fbpx

Praktisk information om Costa Rica

Bedste rejsetidspunkt til Costa Rica, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Costa Rica. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Costa Rica?

Du kan rejse til Costa Rica året rundt, men uanset om du vælger at rejse i tør- eller regnsæsonen, medfølger forskellige fordele.

Rejser du i tørsæsonen (december – april), rejser du i højsæsonen. Det betyder, at vejret er skønt, og du vil opleve begrænset mængder regn.(hvis du overhovedet oplever det!) Det medfører selvfølgelig også flere turister, men tilgengæld gør det det lettere at spotte dyr. Med den lave mængde regn er der færre steder med vand. Det gør, at flere dyr samles om den vand der nu er.

Rejser du i regnsæsonen (maj-november), rejser du i lavsæsonen. Sæsonen kaldes også den grønne sæson, da naturen nu er mere frodig. Det er også her – specielt i oktober – at skildpadderne søger til strandene, bygger rede og lægger æg – en uforglemmelig oplevelse. Med et tropisk klima, vil regnmængderne ofte være forholdsvis kraftige. Dog vil regnen falde på nogenlunde samme tidspunkt hver dag. Det gør det nemt for dig, at planere dagens aktiviteter.

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Costa Rica

Kilde: DMI

Bedste rejsetidspunkt til Costa Rica
Pas & Visum

Som dansk statsborger skal du have en ESTA indrejsetilladelse. (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA tilladelse, får du ikke lov til at rejse ind/via USA. Vi anbefaler, at du søger om ESTA i god tid, og senest 3 dage inden afrejse. 

Om ESTA ansøgningen
For at søge om ESTA tilladelse, skal du have følgende klar:

  • Pas
  • Kreditkort
  • Rejseplan
  • E-mail adresse

ESTA tilladelse koster 14 USD (95 ,-) pr. person uanset alder. Du kan søge om ESTA tilladelse her. Oppe i højre hjørne, kan du med fordel vælge sprog til dansk. Når du har modtaget din ESTA tilladelse, anbefaler vi, at du printer den og medbringer en fysisk kopi. ESTA tilladelsen er elektronisk og forbundet med dit pas. Det betyder, at hvis du får et nyt pas, skal en ny ESTA tilladelse registreres.

Har du rejst i Iran, Irak, Afghanistan, Sudan eller Syrien efter d. 01/03-2011, skal du søge om visum på Den Amerikanske Ambassade. Her gælder ESTA ikke. Har du dobbelt statsborgerskab, anbefaler vi, at du forhører dig på Den Amerikanske Ambassade.

Rejser via Canada
Rejser du som dansk statsborger via Canada, skal du ansøge om eTA indrejsetilladelse. (Electronic Travel Authorization). Her anbefaler vi ligeledes, at du søger om eTA tilladelse i god tid. ETA koster 7 CAD (35 ,-) pr. person uanset alder. Du søger om eTA her, og skal have følgende klar:

  • Pas
  • Kreditkort
  • Rejseplan
  • E-mail adresse

Medbring altid en fysisk kopi af din eTA tilladelse.

Ligesom ved ESTA, skal du have et nye eTA i tilfælde af, at du får et nyt pas.

Bemærk: Visum og indrejsetilladelse kan ændre sig med kort varsel. Vi anbefaler derfor, at du holder dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Husk at medbring vigtige rejsedokumenter og altid opbevar dem i din håndbagage.

Vaccination

Gældende vacciner henviser vi til Statens Serums Institut. Du kan med også kontakte egen læge, og oplyse hvor i Costa Rica du skal rejse hen, samt rejsens længde.

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. 

Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. 

Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre. Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Bemærk: På nogle af vores rejser er zip-lining inkluderet. Nogle forsikringsselskaber kan have denne begivenhed inkluderet som ‘ekstrem sport’ og kan eventuelt kræve en ekstra forsikring. 

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål. Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Costa Rica

I Costa Rica taler de spansk. Man skulle tro, at engelsk er udbredt i et amerikansk land, men faktisk er der områder, hvor engelsk ikke er så udbredt – herunder ude i landsbyerne. Besøger du turistbyerne, kan du fint begå dig på engelsk. Vores lokalguide er tosprogrede (engelsk/spansk) og kan altid hjælpe dig. 

Valuta

Møntfoden i Costa Rica hedder Colón. (CRC). 100 CRC svarer til ca 1 dansk krone. Du kan tjekke den aktuelle kurs på XEs hjemmeside. Vi anbefaler, at du medbringer USD i kontakter, og veksler om på et officielt vekselkontor. Du finder et hav af ATM (hæveautomater) i storbyerne – også i San José, hvor vi starter vores rejser. Desuden kan du anvende kreditkort (VISA og Mastercard) på de fleste hoteller, restauranter og butikker. Det kan dog være begrænset, når vi begiver os ud på landet. 

Tidsforskel

Tidsforskellen i Costa Rica afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

  • Ved sommertid i Danmark: -8 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 04:00 i Costa Rica.
  • Ved vintertid i Danmark: -7 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 05 i Costa Rica.
Elektricitet

Stikkene i Costa Rica er 110 V. Stikkene er med flade ben. Medbring derfor en adapter. 

Telefoni og internet

Det kan være en dyrt at ringe til og fra Costa Rica. Du kan med fordel undersøge med dit mobilselskab, hvad der gælder for dig og dit abonnoment i Costa Rica. Ved du allerede inden afrejse, at du får brug for at ringe hjem, kan det være en god idé at undersøge, om dit abonnoment tillader at ringe fra udlandet. Visse abonnomenter har en spærrer, som du er nødt til at åbne. En spærre kan resultere i, at du hverken kan modtage eller foretage opkald og SMS til/fra din telefon. 

Mener du, at det er for dyrt at ringe hjem, kan du med fordel købe et taletidskort i butikkerne i Costa Rica. 

Ligeledes kan det være en god idé at slå roaming og mobildata fra når du forlader Danmark. På den måde undgår du en dyr regning på mobildata og roaming i Costa Rica. 

Husk, at der på de fleste hoteller findes wifi. Det kan dog være begrænset med wifi uden for storbyerne. 

Den internationale landekode for Laos er +506. 

Drikkepenge

Drikkepenge i Costa Rica er velset. Vi anbefaler, at du giver drikkepengene personligt, i små sedler, og altid i lokal valuta. (CRC).  På restauranter kan en god tommelfingerregel som ’10 %’ gøre sig gældende. Nogle restauranter inkluderer det dog på kvitteringen. 

Nedestående er et vejledende eksempel på drikkepenge: 

  • Chauffører: 2 USD pr. pers. pr. dag. (1200 CRC)
  • Guider: 5 USD pr. pers. pr. dag. (2900 CRC)
  • Rengøringspersonale: 1 USD pr. pers. pr. dag. (600 CRC)
  • Piccolo: 1 USD pr. pers. pr. dag. (600 CRC)
Prisniveau

Som så mange andre lande, er priserne på store restauranter og hoteller – som er rettet mod turister – dyrere end de små lokale restauranter. Jo længere du bevæger dig væk fra turismen, desto billigere er det. I Costa Rica finder du de små lokale restauranter, de såkaldte “sodas”, hvor du spiser billigt. 

Nedenfor har du en vejledende prisliste:

  • En fl. vand: Ca. 1000 CRC. (10 kr)
  • En lokal øl i supermarked: Ca. 900 CRC. (9 kr)
  • Et måltid på en lokal ‘soda’: Ca. 4000 CRC. (40 kr)
  • Et måltid på en stor restaurant: Ca. 10.000 CRC (100 kr)