fbpx

Praktisk information om Tanzania

Bedste rejsetidspunkt til Tanzania, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Tanzania og Kilimanjaro. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig.  

Skal du bestige Kilimanjaro? Læs praktisk information om Kilimanjaro trekket. Vi gør opmærksom på, at Kilimanjaro befinder sig i Tanzania. Her gælder altså nedestående regler for Tanzania. 

Hvornår er det bedst at rejse til Tanzania?

Du kan rejse til Tanzania hele året rundt. Selvom vejr og klima ændrer sig hele tiden, har vi tilføjet lidt vejledende information om, hvad der sker i de forskellige årstider. Vi håber, at den kan bruges til at planlægge rejsen. 

Januar
I starten på året, er alting meget frisk, da den lille regntid netop har været forbi. Der vil være masser af dyr at opleve.

Februar og marts
Disse måneder siges altid at være de bedste tider at besøge Serengeti. Det er på denne tid, at gnuerne kælver. 

April og første halvdel af maj
Her kan du forvente kraftige regnbyer. Ofte varer de ikke mere end et par timer. Denne periode er sæsonens regntid. Der er dog stadig mulighed for at køre på safari. 

Sidste halvdel af maj, juni og juli
Safarielskernes yndlings periode. Regntiden er overstået. Det betyder, at græsset ikke er særlig højt. Dermed får du et bedre udsyn til dyrene, da de har sværere ved at gemme sig.

August og september
Græsset står højt på sletterne. Nu begynder zebraerne at dukke op i store flokke, da de er glade for det grove græs.

Oktober og første halvdel af november
Efter zebraerne, kommer gnuerne. Og de kommer i kæmpe flokke. Det er også det man kaldet ‘The Great Migration’. Her er der for alvor action, når både løver, geparder, sjakaler, hyener og leoparder skal have mad. 

Sidste halvdel af november og december
Her er det ikke ‘stilhed før stormen’, men ‘stilhed efter stormen.’ ‘The Great Migration’ har forladt Tanzania, og den lille regnsæson får områderne til at vokse op igen. 

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Tanzania

Kilde: DMI

Pas & Visum

For at rejse til Tanzania, skal du have et gyldigt Visum. Du kan enten søge om visum i Tanzania ved ankomst eller besøge ambassadens hjemmeside.

Vi anbefaler, at du søger om visum på hjemmesiden, så du slipper for at vente for lang tid i lufthavnen. Visumproceduren kan tage op til 14 dage, og på hjemmesiden skal du følge ansøgningens status. Når ansøgningen er klar, skal du printe den, da du skal have den med til Tanzania. Det visum, du skal søge, hedder ”ordinary visa (single entry visa)

Det er vigtigt, at du følger visa guiden trin for trin. Når du ansøger om visum, skal du have følgende klar:

  • Pas
  • Et digitalt pasbillede (max 300kb) i .jpg eller .png-format
  • En kopi af dit pas (max 300kb) i .jpg eller .png-format.
  • En kopi af din rejseplan.

Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemrejse. Hav altid 2 blanke sider i dit pas til rådighed til visumstempler. Visumafgift koster 50 USD pr. person og er ikke inkluderet i rejsens pris. Dette er uanset om du ansøger online eller ved ankomst. Husk på, at visumreglerne kan blive ændret med kort varsel. For at få de seneste regler, er det altid en god ide at tjekke med den tanzaniske ambassade i Stockholm.  

Kombinerer du din rejse til Tanzania med en rejse til Kenya eller andre lande, beder vi dig om også at læse praktisk information om det pågældende land, da visum måske også gør sig gældende her (det gør det, hvis det er Kenya).

Vaccination

Vi beder dig kontakte egen læge eller en autoriseret vaccinationslæge angående vacciner. Vi følger på dette punkt anvisningerne fra Statens Serum Institut. På deres hjemmeside, kan du læse mere om vaccinerne samt hvilke vacciner du bør få, inden du rejser. Husk at vaccinere dig i god tid og følg råd og rådgivning fra lægen.

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. 

Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os. Du kan også besøge vores side der omhandler bagage regler.

Bagage på safarirejser
En safarirejse skiller sig lidt ud sammenlignet med andre rejser. Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, og ikke almindelige hårde kufferter. Dette er af hensyn til pladsmangel i safaribilerne.

Som altid anbefaler vi, at du pakker de mest nødvendige ting i din håndbagage. Ting som: medicin, flybilletter, forsikringspapirer, bilnøgler, penge, kamera og pas.

Bemærk: I Afrika er det almindeligt at flyve små indenrigsflyvninger over savannen til f.eks. Arusha. På disse flyvninger gælder et begrænset antal kg pr. person, da flyene ikke er så store. Max kg. på en sådan flyvning er 15 kg pr. person i bløde tasker – ikke hårde kufferter.

Medbringer du mere, er der ingen garanti for, at det kan komme med på flyet.

En blød taske er meget nemmere at pakke i flyet og safaribilen, hvor pladsen i forvejen er begrænset.

Plastikforbud
Vi gør opmærksom på, at import og brug af plastikposer er forbudt i Tanzania. Vil du pakke din bagage vandtæt, bedes du anvende materiale der ikke er af plast.

Plastikforbud

I Tanzania blev der i juni 2019 indført en lov om forbud mod plastikposer. Det er derfor ikke tilladt at indføre plastikposer. Dette gælder også plastikposer, som du køber i tolden, samt små plastikposer til opbevaring af væsker i security-kontrollen. Vi anbefaler derfor, at du medbringer poser i andet vandtæt materiale.

Pakkeliste - hvad bør jeg medbringe?

Rejser til Tanzania kan have forskellige formål. Nogle skal bestige Kilimanjaro, nogle skal på en badeferie på Zanzibar og andre skal på en safarirejse. Vi har derfor lavet nogle pakkelister, og tilføjet dem til de forskellige ture. Klik ind på vores rejser til Tanzania og hent pakkelisten til den specifikke rejse. Skal du have skræddersyet den perfekte safarirejse til netop dit behov, laver vi selvfølgelig en pakkeliste der matcher denne.

Pakning – generelt
Begræns pakningen mest muligt.
Læg aldrig vigtige ting i din bagage, men hav det i håndbagagen (pas, visum, medicin, forsikringspapirer, bilnøgler, kikkert, elektronik m.m.) Det kan ske – men sker sjældent – at bagagen bliver forsinket.

Husk, at du kan få vasket tøj på de fleste lodges ved mere end 2 overnatninger. Medbring trøje til indenrigsflyvninger, da det kan være koldt på grund af aircondition.

Påklædning og fodtøj

Skal du på en safarirejse, er det bedst, at du medbringer tøj i nuancer der går i ét med naturen. Det vil sige sandfarvede, brunlige og grønlige farver og nuancer. I Tanzania svinger temperaturen. Specielt fra morgen til aften og i forskellige højder. Tag derfor både tøj med til varme dagtimer og men kølige morgener/aftener i form af lange bukser og fleecetrøjer. Mange af vores safariture i Tanzania tager dig igennem højlandene, som eksempelvis det fantastiske Ngorongoro-krater, hvor du kommer op i en højde af ca. 2.300 meter over havet. Her kan morgen-temperaturen i de kolde måneder i juni, juli og august komme ned og nærme sig frysepunktet. På safariture anbefaler vi et par lette sko. Kombinerer du din rejse med feriedage i paradiset på Zanzibar, kan du med fordel medbringe sandaler eller badesko i tilfælde af skarpe koraller. Husk badetøj til lodgens swimmingpool.
Mænd skal desuden have lange bukser på til middagsmåltider.

Ny infrastruktur- og hotelskat på Zanzibar fra 1. juli 2015

Skatten trådte i kraft 1. juli 2023 og betales direkte til hotellet inden afrejse herfra.

Ved ophold på 4-5 stjernede hoteller er skatten USD 5,- pr. person pr. overnatning.
På 2-3 stjernede hoteller er skatten USD 4,- pr. person, pr. overnatning.
På 1-stjernede hoteller er skatten USD 2,- pr. person pr. overnatning. 

Tanzania:
Afrejseskat: USD 48 pr. person, betales i lufthavnen på afrejsedagen.

Da dette betales fra hoteller og lufthavne direkte til regeringen, er priserne ikke inkluderet i rejsens pris. 

Obligatorisk forsikring ved rejse til Zanzibar efter 1. Oktober 2024

Pr. 1. oktober 2024 skal alle besøgende på Zanzibar (undtagen indbyggere) have en obligatorisk rejseforsikring fra Zanzibar Insurance Corporation – også selvom du har en rejseforsikring i forvejen. Dette er et krav fra myndighederne på Zanzibar.
Forsikringen sikrer dig under opholdet og dækker f.eks. ved nødsituationer såsom medicinske evakueringer og hjemtransport.
Forsikringen dækker KUN på Zanzibar, og det er derfor vigtigt, at du stadig tegner en rejseforsikring som normalt.

Klik her for yderligere oplysninger vedr. forsikringen

Klik her for link til ansøgning

Prisen er USD 44,- pr. person. 

Husk at tegne forsikringen i god tid. Det er vigtigt at tegne forsikringen og modtage QR koden inden afrejse, da indrejse til Zanzibar ellers vil blive afvist.

Myg
Selvom myg ikke er så udbredt i Østafrika, som man måske går og tror, anbefaler de danske sundhedsmyndigheder, at man får medicin mod malaria. Myggespray og/eller myggenet er til rådighed på alle lodges, men du kan også medbringe dit eget. Dyr som slanger, skorpioner, edderkopper m.m. kan forekomme, men det sker sjældent.
Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om rejseforsikring. Her kan du læse alt der har med din forsikring at gøre. Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Tanzania
Sproget I Tanzania er Kiswahili. Du kan fint begå dig på engelsk.
Valuta

Tanzanias valuta hedder tanzanian shilling (TZS). 1.000 TZS er knap 3 kroner. Husk, at du ikke må indføre eller udføre den tanzaniske valuta. Du kan med fordel veksle fra USD til TZS i lufthavnen, hvor du får den bedste kurs. Euro og engelske pund kan også anvendes i Tanzania. Nogle steder kan du betale med kort. Vi anbefaler dog, at du altid har kontanter på dig i form af små 1-5 dollarsedler, da de fleste butikker og markeder ikke kan give tilbage på alt for store sedler.

Minibankerne tager imod Visa og MasterCard. Har du brug for at hæve penge under rejsen i Tanzania, anbefaler vi, at du henvender dig til vores lokale repræsentant. Det er ikke alle hæveautomater, der er lige pålidelige.  Vil du tjekke kursen, kan du anvende denne hjemmeside.

US dollar må ikke være ældre end fra 2006.

Tidsforskel
Tanzania er 2 timer foran Danmark ved vintertid samt 1 time foran ved sommertid.
Elektricitet
I Tanzania anvender man 220-250 volt. Det kan være nødvendigt at anvende adaptere på hoteller og i lodges. Langt de fleste hoteller og lodges har dog adapters, som man kan låne. Ellers kan disse købes i større Tanzaniske byer.
Telefoni og internet

Det er dyrt at ringe til/fra Tanzania. Ved du, at der kan komme vigtige opkald, kan du med fordel kontakte vores lokale repræsentant, som kan hjælpe dig med at finde et lokalt simkort.  Husk at slå internet og roaming fra på dit danske abonnement, inden du ankommer til Tanzania – så undgår du en dyr regning. Modtagelse af SMS og opkald kan ligeledes være dyrt. Undgå mest muligt at snakke i telefon under en safarikørsel af respekt for eventuelle medpassagerer og deres oplevelse. Landekoden i Tanzania er +255.

Drikkepenge
Drikkepenge er kutyme i Afrika, men der er ingen bestemt procentsats, som der eksempelvis er i Asien. 2-3 kroner er almindeligt til dem, der bærer din bagage i lufthavnen og på lodges og hoteller. Rengøringspersonale tager gerne imod drikkepenge også i omegnen af 2-5 kroner. Når det kommer til chaufføren på din safari, er 50-70 kroner meget normalt pr. safari. Drikkepengene er ikke et krav, men en måde at vise din glæde og tilfredshed med deres service.

Vær opmærksom på, at der er andre kutymer for drikkepenge, hvis du skal bestige Kilimanjaro.

Prisniveau
Prisniveauet i Tanzania er nogenlunde lavt. På hoteller og lodges er det ca. halv pris sammenlignet med danske hoteller. En øl koster ca. 20 kroner. Vand/sodavand ca. 15 kr. En flaske vin koster mellem 150-200 kr.
Køb af souvenirs
Mange køber souvenirs med hjem. Vi anbefaler dog, at du ikke køber (og dermed støtter) souvenirs solgt i dyreparker, der ikke er godkendt af Ferie med Formål. Heriblandt særligt elfenben, fjer, tænder og lignende genstande. Ønsker du at købe træskulpturer og diverse genstande med hjem, bør du være opmærksom på, at mange souvenirs kan være dårlig kvalitet eller ulovlige. Vi anbefaler, at du forhører dig hos vores lokale repræsentant, hvis du gerne vil købe lokale souvenirs med hjem. Koraller og skaller er ulovlige at tage med hjem. Lad derfor skaller og koraller ligge på stranden.
Taxree
Vil du handle i tolden, anbefaler vi, at du gør dette på vej til Afrika. Indkøb foretaget i Tanzania, bliver konfiskeret i europæiske lufthavne. Heriblandt i Paris, Amsterdam og London. At de er i laminerede poser fra forretningen, har desværre ingen betydning.
Kulturelle forskelle

En safaritur foregår i fri natur. Vi kan derfor ikke garantere, at du oplever det dyreliv, du håber. Uanset hvad safarituren bringer, beder vi dig være indforstået med følgende:

  • Chauffører og lokalguider gør deres bedste for, at du skal opleve dyrelivet. Ofte vil du være imponeret over, hvor dygtige de lokale er til at spotte en leopard på afstand. Alt kan foregå på et splitsekund.
  • Chauffører kører så tæt på dyrene, som de kan, men er nødt til at holde en vis afstand af respekt for dyrene samt din sikkerhed. Vi beder ikke chaufførerne om at køre tættere på – de har styr på det.
  • Kørsel foregår på vejene i Nationalparker. Ikke uden for vejene. Overtrædelse af reglerne fra chaufførens side, medfører bøder til chaufførerne – og i værste tilfælde kan det betyde, at de bliver fyret. Vi opfordrer derfor aldrig chaufføren til at køre steder, hvor de ikke må.
  • Husk, at alle gerne vil have gode billeder med hjem. Respekter eventuelle medrejsende.
  • Ord som ’nigger’ og ’neger’ hører ingen steder hjemme i Afrika. Anvend ord som ”de lokale”.
  • Vi befinder os på et kontinent, hvor fattigdom hærger i flere lande. Respekter derfor, at vand og elektricitet kan være en mangelvare nogen steder.
  • Spørg altid om lov, hvis du vil fotografere personer.
Safarirejsen

En af de største grunde til, at Ferie med Formål har udvalgt nogle af landende i Afrika som destinationer, er for at give dig muligheden til at opleve dyrene, hvor de hører hjemme – i det fri – og ikke i en dyrepark, hvor de lever under dårlige forhold. Under din safari kan du opleve, at dyrene ofte kommer helt tæt på. Vi vil derfor minde dig om følgende:

 

  • Luk altid døre og vinduer på hotellet og i lodges. Lyn altid teltet helt ned, når du forlader det. Aber kan nemt forekomme på safarien og bør ikke komme i nærheden af noget, de ikke kan tåle. Heriblandt alkohol og medicin.
  • Følg altid råd og rådgivning fra lokalguide/chauffør. Det er dem, der er eksperterne.
  • Fodr aldrig dyrene.
  • Rør aldrig dyrene.
  • Ager aldrig aggressivt eller højlydt og undgå vilde bevægelser foran dyrene.
  • Vi efterlader kun fodspor i naturen – intet skrald og andet affald.
  • Vi tager ingenting fra naturen.
  • Husk altid, at vi er i dyrenes hjem og på deres vilkår.