du opleve af der ofte er indregnet 10-15 % for betjeningen i regningen. Ønsker du alligevel at vise ekstra taknemmelighed, så kan du med fordel købe en lille indpakket gave.  

Prisniveau

Prisniveauet i Japan ligger på niveau med eller lidt under Danmarks.  

I forhold til restaurantbesøg, så kan dette, ligesom alle andre steder, gøres enten billigt eller dyrt. Vestlige fødevarer er dyrest imens at lokale japanske fødevarer er billigst. Eksempelvis kan du i de fleste convenience stores købe en såkaldt bento box, som er en slags madpakke. Disse er et godt alternativ til en restaurant, hvis man ønsker både at spare tid og penge.  

Transport er også en smule billigere end i Danmark. 

Sikkerhed

Japan er et af de lande i verden med lavest kriminalitet. Dette betyder samtidig, at landet betragtes som et af de mest sikre lande i verden at rejse til. Du skal derfor som udgangspunkt ikke bekymre dig, når du bevæger dig rundt i Japans gader – både dag og nat. Desuden er Japanerne meget ærlige, og du skal derfor heller ikke bekymre dig om at blive snydt. Når dette er sagt, så anbefaler vi altid vores gæster at følge nogle generelle sikkerhedsråd, når de rejser udenlands: 

 • Gå ikke alene om aftenen  
 • Fremvis ikke kontanter og værdifulde ejendele 
 • Undgå gader uden belysning om aftenen 
 • Lad ikke dine personlige ejendele ude af syne 
 • Vær opmærksom på lommetyve på travle steder som supermarkeder, seværdigheder, barer, restauranter osv. 
 • Undgå at tage taxaer direkte fra gaden. Bestil i stedet en taxa fra dit hotel 
 • Vær generelt opmærksom på dine omgivelser 
Helligdage

Det kan være en spændende oplevelse at besøge et land under helligdagene.

Nedenfor kan du få et overblik over helligdagene i Japan.

Rygepolitik

I Japan er det forbudt at ryge på gaden. De eneste steder hvor det er tilladt at ryge er på særligt anviste steder

Takt og tone

De fleste japanere bliver fra barnsben opdraget til at opføre sig ordentligt. Dette indebærer at man viser respekt, tager hensyn og måske vigtigst af alt overholder landets love. Vil du leve op til det høje niveau af høflighed og dermed udvise stor respekt under dit besøg, så er der en række tommelfingerregler, som vi anbefaler, at du husker på: 

 • Stik ikke dine spisepinde i risene, når du ikke bruger spisepindene. 
 • Læn ikke hovedet ind over din skål, når du spiser. Løft i stedet skålen op.  
 • Skænk op i andres glas før dit eget. Hold hånden over dit glas hvis du ikke ønsker mere. 
 • Rul ikke træspisepinde mod hinanden inden du bruger dem. 
 • Larm ikke i offentlig transport – dvs. stille snak til medrejsende og ingen snak i mobiltelefon. 
 • Hvis du rækker noget til andre så brug begge hænder til at holde genstanden. 
 • Tiltal andre med højlighedsendelsen -san. Tilføj dog aldrig denne endelse til dit eget navn.  
 • Sig altid goddag (konnichiwa), tak (arigato) farvel (baibai eller Ja ne) ved eksempelvis indkøb og restaurantbesøg.  
 • Buk i stedet for at give hånd. 
 • Puds ikke næse eller rens tænder offentligt.  
 • Tag altid skoene af når du går ind i en helligdom eller i et traditionelt japansk hus eller restaurant. 
 • Undgå så vildt muligt at vise dine tatoveringer hvis du har nogle. Det er nemlig ikke velset i Japan at have tatoveringer.  
 • Vær generelt altid høflig og imødekommende og skæld aldrig ud. Opstår der en misforståelse eller en konflikt så løs det med smil. 

Dog er det vigtigt at nævne, at japanerne har fuld forståelse for, at du ikke kender til samtlige etiketteregler i landet.  

Øvrigt

I de fleste byer og på de fleste gader i Japan er der skinnende rent. Dette er til trods for, at der ingen offentlige skraldespande findes i Japan. De fleste japanere bærer derfor altid en lille skraldepose på sig, hvor de samler deres affald i, som først smides ud i hjemmet. Vi anbefaler, at du gør det samme. Skrald kan smides ud på dit hotel.