fbpx
rejseforsikring, Forsikringer

Forsikringer

Det er vigtigt at kunne have trygheden med sig under hele ferien. Her på siden har vi listet det du skal vide om forsikringer. Få svar på alle forsikringer inklusiv rejseforsikring.

rejseforsikring, Forsikringer

Tryg på rejsen

rejseforsikring

Forsikringer

Som kunde hos Ferie med Formål, er du forpligtet til at tegne en rejseforsikring. Forsikringen bør som minimum dække behandling af sygdom og hjemtransport. Vi anbefaler også, at forsikringen dækker bagage, i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Du kan købe en rejseforsikring via vores samarbejdspartner, Gouda. Gouda sikrer, at du får en rejseforsikring, der passer til din rejse og den destination, du skal til.

En rejseforsikring er udarbejdet ud fra den gennemsnitsrejsende, og omfatter derfor en række undtagelser. Dette kan være begrænsninger i forhold til den rejsenes alder, sygdom inden udrejse, kronisk sygdom, statsborgerskab, rejser til særlige risikoområder osv.

Husk derfor altid at læs forsikringsbetingelserne.

Rejser inden for EU

Rejser du inden for Europa, skal du medbringe det blå sygesikringskort. Det er dog vigtigt at vide, at kortet ikke dækker alt, og at det kan være en god idé at tegne en rejseforsikring ved siden af.

Hvad dækker kortet?

  • Det blå EU-sygesikringskort dækker nødvendig læge –og sygehusbehandling, medicin m.m. Med kortet er man dækket ved akut sygdom/skader samt ”behovsbestemt sygehjælp”.
  • Med kortet har man ret til samme ydelser som de lokale i det land, man rejser til, og det foregår på lokale vilkår. Dette betyder, at du i nogle lande vil blive nødt til, at betale for lægehjælp.
  • Kortet dækker kun på offentlige klinikker og hospitaler. Er lægen, klinikken eller hospitalet uden for den offentlige sektor, skal du selv betale omkostningerne.

Hvad dækker kortet ikke?

  • Kortet dækker ikke hjemtransport i tilfælde af sygdom, tilskadekomst eller dødsfald. Her skal du, eller nærmeste pårørende, betale.

Vi anbefaler, at du supplerer med en rejseforsikring, da en rejseforsikring dækker mere end bare sygdom. Med en rejseforsikring kan du få dækket udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst, dødsfald og eventuel hjemtransport.

rejseforsikring
rejseforsikring

Rejser uden for EU

Rejser du uden for Europa, gælder den offentlige sygesikring samt det blå kort hverken sygdom eller hjemtransport. Det er derfor vigtigt, at du tegner en rejseforsikring. Rejseforsikringen bør inkludere sygdom og hjemtransport samt bagage. Husk på, at forskellige lande har forskellige priser på diverse hospitalsbehandlinger. Lande som USA kan sagtens have behandlinger der koster over en halv million. Vi anbefaler derfor, at du læser forsikringsbetingelserne. Her kan du også se hvor stort et beløb, forsikringen dækker op til.

Husk at medbringe forsikringspapirerne på din rejse. Opbevar dem altid i håndbagagen under rejsen og i hotellets safetybox på destinationen.

Årsrejseforsikring

Rejser du ofte, kan du med fordel købe en årsrejseforsikring. Årsrejseforsikringen kan tegnes, så den dækker dig som enkeltperson, senior (70+) eller hele husstanden (forsikringstager, ægtefælle/samlever, hjemmeboende børn samt egne medrejsende børn under 18 år uanset om de er med i husstanden eller ej.)

Gouda inddeler forsikringer i 3 områder: EU/EØS, udvidet Europa og hele verden. 

rejseforsikring
rejseforsikring

Dækker min egen forsikring?

Nogle forsikringer har rejseforsikringer inkluderet i en forsikringspakke. Afhængigt af hvor du er forsikret, beder vi dig kontakte dem, og høre hvad der indgår i din forsikring.

Flere og flere bliver også forsikret gennem MasterCard. Her er det vigtigt at man sætter sig ind i, hvad der faktisk er inkluderet. Ofte er forsikringen eksempelvis ikke inkluderet, såfremt du ikke har betalt rejsen med kortet.

Sørg altid for at have nedenstående information på plads, hvis du har forsikret dig gennem MasterCard:

 

  • Hvad skal være betalt med kortet, før det dækker?
  • Dækker det alle på rejsen, eller kun ejer på kortet?
  • Dækker rejsen de aktiviteter, du skal prøve på din rejse? (ekstremsport, motorkøretøjer m.m.)
  • Dækker kortet i pågældende land?
  • Dækker kortet i hele rejsens varighed?
  • Dækker det hjemtransport?
  • Er der nogen selvrisiko?
  • Er der et nødnummer tilknyttet kortet?

Sygdom inden afrejse

Lider du af en kronisk sygdom, eller har du været syg og/eller hospitalsindlagt umiddelbart inden afrejse, anbefaler vi, at du får en forhåndsvurdering, som du kan medbringe på din rejse. Dette bør du gøre, hvis du har været indlagt på et hospital, ændret din medicin eller snart skal til behandling i løbet af de sidste to måneder inden afrejse. En forhåndsvurdering er ikke et krav, men en fordel for dig, da du med en forhåndsvurdering kan få afklaret, om du er dækket ved eventuelle sygdomme/symptomer på din rejse. En tommelfingerregel er nemlig, at rejseforsikringer ikke dækker sygdomme, som man tager med hjemmefra.

Har du været på hospitalet, og skal rejse snart? Så anbefaler vi, at du får et ”Fit for flight”-udskrift af din læge. Har du eksempelvis fået gips på armen, har flypersonalet ret til at få fremvist dokumentation for, at du er i stand til at flyve. Dette gælder også, hvis uheldet er ude på rejsemålet.

rejseforsikring
rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Du er velkommen til at tegne en afbestillingsforsikring, som dækker, i tilfælde af, at du eksempelvis bliver syg og ikke kan rejse. En afbestillingsforsikring koster 6 % af rejsens pris, og skal betales ved første betaling.

Du kan med fordel købe en forsikringspakke, der kombinerer rejse- og afbestillingsforsikring. Her vil din afbestillingsforsikring dække et helt år, ligesom din Årsrejseforsikring.

Her skal du være opmærksom på, at der ved forsikringspakken kun bliver dækket beløb op til 10.000 kr. inden for EU samt op til 30.000 uden for EU. Koster din rejse mere end det, kan du tilkøbe en forsikring hos Gouda.

Leje af motorkøretøj

Ønsker du at leje et motorkøretøj på destinationen, anbefaler vi, at du tjekker din rejseforsikring, da denne kan inkludere en forsikring til leje af motorkøretøj. Vær opmærksom på, at ved leje af motorkøretøjer, beder udlejerne om et depositum. Depositummet betales ofte med kort, og er et beløb, der bliver reserveret eller trukket på dit kort. Beløbet bliver frigivet/tilbagebetalt efter endt lejeperiode, såfremt køretøjet ingen skader har.

Har du rejseforsikring, hvor leje af motorkøretøjer er inkluderet, kan du takke nej til udlejers tilbud om en forsikring, der eliminerer selvrisikoen (Denne forsikring hedder SCDW). Vær opmærksom på, at udlejer ikke kan se, om du har en rejseforsikring, der dækker motorkøretøjer, og at de derfor højst sandsynligt vil fortælle dig prisen for en eventuel skade.

Vær opmærksom på, at mange oversøiske lande har små lokale udlejere, hvor priserne er lave, men hvor der heller ikke er nogen forsikring på. Ferie med Formål anbefaler derfor ikke at leje motorkøretøjer uden for Europa. Trafikken kan også være meget anderledes, end vi er vant til i Danmark, hvilket for nogle vil være en utryg oplevelse.

Ønsker du alligevel at leje et motorkøretøj, anbefaler vi, at du kontakter store udlejere såsom Hertz, Avis, Europe Car og Sixt.

rejseforsikring