Hotelskat, depositum og meget mere…
Undgå uforudsete hændelser på din ferie. Ferie med Formål har listen de mest almindelige hændelser, som man skal være opmærksom på, når man rejser.
Det med småt skriver vi med stort…
Hos Ferie med Formål gør vi alt for, at ferien skal være upåklagelig fra start til slut. Derfor har vi udarbejdet en side, med det som ofte står med småt. Få svar på dine spørgsmål om hotelskat, depositum og meget mere.
Hotelskat & depositum
Depositum
De fleste hoteller rundt omkring i verden opkræver et depositum under check-in. Beløbet varierer fra hotel til hotel, men udgør ofte ikke mere end 1500 danske kroner. Beløbet kan betales i kontant eller på kort. Vi – og hotellet – anbefaler, at du betaler det på kort. I langt de fleste tilfælde blokerer de blot beløbet. Beløbet bliver frigivet/tilbagebetalt efter check-out. Hotellerne opkræver depositum i tilfælde af, at man som gæst gør check-out og forlader hotellet inden personalet har kontrolleret værelset. Depositum udgør derfor en garanti for eventuelle ødelæggelser.
Hotelskat
Flere og flere lande har indført hotelskat. Her bliver man som gæst opkrævet et mindre beløb pr. nat pr. værelse. Beløbet kan ikke inkluderes i rejsens pris, da det er hotellerne som opkræver beløbet, for senere at betale til staten. Beløbet skal de fleste steder betales ved check-in. Som det er nu, er det mest udbredt i europæiske lande. Prisen varierer efter hotelkategori og destination. I 2019 var priserne følgende:
1-2 stjerner: 4 ,- pr. rum/lejlighed og nat
3 stjerner: 11 ,- pr. rum/lejlighed og nat
4 stjerner: 22 ,- pr. rum/lejlighed og nat
5 stjerner: 30 ,- pr. rum/lejlighed og nat
Check-in & check-out
Ifølge internationale hotelregler kan man som rejsende ikke forvente at få sit værelse før kl. 15:00. Check-out er iflølge samme regler senest kl. 12:00. Herefter har hotellet 3 timer til at gøre værelserne klar til de næste. Langt de fleste hoteller lever dog op til dette, og ofte får man værelser når man ankommer til hotellet.
Har man hjemrejse sent om aftenen, vil det i mange tilfælde være muligt at beholde værelset i længere tid. Dette kommer dog an på om hotellet er fuldbooket eller ej. Har hotellet et værelse tilgængeligt efter kl. 12:00, kan ekstra gebyr forekomme. Det kan også være, at man skal bytte til et andet værelse end det man har.
Transfer på destinationen
Rejsens pris inkluderer transfer til og fra lufthavnen på destinationen, medmindre andet er aftalt. Under ankomst vil du blive mødt af vores lokale repræsentant, som tager imod dig, efter du har modtaget din bagage. Repræsentanten vil stå i ankomsthallen, med et skilt hvorpå Ferie med Formåls logo fremgår og/eller dit navn. Vi gør opmærksom på, at nogle lufthavne ikke tillader parkering ved ankomsthallen. Der kan derfor opstå en mindre ventetid på 10-20 minutter, efter i har modtaget bagagen, til bilen kommer. Et par dage inden du rejser hjem, modtager du et brev fra vores lokale repræsentant. I brevet fremgår det, hvad tid du bliver hentet på dit hotel, når du skal tilbage til lufthavnen.
Køretøjet er altid udstyret med aircondition. Barnesæde kan ønskes, men ikke garanteres. Kontakt her Ferie med Formål.
Rygelov
Det er langt fra de fleste lande, der har samme rygepolitik som i Danmark. Dog har de fleste hoteller røgfri værelser. Mange lande, områder og hoteller har markerede rygezoner. Det er vigtigt at være opmærksom på disse, da rygning i røgfrie zoner kan give bøder.
Internet & telefoni
Internet og telefoni kan være dyrt på mange destinationer uden for EU. Nogle operatører har dog abonnementer, hvor der er inkluderet tale og internet uden for EU. Såfremt du ønsker at ringe fra din telefon på din ferie, anbefaler vi, for din egen skyld, at du kontakter egen telefonoperatør og undersøger, hvad der gælder i det land, du skal rejse til i forhold til dit abonnement. Du kan med fordel slå data og roaming fra, når du går ombord på flyet i Danmark, så du undgår dyre regninger.
Ved du, at du bliver nødt til at ringe til andre i løbet af ferien, kan du med fordel købe et taletidskort i de fleste kiosker og supermarkeder på destinationen.
Drikkepenge
I Danmark er vi ikke vant til at give drikkepenge, og det at give drikkepenge kan derfor variere fra person til person. I mange lande – specielt oversøiske lande – udgør drikkepenge en stor del af de lokales løn. Det er umuligt at sige en fast procentdel, man bør give. Det hele afhænger af hvilken service du får, samt hvilket land du besøger. På hjemmesiden under hvert land, finder du al praktisk information om den destination, du skal rejse til. Her kan du læse mere om drikkepenge i det land, du skal besøge.